CARSNEWS
MARKET

Δυνατό ξεκίνημα για το Peugeot 208 Rally 4

Mε 145 παραγγελίες να έχουν ήδη ληφθεί, το νέο μοντέλο-ναυαρχίδα της Peugeot Sport, το 208 Rally 4, έχει κάνει σίγουρα μια επιτυχημένη αρχή και διαδέχεται επάξια τον προκάτοχό του, το 208 R2.

Στην πραγματικότητα, περίπου ογδόντα Peugeot 208 Rally 4 πρόκειται να φθάσουν στους πελάτες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, παρ’ όλο που οι αρχικές παραδόσεις είχαν αναβληθεί για την 1η Ιουλίου, λόγω της υγειονομικής κατάστασης. Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει πόσο σκληρά έχουν εργαστεί οι ομάδες της Peugeot Sport για να καταφέρουν οι πελάτες της να έχουν στην κατοχή τους το νέο τους “παιχνίδι” το συντομότερο δυνατόν.

Το κοινό ανέμενε με αγωνία το 208 Rally 4, καθώς οι 185 ανταγωνιστικές εκκινήσεις του που έχουν ήδη καταγραφεί δεν είναι μία επιτυχία που προσπερνά κανείς εύκολα. Και έχει πολλά παραπάνω να δείξει σε επίπεδο επιδόσεων και αξιοπιστίας, με κάποια αξιοσημείωτα αποτελέσματα:

– Ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στην Πορτογαλία, όπου ο Pedro Antunes κέρδισε στην κατηγορία 2WD (κίνηση στους δύο τροχούς) και τερμάτισε ένατος στην πρώτη αγωνιστική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

– Στη συνέχεια, ο Paolo Andreucci ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ιταλίας στην κατηγορία 2WD, κερδίζοντας και στους 4 γύρους συνολικά.

– Ο Mathieu Franceschi έβαλε τη σφραγίδα του στο γαλλικό πρωτάθλημα Χώματος στην κατηγορία 2WD.

– Ο Alejandro Cachón στέφθηκε πρωταθλητής Νέων Ισπανίας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την Peugeot στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC3) και την επόμενη σεζόν. Στόχο του θα έχει να συμβαδίσει με την επιτυχία του Ισπανού Josep Bassas, ο οποίος εντυπωσίασε στο 208 Rally 4 φέτος, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του ERC3, έχοντας κερδίσει στο Ράλλυ Fafe Montelongo.

Η ποιότητα του 208 Rally 4 επαινέθηκε από τα δεκαπέντε περίπου πληρώματα που έλαβαν μέρος στο Γαλλικό Κύπελλο, όπου ο Mathieu Franceschi κέρδισε τον μοναδικό γύρο που πραγματοποιήθηκε (Rallye Mont-Blanc Morzine), πριν ακυρωθούν αναγκαστικά οι αγώνες. Ο ταλαντούχος Γάλλος κατάφερε παρ’ όλα αυτά, μέσα σε ελάχιστο χρόνο να προκαλέσει άμεσο αντίκτυπο, φέροντας το 208 Rally 4 στην καταπληκτική 21η θέση, σε έναν αγώνα που συνήθως ευνοεί την υψηλή ισχύ και η οποία είχε πάνω από 200 συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων 30 R5. Οι Gino Bux και Mathis Bonfils εντυπωσίασαν επίσης, στον αγώνα, κερδίζοντας επάξια στις κατηγορίες τους.

Πρόσφατα, το 208 Rally 4 αποδείχθηκε δημοφιλές για τους 15 συμμετέχοντες στο Κύπελλο Iberia, στην Ισπανία, όπου τον τίτλο κατέκτησε ο Pedro Antunes.

Μετά τις επιτυχίες του επί ευρωπαϊκού εδάφους, το Peugeot 208 Rally 4 σύντομα θα καταπλήξει και την Αμερικανική Ήπειρο, με ένα αυτοκίνητο που ξεκίνησε προ ολίγων ημερών για το Περού.

O François Wales, Διευθυντής της Peugeot Sport δήλωσε τα εξής: “Πάνω από ένας χρόνος προσπαθειών απέφερε καρπούς το 2020. Το να βλέπουμε το τελευταίο μας μοντέλο δίπλα στα καλύτερα του κόσμου ήταν εξαιρετικά τιμητικό για όλους μας, στην Peugeot Sport. Ευελπιστούμε αυτή η ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς να συνεχίσει και για το 2021”.

Related Articles

Νέες εγκαταστάσεις της Peugeot στο Μαρούσι

cars

Οριστικά χωρίς ανεφοδιασμό καυσίμων οι αγώνες της Formula 1

cars

Autogas Tsopelogiannis, η εταιρεία που σύστησε σε 40 χιλιάδες Έλληνες οδηγούς την οικονομική οδήγηση

cars

Τι μπορείς να κάνεις αν ραγίσει το παρμπρίζ στο δρόμο

cars

Θρασείς δηλώσεις από τον αμετανόητο Φερστάπεν

cars

Ένα SUV με ευελιξία compact

cars

Η εντυπωσιακή λιμουζίνα με την οποία μετακινείται ο πρόεδρος της Κίνας

cars

Το πρώτο supercar φτιαγμένο αποκλειστικά για… off-road

cars

Αυτό είναι το νέο Ford Puma

cars