CARSNEWS
MARKET

Η νέοι στόχοι και η μελλοντική στρατηγική της Kia

Η Kia ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους νέους  στόχους και τις φιλοδοξίες της για το μέλλον. Σηματοδοτώντας την απομάκρυνση της μάρκας από το παραδοσιακό επιχειρηματικό της μοντέλο, η Kia ανακοίνωσε επίσης ένα νέο εταιρικό όνομα. Αφαιρώντας το “Motors” από της επωνυμία της (μέχρι τώρα αναφέρονταν ως Kia Motors Corporation), η Kia θα επεκταθεί σε νέους και αναδυόμενους επιχειρηματικούς τομείς δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες κινητικότητας για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πελατών.

Το νέο σλόγκαν της Kia (Movement that inspires) αποτελεί εν πολλοίς την καρδιά ενός μανιφέστου της μάρκας που αντικατοπτρίζει τους νέους στόχους της Kia: να εμπνέει τους καταναλωτές μέσω προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και με τις εμπειρίες τους με τη μάρκα.

Επίσης υπογραμμίζει ότι η κίνηση βρίσκεται στη βάση της ανθρώπινης ανάπτυξης. Η κίνηση επιτρέπει στους ανθρώπους να βλέπουν νέα μέρη, να συναντούν καινούργιους ανθρώπους και να έχουν νέες εμπειρίες. Αυτή η σύνδεση είναι η ουσία της νέας Kia – να συμβάλλει στην ανθρώπινη πρόοδο παρέχοντας καινοτόμους χώρους εντός του αυτοκινήτου, συναρπαστικά νέα προϊόντα και χρήσιμες, βολικές υπηρεσίες που εμπνέουν τους πελάτες και απελευθερώνουν χρόνο για τις δραστηριότητες που απολαμβάνουν περισσότερο.

Η Kia δραστηριοποιείται στον κλάδο της κινητικότητας για περισσότερα από 75 χρόνια ξεκινώντας με τη δημιουργία των πρώτων εγχώριας κατασκευής ποδηλάτων της Κορέας και συνεχίζοντας με την κατασκευή μοτοσυκλετών και φορτηγών διανομών. Σήμερα, η Kia είναι μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, παρέχοντας επιβατικά οχήματα υψηλής ποιότητας και αξίας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο των νέων της στόχων η Kia θα ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των πελατών για το πώς κινούνται και πώς η κίνησή τους επηρεάζει τον κόσμο γύρω τους. Οι καταναλωτές αναζητούν όλο και πιο ευέλικτες, περιβαλλοντικά φιλικές και ολοκληρωμένες μορφές μεταφοράς.

Η νέα στρατηγική της Kia είναι να ανταποκρίνεται και να αναπτύσσει σε αυτές τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες  μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών των πελατών σε αγορές σε όλο τον κόσμο. Έτσι θα προσφέρεται μεγαλύτερη πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών κινητικότητας με γνώμονα το περιβάλλον που θα καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση από πελάτες σε όλο τον κόσμο για ευέλικτες, προσαρμόσιμες, εξατομικευμένες λύσεις κινητικότητας, που υποστηρίζονται από δεδομένα και νέες τεχνολογίες.

Η Kia δεσμεύεται για τη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική του σχεδίου “Plan S” η οποία ανακοινώθηκε το 2020 και θα οδηγήσει τη μάρκα στο να αποκτήσει ηγετική θέση στη μελλοντική βιομηχανία κινητικότητας, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της ώστε να περιλαμβάνουν EVs, λύσεις και υπηρεσίες κινητικότητας, οχήματα ειδικής κατασκευής και πολλά άλλα. Παράλληλα με αυτές τις προσπάθειες, η Kia θα προωθήσει ταυτόχρονα και την πιο βιώσιμη παραγωγή μέσω της χρήσης καθαρής ενέργειας και ανακυκλώσιμων υλικών.

Η Kia επικεντρώνεται στην αύξηση της δημοτικότητας των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEVs) και σχεδιάζει να ενισχύσει την παγκόσμια γκάμα προϊόντων της με την παρουσίαση 7 νέων BEVs έως το 2027. Τα νέα αυτά μοντέλα θα περιλαμβάνουν μια γκάμα επιβατικών οχημάτων, SUV και MPV σε πολλές κατηγορίες. Καθένα τους θα ενσωματώνει τεχνολογία για μεγάλη αυτονομία και ταχυφόρτιση με τη χρήση της νέας παγκόσμιας μεταβλητής ηλεκτρικής πλατφόρμας (E-GMP) του Hyundai Motor Group.

