CARSNEWS
MOTONEWS

Έρχεται ο πρώτος αερόσακος για μοτοσυκλέτα

Έρχεται ο πρώτος αερόσακος για μοτοσυκλέτα
  • Διαβάστηκε από 1.018 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/6/2023

Η σουηδική εταιρεία Αutovil ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου αερόσακου για μοτοσυκλέτα έως το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Θα σώσει ζωές και θα μειώσει τους τραυματισμούς

Η σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία αερόσακων και ζωνών ασφαλείας δήλωσε ότι η έρευνά της πάνω στη συμπεριφορά οδήγησης μηχανοκίνητων δικύκλων και στα ατυχήματα την έχει οδηγήσει σε δημιουργία λύσεων ασφάλειας τόσο επί του οχήματος όσο και για τον αναβάτη.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μέχρι το 2025 ο πρώτος αερόσακος για μοτοσυκλέτα

Το πρώτο προϊόν, λοιπόν, που θα λανσάρει στην αγορά θα είναι ένας αερόσακος για μοτοσυκλέτες, ο οποίος θα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού για τους αναβάτες σε μετωπικές συγκρούσεις, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι έτοιμος να μπει σε γραμμή παραγωγής έως το πρώτο τρίμηνο του 2025

Στόχος να προστατεύει τον αναβάτη ώστε να μην εκσφενδονίζεται

Μπορεί η τεχνολογία αερόσακων στον κόσμο των μοτοσυκλετών να μην είναι κάτι καινούργιο, αφού ήδη υπάρχουν στην αγορά μπουφάν και γιλέκα που φέρουν αντίστοιχα συστήματα και μάλιστα είναι κατασκευασμένα από μεγάλες και γνωστές εταιρείες, ωστόσο η ιδέα της Autoliv είναι πολύ διαφορετική, αφού σχεδιάζει τον δικό της αερόσακο με στόχο να μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο στη μοτοσυκλέτα. Αυτό το σύστημα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε σενάρια τρακαρίσματος over-the-bar, όπου οι αναβάτες μπορούν να υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς στον κορμό και στα κάτω άκρα τους σε περίπτωση που εκσφενδονιστούν από το όχημα.

 

Οι προσομοιώσεις έδειξαν προστασία σε κεφάλι, αυχένα και στήθος

Η Autoliv δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες εικονικές προσομοιώσεις και ότι στα πειράματά της αποκάλυψε ότι ένας αερόσακος τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας μπορεί επίσης να μειώσει τους τραυματισμούς στο κεφάλι, στον αυχένα και στο στήθος. Το σύστημα αερόσακου εξελίσσεται με σκοπό να είναι συμβατό με μια ευρεία γκάμα δικύκλων και θα περιλαμβάνει αρκετούς αισθητήρες σύγκρουσης, μια ηλεκτρονική μονάδα που θα τρέχει έναν αλγόριθμο, ο οποίος θα αποφασίζει αν θα ανοίξει ή όχι ο αερόσακος και φυσικά τη μονάδα του αερόσακου.

 

Έχει ήδη συνεργασίες με Piaggio και Airoh

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο εγχείρημα της Autoliv στον κόσμο των δύο τροχών. Η σουηδική εταιρεία έχει ήδη ενσωματώσει την τεχνολογία της στον κόσμο των ποδηλάτων, συνεργαζόμενη με την επίσης σουηδική μάρκα κρανών POC, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία και με την Piaggio. Επίσης είναι σε στενή επαφή με την ιταλική μάρκα κρανών Airoh ώστε να εξελίξουν ένα κράνος με αερόσακο, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται και με τον μαλαισιανό οργανισμό οδικής ασφάλειας MIROS για περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας στο τομέα της ασφάλειας γύρω από τα δίκυκλα.

 

 

Το 2025 ο πρώτος αερόσακος για μοτοσυκλέτες!

Θα προστατεύει κεφάλι, αυχένα και στήθος.

Θα μειώνει την πιθανότητα εκσφενδονισμού σε μετωπική σύγκρουση!

Η εταιρεία εξέλιξης ήδη συνεργάζεται με Piaggio και Airoh.

Θα εμπιστευόσουν ένα τέτοιο σύστημα ή θα φοβόσουν μην «ανοίξει» χωρίς λόγο;  


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

VIDEO: Μοτοσυκλέτα λαμπαδιάζει στο βενζινάδικο

cars

Μακελειό στη Λούτσα: Ηχητικό ντοκουμέντο του Newpost – Η στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί κατά ριπάς

cars

Το ηλεκτρικό μηχανάκι για ρετρο-φουτουριστικές βόλτες

cars

Αυτή είναι η νέα CBR 600 RR του 2024

cars

Test – Honda ST125 Dax 2023

cars

Η Yamaha θέλει να εξετάσει πολλές εναλλακτικές πέρα από την ηλεκτροκίν

cars

Test – Husqvarna Enduro 2024 – Αποστολή στη Νορβηγία

cars

VIDEO: Από αλλού το περίμενε και από αλλού του ήρθε

cars

MR.KTEO: Για να ταξιδέψεις με ασφάλεια το καλοκαίρι

cars