CARSNEWS
AUTONEWS

Η αυλαία πέφτει για την Alfa Romeo 4C.

Πριν από λίγες ημέρες μόλις, ο επικεφαλής της FCA, Mike Manley,  ανακοίνωσε ότι η Alfa Romeo θα εστιάσει (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) σε μία “εξορθολογισμένη”, μικρή γκάμα που θα βασίζεται σε μοντέλα που μπορούν να φέρουν τον επιθυμητό όγκο πωλήσεων και φυσικά, τα ανάλογα περιθώρια κέρδους. Πρακτικά, ο Manley “ακύρωσε” τις πολυαναμενόμενες GTV και 8C ενώ τώρα, άλλο ένα sports car, αυτή τη φορά της υπάρχουσας γκάμα της Alfa Romeo και όχι της μελλοντικής, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν, πληροφορίες από την Γαλλία και την Αγγλία, η Alfa Romeo διέκοψε την παραγωγή της 4C και απέσυρε το μοντέλο από τους διαδικτυακούς διαμορφωτές αλλά και από την λίστα με τα τρέχοντα και μελλοντικά μοντέλα που περιλαμβάνεται στα οικονομικά αποτελέσματα της για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ενώ ακόμα περιμένουμε κάποιου είδους επίσημη ανακοίνωση ή τουλάχιστον κάποιου είδους σχόλιο επί του θέματος από κάποιον εκπρόσωπο της ιταλικής εταιρίας, αν ισχύει, η κίνηση της Alfa Romeo να καταργήσει την 4C δεν είναι εντελώς παράλογη. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πολυτέλεια για μία φίρμα στην κατάσταση της Alfa Romeo και ούτως ή άλλως, ποτέ δεν κατάφερε να γίνει ελκυστική στο αγοραστικό κοινό. Το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά για την 4C καθώς κατάφερε να πουλήσει 1.179 αυτοκίνητα στην Ευρώπη αλλά ακόμα και τότε, η Porsche πουλούσε τις τριπλάσιες Boxster/Cayman. Το 2018 δε, η Alfa Romeo παρέδωσε 421 4C ενώ η Porsche 8.202 718 και η νεοεισελθούσα Alpine, 1.950 A110.

Related Articles

ΣΥΡΙΖΑ: Η Εξεταστική για τα Τέμπη θα έπρεπε να οδηγήσει σε Προανακριτική

cars

Πρωταθλητής τον Οκτώβριο στα ηλεκτρικά το Volkswagen ID.3.

cars

Παραγωγή θερμότητας από ηλεκτρική ενέργεια

cars

Τα τρία χρώματα της άνοιξης και πώς να τα φορέσετε

cars

Mercedes-Benz Vans & Trucks Safety Weekend. Oλοκληρωμένη εμπειρία

cars

Ανάκληση Citroen C3 / DS3

cars

Οι κρέμες σώματος που θα ενυδατώσουν πραγματικά το δέρμα σας

cars

Η Gemballa θέλει να λανσάρει ένα υπερσύχρονο super-sportcar.

cars

Eurovision: Σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι στον ημιτελικό

cars