CARSNEWS
NEW MODELS

Εκπαιδευτές οδήγησης: «Κέρδος ή ασφάλεια των πολιτών πρωτεύει;»

Υπό τον τίτλο «Οδήγηση χωρίς Δίπλωμα;  Πέστο και έγινε..!» ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΣΕΟ), κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ελαφρότητα που αντιμετωπίζονται θέματα οδικής ασφάλειας από την πολιτεία, όπως το θέμα της οδήγησης μοτοσυκλέτας έως 125 κ.εκ. με άδεια οδήγησης αυτοκινήτου. Την άποψή του την είχε εκφράσει εγκαίρως και ήταν αρνητική, απαντώντας παράλληλα και σε όσους είχαν κατηγορήσει τους εκπαιδευτές ότι οι όποιες αντιδράσεις τους ήταν απόρροια της  προοπτικής της απώλειας εσόδων με θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΠΣΕΟ έχει ως εξής:

«Οι εξελίξεις στην Κοινωνία της Κυκλοφορίας παραμένουν εκρηκτικές και σε τίποτα δεν προϊδεάζουν για την ασφαλή συνύπαρξη στον δρόμο! Τα οικονομικά συμφέροντα σηματοδοτούν αρνητικές εξελίξεις και οι αντιστάσεις είναι ελάχιστες. 

Περιμέναμε η πολιτεία και οι θεσμοί της  να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και τις προθέσεις τους  σε σχέση με την απαίτηση όλου του κόσμου για ασφαλέστερους δρόμους.

Όμως οι αρμόδιοι:

  • Αντί να αφουγκραστούν τις κραυγές της Κοινωνίας της Κυκλοφορίας.
  • Αντί να προτάξουν την ανάγκη για κατάργηση και πλήρη αλλαγή του κατάπτυστου και διεφθαρμένου συστήματος εκπαίδευσης-εξέτασης υποψηφίων οδηγών.
  • Αντί να νομοθετήσουν την Κυκλοφοριακή Αγωγή ως υποχρεωτικό μάθημα στην Εκπαίδευση
  • Αντί να προσπαθήσουν να αναβαθμίσουν την εκπαίδευση και την κατάρτιση υποψηφίων και τακτικών οδηγών.
  • Αντί να διαβάσουν τις ανακοινώσεις και τα στοιχεία της Ε.Ε. και της ΕΛΣΤΑΤ για την Οδική Ασφάλεια.
  • Αντί να αναλογιστούν τις επισημάνσεις που αναφέραμε στην καταγγελία μας, για την επικινδυνότητα των “οχημάτων μονής γραμμής”, την ιδιομορφία των χειρισμών, την “κουλτούρα” που πρέπει να αποκτήσει κάθε αναβάτης και την μορφή που απαιτείται να πάρει η εκπαίδευση και η αξιολόγηση για την επάρκεια ενός μοτοσικλετιστή… Διατηρούν ένα ομιχλώδες τοπίο.

Οι προτεραιότητες δεν είναι ξεκάθαρες. Αναλογιζόμαστε, τελικά πρωτεύον είναι το εμπορικό κέρδος ή, η ασφάλεια των πολιτών;

Ταυτόχρονα όμως διαπιστώσαμε έναν αήθη πόλεμο να λαμβάνει χώρα στο διαδίκτυο και στον οποίο πρωτοστατούν διάφοροι «Γνωστοί – Άγνωστοι»

Και συγκεκριμένα βρήκαμε ψεύτικους λογαριασμούς στα social media, μέσω των οποίων “νουθετούν” τους εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, γιατί κακώς αυτοί αντιδρούν στις προσπάθειες των εταιρειών και της Ε.Ε.  να καταργηθεί η εκπαίδευση και η  αξιολόγηση για δίπλωμα μοτοσικλέτας 125 cc  και να μπορεί κάποιος  να την οδηγεί με δίπλωμα αυτοκινήτου..!

Και το χειρότερο όλων: Ορισμένα από τα εν λόγω προφίλ έχουν και τη φωτογραφία του προέδρου του ΠΣΕΟ κ. Άρη Ζωγράφου, ο οποίος είχε αναδείξει και φυσικά καταγγείλει τη συγκεκριμένη μεθόδευση.

Στη θεματολογία των παραπάνω αναρτήσεων περιλαμβάνονται οι συνήθεις κοινοτοπίες:

“Έλα μωρέ αφού δεν γίνεται εκπαίδευση αφού λαδώνονται οι εξεταστές γιατί να μην καταργήσουμε το δίπλωμα;”

“Να πουλάμε οτιδήποτε παράγουμε και φέρνει κέρδος χωρίς καμιά ανάσχεση. Να νοικιάζουμε ελεύθερα σε όποιον θέλει να κάνει το κέφι του” ή

“Να μπορεί ο καθένας να κάνει ό, τι γουστάρει στον δρόμο και έτσι να αυξήσουμε και τον τουρισμό!”

ΕΛΕΟΣ..!

Ο δρόμος ανήκει σε όλους, και όχι μόνο στα μηχανοκίνητα οχήματα  και το πόσο θα ανέβη ο τζίρος των πωλήσεων!  Πέρα από το κέρδος των “γνωστών ενδιαφερομένων”, υπάρχει και ο μη μηχανοκίνητος πολίτης, ο οποίος χρησιμοποιεί τον δρόμο με όλες τις άλλες μορφές που κάποιοι ξεχνούν: ως πεζός, ως ποδηλάτης, ως ανάπηρος. Και ζητά το αυτονόητο: να είναι ασφαλής!

Η σύγχρονη κινητικότητα και η συνύπαρξη όλων των χρηστών του δρόμου απαιτεί όχι μόνο εκπαίδευση αλλά και κατάρτιση και δια βίου μάθηση, ώστε το «όραμα μηδέν» να μην παραμένει νεκρό γράμμα στην χώρα μας. 

Κατόπιν των ανωτέρω που διαπιστώθηκαν, ενημερώνουμε το κοινό ότι θα προσφύγουμε νομίμως στα αρμόδια όργανα και φορείς της πολιτείας και οπωσδήποτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί νομίμως ποιος ή ποιοι μετέρχονται παράνομων μεθόδων προκειμένου να προωθήσουν  εμπορικά τους (ή άλλα) συμφέροντα, καθώς επίσης θα στραφούμε νομίμως ενάντια σε όποιον προσβάλλει την επαγγελματική μας τιμή αλλά και την προσωπικότητα».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Θα γίνουν οι μοτοσυκλέτες στο μέλλον… καταδότες;

cars

H Renault κλείνει το εργοστάσιό της στην Τουρκία, λόγω Κορωνοϊού

cars

Απόλαυσε τη συναρμολόγηση του V8 του Dodge Demon σε ένα υπέροχο timelapse video.

cars

Οι καταλύτες κάνουν «φτερά» στους δρόμους της Μ. Βρετανίας

cars

Διέρρευσε ένα σκίτσο της Porsche Cayenne Coupe.

cars

Η Lamborghini είχε κατασκευάσει μόλις έντεκα δεξιοτίμονες Miura και η μια πωλείται

cars

H Dacia σταματά το Logan MCV Station Wagon

cars

Aznon Palladium: Στο εσωτερικό της ιταλικής ναυαρχίδας

cars

Ο όμιλος VW εξελίσσει και τρίτη πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την MPE

cars