CARSNEWS
MARKET

Η Nissan στηρίζει τη «γενέτειρά» της

Η πόλη της Yokohama και η Nissan, συνήψαν πρόσφατα μια νέα συμφωνία για την υποστήριξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης, καθώς και των συναφών περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών,  στη βάση ανταλλαγής πόρων και τεχνογνωσίας σε ποικίλα καινοτόμα  έργα, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αυτές οι ενέργειες,  θα συμπληρώσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες αναδιοργάνωσης  της πόλης.

Η Nissan ιδρύθηκε στη Yokohama το 1933 και το αρχικό κτίριο της έδρας της, να εξακολουθεί βρίσκεται στο χώρο του σημερινού εργοστασίου της Yokohama, ενώ το 2009, η μάρκα μετέφερε το παγκόσμιο αρχηγείο της από το Τόκιο, στην περιοχή Minatomirai της πόλης.

Από τότε, η πόλη της Yokohama και η Nissan συνεργάστηκαν σε πολυάριθμες  δραστηριότητες, ξεκινώντας το 2009 με την έναρξη του Yokohama Mobility Project Zero, την πρωτοποριακή τοπική πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση της ευρείας χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Πιο πρόσφατα, η Nissan και η πόλη της Yokohama  διεξήγαγαν από κοινού δοκιμές για μια υπηρεσία κινητικότητας άνευ οδηγού.

Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει εκτεταμένη υποστήριξη σε τοπικές εκδηλώσεις,  όπως ο Μαραθώνιος της Yokohama και το μουσικό φεστιβάλ Otomatsuri της πόλης.

Η πρόσφατη συμφωνία  θέτει τα θεμέλια για μια βαθύτερη και ευρύτερη συνεργασία, που βασίζεται στην επιτυχία των  προηγούμενων εγχειρημάτων και η νέα εταιρική σχέση,  προβλέπει τις ακόλουθες συνεργασίες:

  1. Έργα που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση και ανταλλαγή καινοτομίας μέσω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις.
  2. Σχέδια περιβαλλοντικής βελτίωσης για την προώθηση μιας βιώσιμης κοινωνίας (συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης).
  3. Σχέδια που υποστηρίζουν τις προσπάθειες ενδυνάμωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου.
  4. Έργα που σχετίζονται με πολιτιστικά προγράμματα και αθλητικές εκδηλώσεις.
  5. Άλλα έργα ή δραστηριότητες, που στοχεύουν στην αναζωογόνηση και στην προσφορά, στην τοπική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης οικονομικής χρήσης, η Nissan θα συνεργαστεί με την πόλη και τους τοπικούς οργανισμούς για να δημιουργήσει ένα ειδικό εταιρικό χώρο, προκειμένου να επικοινωνήσει τις κορυφαίες πελατοκεντρικές τεχνολογίες της,  τόσο εντός, όσο και εκτός της Ιαπωνίας.

Η ιαπωνική μάρκα, θα κατασκευάσει την συγκεκριμένη εγκατάσταση  σε δύο οικόπεδα, που βρίσκονται στο κέντρο της συνοικίας Minatomirai της πόλης. Ο χώρος θα φιλοξενήσει μια σειρά από εκθέματα που έχουν σχεδιαστεί για να παρουσιάζουν προηγμένες τεχνολογίες με καινοτόμους και συναρπαστικούς  τρόπους, ενώ θα χρησιμεύει και ως χώρος για διάφορες εκδηλώσεις που θα είναι ανοιχτές για το ευρύ κοινό.

Αυτός ο νέος χώρος εμπειρίας,  θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να βιώσουν τις τεχνολογίες που θα καθορίσουν το μέλλον της κινητικότητας και της κοινωνίας, προσφέροντας ταυτόχρονα  περαιτέρω κίνητρα στην περιοχή Minatomirai και ενισχύοντας το γόητρο της πόλης της Yokohama.

Related Articles

Infiniti Qs Inspiration: Ο προπομπός των ηλεκτροκίνητων οχημάτων του μέλλοντος

cars

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις νέων οχημάτων το Φεβρουάριο

cars

Η απαραίτητη φροντίδα αυτοκινήτου που ελάχιστοι κάνουν

cars

Το αγωνιστικό κτήνος του 1 εκατ. ευρώ

cars

Η τιτανομαχία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό μεταξύ δύο εμπορικών κολοσσών

cars

Δυναμικό «παρών» στην έκθεση τεχνολογίας CES 2020 δίνει η Nissan

cars

Αυτό πρέπει πάση θυσία να ελέγξεις στο αυτοκίνητο όταν πέφτει ο υδράργυρος

cars

Η Renault παρουσίασε τις νέες υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις των best-sellers της

cars

Η Anytime της INTERAMERICAN συνεργάζεται με τον autoduder

cars