CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτό είναι το Hennessey Venom F5 και θέλει να είναι το ταχύτερο!

Ακούγεται λίγο περίεργο αλλά έχουν περάσει περισσότερα από 3 χρόνια από την ανακοίνωση του Venom F5 από την Hennessey. Ενός Venom F5 που παίρνει το όνομα του από την υψηλότερη κατηγορία τυφώνα στην κλίμακα Fujita-Pearson και θέλει να είναι ότι ταχύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Και στα νούμερα τουλάχιστον, έχει την δυνατότητα να το καταφέρει καθώς το Venom F5 χρησιμοποιεί ένα ολοκαίνουριο, ανθρακονημάτινο, monocoque πλαίσιο από την KS Composites στην Αγγλία και έναν θηριώδη, υπερτροφοδοτούμενο V8 με χωρητικότητα 6,6 λίτρων ο οποίος παράγει 1840 άλογα και περί τα 1.620 Nm ροπής!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι βάρος του αυτοκινήτου δεν υπερβαίνει τα 1.360 κιλά και μπορεί να καταλάβει ότι το Venom F5 είναι μία τρομακτικά γρήγορη δημιουργία με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε 2,6 δευτερόλεπτα, το 0-200 km/h να ολοκληρώνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα και το 0-300 km/h σε 8,4 δευτερόλεπτα ενώ οι προβλέψεις της Hennessey όσον αφορά στην τελική λένε ότι θα ξεπερνά τα 500 km/h! Στα highlights του αυτοκινήτου να αναφέρουμε ότι το carbon monocoque ζυγίζει μόλις 86 κιλά, ότι η μέγιστη ιπποδύναμη παράγεται στις 8.000 σ.α.λ. και ροπή υπερβαίνει τα 1.355 Nm ήδη από τις 2.000 σ.α.λ. και παραμένει πάνω από αυτό το νούμερο μέχρι τις 8.000 ενώ η μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης που επιτυγχάνουν τα δύο turbos φτάνει τα 1.58 bar!

Κατά τα άλλα, οι διαφορές ανάμεσα στο αυτοκίνητο που είδαμε στα τέλη του 2017 και σε αυτό που βλέπουμε μπροστά μας τώρα, είναι κατά κύριο λόγο αεροδυναμικής φύσεως, με αποτέλεσμα ο συντελεστής οπισθέλκουσας να έχει διαμορφωθεί στο 0,39 και το Venom F5 να παράγει αρκετή downforce για να είναι σταθερό σε υψηλές ταχύτητες χωρίς το υπέρμετρο “drag” που θα δημιουργούσε τα δικά του προβλήματα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο πανίσχυρος V8 συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο, 7-τάχυτο κιβώτιο ενώ η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια με παθητικά, αλλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.  Αυτά για ένα hypercar που θα κατασκευαστεί σε 24, μόλις, αντίτυπα με το κάθε ένα να κοστίζει τουλάχιστον 2,1 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων και την Hennessey να έχει εξασφαλίσει προκαταβολές για τα μισά εξ αυτών. Όσο για το αν θα γίνει προσπάθεια για το ρεκόρ; Κάτι μου λέει ότι η αμερικανική μάρκα θέλει να αποδείξει την ταχύτητα του τυφώνα της!

The post Αυτό είναι το Hennessey Venom F5 και θέλει να είναι το ταχύτερο! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes Α250e hatchback & A250e Sedan. Διαθέσιμα και στη χώρα μας

cars

Mansory Cabrera. Προκαλεί ακραίες αντιδράσεις!

cars

Η Volkswagen διακόπτει όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες.

cars

Citroen. Έρχεται η «Reverse Black Friday»

cars

Audi. Δίνει νέα διάσταση στη τεχνολογία των φώτων

cars

Αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη ομαδική αγωγή της Γερμανίας η Volkswagen.

cars

Porsche Taycan 4S. Η γκάμα μεγαλώνει με μία πιο προσιτή έκδοση.

cars

Nέο Ford Kuga. Σύγχρονο σε όλα του

cars

FCA Heritage. Σαγηνεύει στη Rétromobile 2020

cars