Kia_03

Η Kia αναπτύσσει επίσης μια γκάμα νέων ειδικών οχημάτων (PBV) για εταιρικούς πελάτες. Αυτά τα εξειδικευμένα οχήματα θα βασίζονται σε ευέλικτες πλατφόρμες τύπου skateboard και θα έχουν μεταβλητά αμαξώματα, σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις συγκεκριμένες ανάγκες κινητικότητας ενός ευρέος φάσματος εταιρικών στόλων. Η συνεργασία με τις Canoo και Arrival σημαίνει ότι τα Kia PBV θα μπορούν να προσφέρουν διαφορετικά αμαξώματα προσαρμοσμένα σε μια πλατφόρμα τύπου skateboard που ενσωματώνει τα πάντα και είναι προσαρμοσμένη στις λειτουργικές απαιτήσεις των χρηστών.

Η ζήτηση για PBV αναμένεται να πενταπλασιαστεί έως το 2030 λόγω της ταχείας και διαρκούς ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και των υπηρεσιών κοινής χρήσης αυτοκινήτων. Τα Kia PBV θα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των εταιρειών και των πελατών του στόλου οχημάτων. Για παράδειγμα, αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αυτοκίνητα κοινής χρήσης, οχήματα εφοδιασμού με χαμηλό δάπεδο και οχήματα διανομών.

Η αλλαγή στην επωνυμία της εταιρείας σημαίνει επίσης και διαφοροποίηση της εργασιακής κουλτούρας του οργανισμού. Ο Πρόεδρος Song εξηγεί: 

“Η αλλαγή του εταιρικού ονόματος και του λογότυπου δεν είναι μόνο μια αισθητική βελτίωση. Αντιπροσωπεύει την επέκταση των οριζόντων μας και το να ιδρύουμε νέες και αναδυόμενες επιχειρήσεις που καλύπτουν και υπερβαίνουν τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών μας παγκοσμίως. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι σημαίνει επίσης την προσαρμογή της εργασιακής μας κουλτούρας, την ενεργοποίηση της δημιουργικότητας όλων των υπαλλήλων μας και τη δημιουργία ενός εμπνευσμένου εργασιακού περιβάλλοντος”. 

Το πρώτο από τα BEV επόμενης γενιάς της Kia θα παρουσιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, αντικατοπτρίζοντας την εστίαση της Kia στην ηλεκτροκίνηση. Με βάση τη νέα τεχνολογία E-GMP, αυτό το BEV θα διαθέτει σχεδιασμό εμπνευσμένο από crossover, αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα και ταχυφόρτιση υψηλών ταχυτήτων διάρκειας κάτω των 20 λεπτών. Επίσης θα είναι το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο που θα φέρει το νέο λογότυπο της Kia.


Με την αυξανόμενη γκάμα των BEVs της η Kia στοχεύει σε μερίδιο 6,6% της παγκόσμιας αγοράς BEV έως το 2025 και παγκόσμιες ετήσιες πωλήσεις 500.000 BEV έως το 2026.

Related Articles

Οι εξελίξεις της αυτοκίνησης παρουσιάστηκαν στο 3o Connected Cars Conference

cars

Πρόεδρος της VW: Όσο σκοτώνονται άνθρωποι δεν θα χτίσουμε εργοστάσιο στην Τουρκία

cars

Ρομποτική βοήθεια στους εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας

cars

Τα Hyundai του World Superbike αποκαλύφθηκαν στην Ίμολα

cars

Το κόλπο που κάνουν οι πιλότοι για τον ήλιο και μπορεί να δουλέψει και στο αυτοκίνητο

cars

O κανόνας που εγγυάται πιο άνετη οδήγηση στο ταξίδι

cars

Mercedes-Benz Vans & Trucks Safety Weekend: Ασφάλεια για τους επαγγελματίες

cars

Markopoulo Park: Επικράτηση των φαβορί και πολλοί νικητές σε Σκορ 4 και Σκορ 6

cars

BMW Alpina B7 S Turbo Coupe, ένας θρύλος ήρθε απόψε από τα παλιά

cars