CARSNEWS
AUTONEWS

Ανάλυση Associated Press: «Η Γαλλία σε αχαρτογράφητα νερά μετά τη νίκη Μελανσόν – Γρίφος η επόμενη κυβέρνηση

Με τα exit polls να δίνουν νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου του Ζαν Λυκ Μελανσόν και τον Εθνικό Συναγερμό της Λε Πεν στην τρίτη θέση, μετά από αυτόν του Μακρόν, το βασικό ερώτημα στα χείλη όλων είναι τι σημαίνει αυτό για τη Γαλλία και ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Η ομιλία του ηγέτη της αριστεράς Μελανσόν είναι μια ένδειξη για το τι μέλλει γενέσθαι, σημειώνει το AP και προχωρά σε μια πρώτη ανάλυση για το τι θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές στη Γαλλία.

Ο Μελανσόν, γράφει το AP, είπε ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τον Μακρόν και ο Μακρόν έχει αρνηθεί να διαπραγματευτεί μαζί του.

«Ποιος θα ηγηθεί της κυβέρνησης; Δεν υπάρχει προθεσμία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Μπορεί να υπάρξουν εβδομάδες συζητήσεων μπροστά μας. Ο Μακρόν αντιμετωπίζει την προοπτική να ηγηθεί της χώρας μαζί με έναν πρωθυπουργό που είναι αντίθετος στις περισσότερες από τις εσωτερικές πολιτικές του» γράφει το πρακτορείο.

Και καταλήγει: «Αυτό είναι ένα αχαρτογράφητο έδαφος για τη Γαλλία. Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης που είναι πιο συνηθισμένες σε κυβερνήσεις συνασπισμού, η Γαλλία δεν έχει παράδοση στο να συναντώνται νομοθέτες από αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα για να σχηματίσουν μια λειτουργική πλειοψηφία». 

Μελανσόν: «Ο λαός μας απέτρεψε τη χειρότερη λύση»

Στις πρώτες του δηλώσεις του ο Ζαν Λικ Μελανσόν τόνισε πως, «ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση».

«Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, «έλεγαν ότι είναι ανέφικτο. Όλοι κινητοποιήθηκαν και γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι αυτό γιατί είναι καλοκαίρι και έχουν φύγει κάποιοι διακοπές».

Παράλληλα, τόνισε πως, «αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε διαπραγματεύσεις με το κόμμα του Γάλλου Προέδρου. Εδώ και 7 χρόνια αγωνιστήκαμε ενάντια στην κυβέρνησή του».

Ο πρόεδρος Μακρόν θα λάβει αποφάσεις μετά την διαμόρφωση της πλήρους εικόνας των αποτελεσμάτων

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνέστησε «σύνεση» στην ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με πηγές της Γαλλικής Προεδρίας.

Οπως απαιτεί η παράδοση, θα περιμένει να διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα της σύνθεσης του κοινοβουλίου για να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις.

Ως εγγυητής των θεσμών, θα σεβασθεί την επιλογή του γαλλικού λαού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Related Articles

Mini Countryman by X-raid. Γεύση από Dakar…

cars

Αυτή είναι μία ηλεκτρική Porsche 964 με 500 ίππους!

cars

Βρέφος γεννήθηκε με κύστη ενός κιλού στο χέρι του – Έχει μέγεθος ανανά και πιέζει τη σπονδυλική στήλη

cars

Σε εξέλιξη οι προκριματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου

Bury

Αυτό είναι το νέο Ford EcoSport Active… επισήμως!

cars

Ο V12 της Pagani θα συνεχίσει μέχρι το 2026!

cars

ΝΔ: Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων

cars

Στη CES 2019 η Nissan θα «δείξει» το… αόρατο!

cars

Από 450 ίππους η νέα BMW M2.

cars