CARSNEWS
NEW MODELS

Η Ferrari που επέστρεψε από τον κόσμο των νεκρών

Τον Ιανουάριο του 1978 η πρώτη είδηση στις εφημερίδες του Los Angeles αφορά μιας Ferrari Dino. Όχι μια οποιαδήποτε Ferrari Dinο αλλά εκείνη που βρέθηκε θαμμένη στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στα νότια προάστια της Πόλης των Αγγέλων.

Δύο πιτσιρικάδες που έπαιζαν με τη λάσπη βρέθηκαν μπροστά σε ένα… μακάβριο εύρημα το οποίο έμοιαζε με μεταλλική οροφή αυτοκινήτου.

Οι αστυνομικές αρχές που κλήθηκαν στην περιοχή απέκλεισαν την πίσω αυλή του σπιτιού και με τη βοήθεια ενός μικρού εκσκαφέα έφεραν στην επιφάνεια ένα αυτοκίνητο, την πράσινη Ferrari Dino 246 GTS η οποία βρισκόταν σε απρόσμενα καλή κατάσταση, καθώς εκείνοι που επιχείρησαν να την εξαφανίσουν από προσώπου γης φρόντισαν –μεταξύ άλλων- να φράξουν τις εισαγωγές αέρα.

Μετά από μια σύντομη έρευνα αποδείχθηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκε στον Rosendo Cruz of Alhambra. Ο άτυχος ιδιοκτήτης της πράσινης Ferrari Dino την απέκτησε το 1974 με σκοπό να την κάνει δώρο στη σύζυγό του, ωστόσο, δύο μήνες  μετά την αγορά της εκλάπη. Έκτοτε τα ίχνη του ιταλικού supercar χάθηκαν και ο φάκελος της κλοπής του παρέμενε σε εκκρεμότητα.

Τα μέχρι τότε δεδομένα ανατράπηκαν και πάλι, καθώς στις αστυνομικές αρχές έφτασε η πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης της Ferrari ήταν εκείνος που προσέλαβε τους υποτιθέμενους ληστές ώστε νακλέψουν το αυτοκίνητο και εκείνος να εισπράξει το ποσό της αποζημίωσης.

Στη συνέχεια οι νέοι «ιδιοκτήτες» της Ferrari θα έπρεπε να αποσπάσουν όσα ανταλλακτικά  μπορούσαν από αυτή και στη συνέχεια να την εναποθέσουν στην φιλόξενη αγκαλιά του Ειρηνικού Ωκεανού ώστε να χαθούν οριστικά τα ίχνη της.

Ωστόσο, οι συνεργάτες Rosendo Cruz of Alhambra επέλεξαν να κρατήσουν ολόκληρο το αυτοκίνητο το οποίο και έθαψαν στο σημείο που βρέθηκε μετά από τέσσερα χρόνια.

Κάπως έτσι η πράσινη Ferrari Dino διεσώθη, μιας και οι ζημιές που προκλήθηκαν από την τετραετή παραμονή της κάτω από τη γη αποκαταστάθηκαν και πλέον μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες, παραμένοντας στα χέρια του ίδιο ιδιοκτήτη από το 1978 μέχρι και σήμερα.

Για την ιστορία και μόνοι, οι ληστές της Ferrari Dino δεν εντοπίστηκαν ποτέ, συνεπώς οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν να αμφισβητήσουν τη μαρτυρία του πρώτου ιδιοκτήτη της και να του απαγγείλουν κατηγορίες για απάτη.

Διαβάστε επίσης:

Αγάπη μου διέλυσα τη Ferrari – Τέσσερις ιστορίες αυτοκινητικής φρίκης

Ferrari Omologata: Δωδεκακύλινδρος δαίμονας

Αποκλειστική Δοκιμή: Ferrari P80/C, το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτοκίνητο χτυπά ποδηλάτη γιατί… έτσι! (Video)

cars

BMW X7 Pickup! Ένα εργαλείο πολυτελείας που δεν μπορείς να αποκτήσεις.

cars

Άνθρωπος VS. κομπιούτερ: Ποιος κάνει το καλύτερο παρκάρισμα; (Video)

cars

Σχεδιάζοντας το μέλλον της Alfa Romeo Montreal

cars

H ψηφιακή αποκάλυψη της νέας Mercedes E-Class

cars

Δείτε το απίστευτο σαλόνι του ελληνικού hypercar Chaos των 3.000 ίππων (Video)

cars

Στα «πράσα» του Google Maps ζευγάρι… γυμνό! (Photos)

cars

Οδηγούμε το νέο VW Golf: Τεχνολογική ανωτερότητα για το απόλυτο icon της αυτοκίνησης

cars

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα το υβριδικό fun-to-drive Ford Puma (video)

cars