CARSNEWS
MARKET

Η Seat MÓ ενισχύει τη στρατηγική αστικής κινητικότητας

Η Seat εδραίωσε τη δέσμευσή της στην αστική κινητικότητα και τη συμβολή της στον σχεδιασμό βιώσιμων πόλεων του μέλλοντος με τη δημιουργία της Seat MÓ το 2020. Με αυτήν τη νέα επιχειρηματική μονάδα, η μάρκα στοχεύει να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες αστικής κινητικότητας με 100% ηλεκτρικά, αθόρυβα και προσιτά προϊόντα και υπηρεσίες, προσφέροντας επίσης λύσεις κινητικότητας για νέους, με νέες προτάσεις σχεδιασμένες αποκλειστικά για αυτούς. 

Η Seat MÓ ξεκίνησε τη νέα χρονιά με ένα νέο ευέλικτο μοντέλο συνδρομής στην Ισπανία για τη νέα ηλεκτρική της μοτοσικλέτα, το Seat MÓ eScooter 125, προς 70 ευρώ την εβδομάδα ή 150 ευρώ το μήνα. Η συνδρομή περιλαμβάνει πλήρη ασφάλιση από την ηλικία των 18 ετών, οδική βοήθεια, 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών και δυνατότητα χρήσης του οχήματος για όλη την οικογένεια με την ίδια εβδομαδιαία ή μηνιαία χρέωση. 

Το project ξεκίνησε πιλοτικά στο κέντρο της Βαρκελώνης, στη Casa Seat, όπου θα είναι το σημείο παράδοσης και παραλαβής των μοτοσικλετών. Ο Lucas Casasnovas, επικεφαλής της Seat MÓ, δήλωσε:

“Αυτό το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί τόσο για τους πελάτες της μάρκας όσο και για κάθε πολίτη που σκέφτεται να αγοράσει μια μοτοσικλέτα και θέλει να την δοκιμάσει πριν το πράξει. Είναι ένα πλήρες πακέτο που προσφέρουμε επίσης και για τα δύο μοντέλα μας Kick scooters”. 

Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία στοχεύει να προσφέρει μια πρόσθετη λύση σε άτομα που αναζητούν νέες μορφές κινητικότητας ως αποτέλεσμα του αντίκτυπου του COVID-19. 

Το μοντέλο συνδρομής επιτρέπει έναν ενδιάμεσο τρόπο χρήσης για το Seat MÓ eScooter 125, οι πωλήσεις του οποίου ξεκίνησαν στα τέλη του 2020, μετά την υπηρεσία moto-sharing στη Βαρκελώνη. Το περασμένο καλοκαίρι, η Seat MÓ ξεκίνησε την ενοικίαση scooters ανά λεπτό στην πόλη της Βαρκελώνης με περισσότερα από 600 eScooters διαθέσιμα στο κοινό. Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει ένας από τους κύριους operators, με περισσότερες από 50.000 downloads της σχετικής εφαρμογής κινητικότητας που σχεδιάστηκε από την Seat:Code. 

Το 2021, η Seat MÓ θα συνεισφέρει λύσεις μικροκινητικότητας στο διεθνές project ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα του Ομίλου Volkswagen στο νησί της Αστυπάλαιας. Η Seat συμμετέχει σε αυτό το project προσφέροντας τα eScooters για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας στο νησί. Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να χρησιμεύσει ως πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός μοντέλου που μπορεί αργότερα να προσαρμοστεί και σε άλλες πόλεις. 

“Το 2021 θα είναι το έτος της Seat MÓ και θα συνεχίσουμε με το όνειρό μας να συνεισφέρουμε ενεργά στο σχεδιασμό πόλεων 100% χωρίς εκπομπές άνθρακα”, προσθέτει ο Lucas Casasnovas.

Εκτός από τις διαδρομές στους δρόμους του Ελληνικού νησιού, το νέο ηλεκτρικό σκούτερ της Seat MÓ είναι ήδη διαθέσιμο στις Ισπανικές αντιπροσωπείες ενώ είναι σε πλήρη ανάπτυξη η επέκταση του σε όλη την Ευρώπη. Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα φτάσει σε άλλες επτά χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Πορτογαλία, Σουηδία και Ελλάδα. 

Στην έδρα του βιομηχανικού συγκροτήματος της Seat στο Martorell, έχει επίσης εφαρμοστεί μια υπηρεσία έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να βιώσουν από πρώτο χέρι νέες μορφές αστικής κινητικότητας. Η εταιρεία ξεκίνησε δωρεάν υπηρεσία κοινής χρήσης για τους υπαλλήλους ενός στόλου νέων, κυρίως ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, μαζί με τα eScooters. Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί συλλογής, σε διαφορετικά μέρη του εργοστασίου ώστε οι εργαζόμενοι να οδηγούν προς και από διαφορετικές περιοχές μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και να συμβάλλουν έτσι στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. 

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη μικροκινητικότητα, από την αρχή του έτους, η Seat MÓ έχει παραχωρήσει επίσης τέσσερα eScooters σαν οχήματα εξυπηρέτησης σε πελάτες του Porsche Center Barcelona, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο project εξηλεκτρισμού της μάρκας. 

Το κέντρο λειτουργίας της Seat MÓ βρίσκεται στην καρδιά της Βαρκελώνης, στη Casa Seat, στη γωνία των Avenida Diagonal και Paseo de Gracia. Αυτός είναι ο κόμβος για το σχεδιασμό της κινητικότητας του μέλλοντος, όπου πειραματίζονται, ερευνούνται και αναπτύσσονται λύσεις αστικής κινητικότητας για την προώθηση τους στον υπόλοιπο κόσμο.

Related Articles

Αν σε προδώσει η μπαταρία του αυτοκινήτου, υπάρχει ένα κολπάκι έκτακτης ανάγκης

cars

Κίνηση χωρίς όρια με το Nissan Altima-te AWD

cars

Μισό εκατομμύριο ηλεκτρικά BMW έχουν ήδη βγει στους δρόμους

cars

Κοροναϊός: Αναστολή λειτουργίας εργοστασίων της VW και της BMW στην Κίνα

cars

Εννιά συμβουλές για την οδήγηση το καλοκαίρι

cars

Το φουτουριστικό εσωτερικό του νέου Audi Q4 e-tron

cars

Πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα στους δρόμους των Τρικάλων

cars

Όλες οι αλλαγές για οδηγούς και εξεταστές στο νομοσχέδιο για το δίπλωμα οδήγησης

cars

Peugeot 2008: Ένα αυθεντικό SUV με πολλές επιλογές κινητήριων συστημάτων

cars