CARSNEWS
MARKET

Η οδική ασφάλεια στην εποχή του κορονοϊού

Τη σημασία της οδικής ασφάλειας, ακόμα και τις μέρες, που λόγω του κορονοϊού οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες, τονίζει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Παύλος Μυλωνάς».

«Μένουμε σπίτι, αλλά για όσους χρειαστεί να μετακινηθούν, στο δρόμο πάντα με προσοχή και υπευθυνότητα» αναφέρει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής και την περίοδο που διανύουμε, η οποία διακατέχεται από έντονο στρες και ψυχολογική πίεση λόγω κορονοϊού.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι πρέπει, ως οδηγοί και χρήστες του δρόμου γενικότερα, να είμαστε όσο γίνεται πιο προσεκτικοί και υπεύθυνοι στις μετακινήσεις μας. Η ατομική μας ευθύνη για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι μεγάλη. Το ίδιο μεγάλη είναι και η ευθύνη μας για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Παύλος Μυλωνάς», το οποίο ανέβαλε, λόγω κορονοϊού, πολλές από τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δράσεις σε παιδιά και νέους και δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών που επρόκειτο να γίνουν στο πλαίσιο της 13ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια στον δρόμο μας αφορά όλους.

Γι’ αυτό και σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακινηθούμε στη διάρκεια αυτής της περιόδου, παρ’ όλο που το γενικό πρόσταγμα είναι «μένουμε σπίτι», αυτό θα πρέπει να γίνει με προσοχή και υπευθυνότητα.

Το Ινστιτούτο σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι στην παρούσα κατάσταση «οι πολίτες περιόρισαν κατά 50% τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που από πλευράς Οδικής Ασφάλειας είναι ο πιο ασφαλής τρόπος μετακίνησης».

Αναφέρει ότι «παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες εφοδιασμού της αγοράς και ιδιαίτερες συνθήκες στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Επισημαίνει πως «ο κόσμος διακατέχεται από έντονο στρες και ψυχολογική πίεση λόγω της πανδημίας» και ότι «οι μαθητές και οι νέοι, αλλά και οι ενήλικες, συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους παρά τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας», ενώ αναφέρεται και σε «σχετικά περιστατικά λανθασμένης οδικής και οδηγικής συμπεριφοράς και τροχαία συμβάντα».

Ιδιαίτερη μνεία κάνει στους επαγγελματίες οδηγούς που καθημερινά, αλλά ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας με τις αυξημένες ανάγκες σε μεταφορά απαραίτητων υλικών και προϊόντων εργάζονται σκληρά για τις ανάγκες εφοδιασμού της αγοράς.

Για την υποστήριξη αυτών, το Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) και την υποστήριξη της HELLASTRON έχει σχεδιάσει και αναρτήσει ενημερωτικό υλικό με βασικές αρχές ασφαλούς οδήγησης για τον επαγγελματία οδηγό.

«Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε -και θα αντιμετωπίσουμε- είναι πολλές και απαιτούν υπεύθυνη στάση από όλους μας. Είναι η στιγμή που πρέπει να κοιτάξουμε όχι μόνο τη δική μας ασφάλεια και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων, αλλά και την υγεία και ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια στο δρόμο, μας αφορά όλους», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη- Μυλωνά.

Related Articles

Το 3ΜΧ στην Έκθεση Θεσσαλονίκης

cars

Νέες BMW X5 & X6 xDrive: 6κύλινδρος εν σειρά κινητήρα; diesel και ήπια υβριδική τεχνολογία

cars

Το μοντέρνο θαύμα που μοιάζει να έχει βγει από τα 50s

cars

Νέα μοντέλα Alfa Romeo Giulia και Stelvio

cars

Στη θέση του οδηγού με το ζόρι

cars

Οδηγούμε το Seat Arona 1.6 TDI 95 PS

cars

Ο Σεμπαστιάν Μπουεμί κέρδισε στο Ε-Prix της Νέας Υόρκης

cars

Με 30 συμμετοχές το Ευβοιωτικό Ράλι 2019

cars

Ένα γιαπωνέζικο μυστικό «κρύβεται» στην Καλιφόρνια

cars