CARSNEWS
NEW MODELS

«Αναπληρωματικό το 2021 ή κανονικά στο πρόγραμμα το 2022 το Ακρόπολις»

«Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο WRC. Η Ελλάδα ξανά στο προσκήνιο». Αυτός είναι ο τίτλος της πρώτης επίσημης ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη νεοσύστατη Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που έμελλε να είναι και η σημαντικότερη. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη!

Μόλις δέκα ημέρες έπειτα από τις από του βήματος της Βουλής των Ελλήνων δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η είδηση ήρθε για να σκάσει ως… Χριστουγεννιάτικο δώρο προς όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC είτε ως αναπληρωματικός αγώνας το 2021, είτε στο κανονικό πρόγραμμα του 2022, έπειτα από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη από τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Τάκη Πουρναράκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του promoter του WRC.

Το μνημόνιο καθορίζει του όρους συνεργασίας του Promoter με την Οργανωτική Επιτροπή σχετικά με την παρουσία του Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) ως αναπληρωματικού αγώνα για το 2021. Ταυτόχρονα περιγράφει τα βήματα που θα ακολουθηθούν ώστε να εξασφαλιστεί, σε μόνιμη βάση, η παρουσία του εθνικού μας αγώνα στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι τα επόμενα χρόνια και κατόπιν της απαραίτητης αξιολόγησης της οργανωτικής δομής και του σχεδιασμού του αγώνα από την FIA.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Ράλι Ακρόπολις είναι ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, ιδρυτικός αγώνας του θεσμού από το 1973. Είμαστε ενθουσιασμένοι από το επίπεδο υποστήριξης και δέσμευσης από τα υψηλότερα κλιμάκια της Ελληνικής κυβέρνησης και πιστεύουμε ότι θα δούμε την επιστροφή του αγώνα στο WRC το συντομότερο δυνατό, είτε ως αναπληρωματικό αγώνα το 2021, ή σαν κανονικό αγώνα στο πρόγραμμα του 2022» τόνισε ο managing director του WRC, Jona Siebel.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, τονίσαμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την επαναφορά της χώρας μας, σε επίπεδο μηχανοκίνητου αθλητισμού, στη θέση που της αξίζει. Η σημερινή συμφωνία εντάσσει το Ράλι Ακρόπολις εκεί που πραγματικά ανήκει. Θέλω να ευχαριστήσω τους επιτελείς του WRC Promoter για την άριστη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πλάνο μας, όπως και τα μέλη της Επιτροπής που δούλεψαν μεθοδικά για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από σήμερα κιόλας ξεκινάει η προσπάθεια ώστε να οργανώσουμε τον κορυφαίο αγώνα του θεσμού, μια προσπάθεια που απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας».

Την «Motorsport Greece», όπως είναι η διεθνής ονομασία της Οργανωτικής Επιτροπής, απαρτίζουν στελέχη που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς διοργανώσεις, στελέχη της ΟΜΑΕ, οδηγοί αγώνων, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, στελέχη του κλάδου του αυτοκινήτου και γενικότερα εμβληματικές προσωπικότητες από το χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμα:

Και οι δείκτες COVID-19 «στέλνουν» το WRC στην Ελλάδα!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το SSC Tuatara θα επαναλάβει την προσπάθεια για το ρεκόρ ταχύτητας

cars

Toyota Yaris Hybrid: Με 116 PS και κατανάλωση 2,9 λίτρα

cars

Επιστρέφοντας στο μέλλον με τη φουτουριστική Bugatti Type 35

cars

Το νέο Toyota Hilux αποκαλύπτεται

cars

Bugatti συγκρούεται με Porsche στις ελβετικές Άλπεις

cars

Volvo. Συνεργάζεται με CATL και LG Chem, για προμήθεια μπαταριών

cars

Ford Mondeo facelift. Καλώς το κι ας άργησε!

cars

Green NCAP: Πόσο πράσινα είναι 24 νέα μοντέλα;

cars

«Ελαστικές» ζάντες από την Michelin και την Maxion Wheels (Video)

cars