CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota ετοιμάζει ένα ακόμα μικρότερο SUV!

Όσο οι κατασκευαστές αναζητούν τρόπους να εκμεταλλευτούν την δημοτικότητα της κατηγορίας των SUVs, κανένα μοντέλο δεν είναι αρκετά μικρό ή μεγάλο για να μην χωράει ένα ακόμα ακριβώς από κάτω ή από πάνω του. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτού του τρόπου σκέψης προέρχεται από την Toyota, που αν αληθεύει το δημοσίευμα αγγλικού μέσου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσθήκης ενός ακόμα SUV, κάτω από το C-HR, ώστε να “κλέψει” μερίδιο από την πίτα που μοιράζονται τα Nissan Juke, Renault Captur, Peugeot 2008, Volkswagen T-Roc κ.ά. Η φήμη αυτή, βασίζεται σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison που είπε:

Οι κατηγορίες των SUVs επεκτείνονται διαρκώς σε γενικές γραμμές. Το C-HR παίζει στο άνω άκρο αυτού που θα αποκαλούσαμε coupe-crossover C-segment SUV. Δεν ανταγωνίζεται άλλα προϊόντα όπως το Qashqai ή πιο πρακτικές προτάσεις.

Αν κοιτάξεις το επίπεδο κατάκτησης που έχουμε με αυτό το μοντέλο, είναι απίστευτο – ακόμα και από premium μάρκες. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο επεκτείνεται και υποδιαιρείται αυτό το κομμάτι της αγοράς, σημαίνει ότι θα υπάρξουν σίγουρα ευκαιρίες για επιπλέον προϊόντα. Μην πιστέψετε ούτε για ένα λεπτό ότι είμαστε απολύτως καλυμμένοι με το C-HR.

Ο Harrison συνέχισε στρέφοντας τον προβολέα στην κατηγορία των μικρών hatchbacks που πιστεύει πως λόγω πιο προσιτής τιμής, “κρατάει” καλύτερα από αυτές των μεγαλύτερων hatchbacks ή των sedans. Γι’ αυτό και το μοντέλο που εξετάζεται, τοποθετείται σε αυτό ακριβώς το κομμάτι της αγοράς. Αν η Toyota πάρει την απόφαση, που το αγγλικό μέσο ισχυρίζεται πως το έχει κάνει, τα πράγματα είναι σχετικά απλά καθώς η ολοκαίνουρια πλατφόρμα του νέου Yaris είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα “soft” SUV. Το μήκος θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 4 μέτρων και το ύψος θα αυξηθεί περί τα 40 χιλιοστά λόγω αυξημένης απόστασης από το έδαφος και υπερυψωμένης θέσης οδήγησης ενώ μηχανικά, το μικρό SUV θα προσφέρει αυτούσια την γκάμα κινητήρων του Yaris καθώς και την δυνατότητα εξηλεκτρισμού που, για την Toyota, είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως κατηγορίας. Αν τελικά όλα αυτά ισχύουν, ενδεχομένως να είμαστε πολύ πιο κοντά στην επίσημη παρουσίαση του απ’ όσο (δεν) γνωρίζαμε. Το Auto Express τοποθετεί την αποκάλυψη του νέου μοντέλου κάποια στιγμή κατά το δεύτερο μισό του 2020, με το λανσάρισμα του στην αγορά να ακολουθεί στις αρχές του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hyundai RM20e. Η Hyundai ηλεκτρίζει (με) τις επιδόσεις της!

cars

Νέο Fiat 500X Sport. Ενδιαφέρον συνδυασμός

cars

Το Kia Stonic αποκτά GT Line έκδοση.

cars

Η Mercedes πειραματίζεται με την EQC 4×4!

cars

Ford Βροχίδης – Χατζής. Η αγάπη για την τετρακίνηση, πάει στα βουνά

cars

BMW M3: Παρουσίαση το 2020 με 470 ίππους

cars

Nissan “GT-R(X)2050”. Σχεδιάζοντας το μέλλον

cars

Range Rover Fifty. 50 χρόνια ιστορίας…

cars

Nissan LEAF. Στην υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

cars