CARSNEWS
AUTONEWS

Η Audi έκανε το πρώτο επίσημο βήμα στην Formula 1

Μέχρι εχθές είχαμε μονάχα την επίσημη ανακοίνωση της Audi για την είσοδο της στον θαυμαστό κόσμο της Formula 1 όταν με το καλό αλλάξουν οι κανονισμοί που αφορούν στα κινητήρια σύνολα των μονοθεσίων ώστε να περιλαμβάνουν αυξημένη ηλεκτρική υποβοήθηση και 100% βιώσιμα καύσιμα. Εχθές όμως, η γερμανική εταιρία έκανε το πρώτο ουσιαστικό βήμα και η επιβεβαίωση ήρθε από την ίδια την Sauber.

Το Sauber Group είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σύμφωνα με τα πλάνα που περιγράφηκαν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Audi απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στο Sauber Group τον Ιανουάριο του 2023. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στον δρόμο για την είσοδο της Audi στη Formula 1, που έχει προγραμματιστεί για το 2026, για την οποία ο Όμιλος Sauber θα είναι ο στρατηγικός συνεργάτης της γερμανικής μάρκας.

Φυσικά, η Sauber θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Formula 1 με τα σήματα της Alfa Romeo Racing το 2023, όπως θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κινητήρες Ferrari μέχρι και το 2025. Από εκεί και πέρα και εφόσον δεν συμβεί κάτι απρόβλεπτο, η Sauber θα αποτελέσει την εργοστασιακή συμμετοχή της Audi στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Λεπτομέρειες όσον αφορά στην οικονομική πλευρά του θέματος δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά θεωρούμε δεδομένο πως οι αεροδυναμικές εγκαταστάσεις της Sauber στο Hinwil θα χρησιμοποιηθούν από την Audi για το πρόγραμμα της. Η εξέλιξη του κινητήριου συνόλου της από την άλλη, θα γίνει στις ανανεωμένες και εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις στο Neuburg της Γερμανίας, όπου “ζούσε” το LMP1 πρόγραμμα της εταιρίας όταν αυτή συμμετείχε στο World Endurance Championship. Το… facelift της μονάδας θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024, οπότε και περιμένουμε να περάσει στο επόμενο στάδιο και η συνεργασία Sauber-Audi.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα διυλιστήρια της Ευρώπης στο πλευρό των συνθετικών καυσίμων!

cars

Rolls-Royce Boat Tail. Ένα 6-μετρο έργο τέχνης πολλών εκατομμυρίων!

cars

50 χρόνια Fiat 127. Αρχιτεκτονική και αίσθημα

cars

Subaru WRX STI EJ20 Final Edition. Το κύκνειο άσμα ενός εμβληματικού κινητήρα!

cars

Σε μια μέρα εκδόθηκαν 26.073 MyAuto wallet – Τι πληροφορίες περιέχει η εφαρμογή

cars

Η Touring Superleggera ετοιμάζει την Berlinetta Aero!

cars

Hλεκτρικό Fiat 500 – συνοδεύεται από τον μαγικό ήχο του Andrea Bocelli

cars

Χρίστος Δήμας για «Αδέσποτα Κορμιά»: Η πολιτεία δεν λογοκρίνει την τέχνη – Δεν κινδυνεύει η ορθόδοξη πίστη από μία αφίσα

cars

Nέο Volkswagen Golf. Έτοιμη η όγδοη γενιά του

cars