CARSNEWS
MARKET

Ηλεκτρονικά φωτιζόμενα πάνελ από την Ford

Είτε επισκευάζοντας τα αυτοκίνητά μας και επιδιορθώνοντας λακκούβες στο οδόστρωμα, είτε συντηρώντας τις υποδομές φυσικού αερίου και υδροδότησης, πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να ασκούν τα καθήκοντά τους σε περιβάλλοντα υψηλού ρίσκου, προκειμένου να μην διαταράσσεται η ζωή της κοινότητας. Κάθε χρόνο, κάποιοι από αυτούς τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.

Τα ανακλαστικά πάνελ μπορεί να αποδειχτούν πολύ χρήσιμα, κυρίως τις μεγάλες και σκοτεινές νύχτες του χειμώνα. Όμως, ο φωτισμός τους εξαρτάται από τους προβολείς των άλλων οχημάτων, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά, εάν βρίσκονται μετά από μία στροφή. Τώρα, η Ford έχει επινοήσει μία εξαιρετική ιδέα. 

Τα πρώτα στο είδος τους ηλεκτρονικά πάνελ υψηλής ορατότητας (Electronic High Visibility Panels) δεν βασίζονται σε άλλες πηγές φωτός για να είναι ευδιάκριτα, καθώς οι κόκκινες λωρίδες φωτίζονται από ηλεκτρισμό που διαπερνά ένα λεπτό στρώμα φωσφορικού αερίου – μία τεχνολογία που ήδη χρησιμοποιείται σε cockpit αεροπλάνων καθώς και σε οθόνες ιατρικού και στρατιωτικού εξοπλισμού. 

Η Ford δοκίμασε τα πάνελ σε συνεργασία με το Northumbrian Water Group, στη Μ. Βρετανία, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς να παρακολουθήσουν την αποτελεσματικότητά τους σε πραγματικές συνθήκες και να αξιολογήσουν τα οφέλη του φωτισμού τους – ακόμα και όταν οι άλλοι οδηγοί παραμελούν να ανάψουν τους προβολείς τους. 

Διαθέσιμα τώρα για τα μοντέλα Ford Transit και Transit Custom στο Ην. Βασίλειο, τα Electronic High Visibility Panels ενεργοποιούνται εύκολα από ένα διακόπτη που βρίσκεται πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Το Northumbrian Water Group είναι ο πρώτος εταιρικός πελάτης που προμηθεύτηκε το σύστημα αυτό, με την Ford αυτή τη στιγμή να εξετάζει την περίπτωση διάθεσης των Electronic High Visibility Panels και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

“Οι εργασίες στο οδικό δίκτυο είναι απαραίτητες, αλλά ενίοτε αποτελούν ένα επικίνδυνο κομμάτι της δουλειάς πολλών πελατών μας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι απαραίτητες αυτές εργασίες θα πραγματοποιούνται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η ιδέα να δημιουργηθούν πάνελ που μπορούν να φωτίζονται χωρίς να χρειάζονται άλλες πηγές φωτός ήταν κυριολεκτικά μία ‘στιγμή φώτισης”, δήλωσε o Simon Robinson, chief program engineer, Special Vehicle Engineering, της Ford of Europe.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

Related Articles

Ο Mattias Ekström αξιοποιεί kilowatts ισχύος σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας του

cars

Η Fiat είναι εδώ

cars

100 χρόνια Bentley: Η μάρκα ετοιμάζει ειδικές επετειακές εκδόσεις

cars

Θερινές διακοπές: Χρήσιμες συμβουλές για να επιστρέψουμε ασφαλείς

cars

Ο Luca de Meo αποχωρεί από τη θέση του Προέδρου της Seat

cars

Ανάκληση Volvo με δίλιτρο diesel κινητήρα

cars

Ανακαλούνται οχήματα BMW και Toyota

cars

Βόλτες στη Σελήνη, φεστιβάλ Woodstock και… Ford Capri

cars

Έρχεται το νέο SUV από την Kia

cars