CARSNEWS
F1 & RACES

Θα επιστρέψει στην Ινδιανάπολη η Formula 1;

Νέα δεδομένα έχουμε σχετικά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που ενδέχεται να επηρεάσουν και τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Η Penske Entertainment Corporation εξαγόρασε από την Hulman and Company, τόσο τα εμπορικά δικαιώματα του πρωταθλήματος IndyCar όσο και την Indianapolis Motor Speedway! Κι αμέσως ξεκίνησε η φημολογία.

Η θρυλική πίστα φιλοξένησε για πρώτη φορά Grand Prix το 2000 αλλά τέθηκε εκτός προγράμματος μετά το 2007. Πέντε χρόνια μετά η F1 επέστρεψε στις ΗΠΑ με το Circuit of the Americas στο Ώστιν να φιλοξενεί το US GP.

Όμως οι νέοι ιδιοκτήτες του σπορ, η Liberty Media, είναι δεδομένο πως θέλει περισσότερους αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού. Εξ ου και τα σενάρια για το Λας Βέγκας αλλά και η προσπάθεια να εγκριθεί η διεξαγωγή αγώνα στο Μαϊάμι.

Κι όσο αυτά τα project δεν προχωρούν, η ιδέα επιστροφής στο «Brickyard» φαντάζει δελεαστική! Και προφανώς, αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Roger Penske, όλα είναι ανοιχτά!

«Αυτόματα γεννήθηκαν ερωτηματικά σχετικά με την πίστα της Ινδιανάπολης. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε εδώ; Μπορούμε να κάνουμε 24ωρο αγώνα; Να φιλοξενήσουμε αγώνα της Formula 1; Εξετάζουμε το διοικητικό συμβούλιο όλες τις προοπτικές», είπε ο 82χρονος.

Τα τελευταία δύο χρόνια η προσοχή των φίλων της F1 είχε στραφεί στην φημισμένη πίστα λόγω της συμμετοχής του Fernando Alonso στο Indy500. Πρόκειται άλλωστε για μία από τις σημαντικότερες πίστες παγκοσμίως και νιώθω πολύ τυχερός που την έχω επισκεφτεί!

--

Related Articles

H Ferrari μάς δείχνει την «τέχνη των αυτοκόλλητων» στα μονοθέσια της F1 (vid)

cars

Ποιους φοβάται για το 2019 ο Hamilton;

cars

Alonso: Λίγο-πολύ ξέρω τι θα κάνω το 2021

cars

Λιουις Χάμιλτον: Αυτό είναι το αγαπημένο του αυτοκίνητο

cars

F1’s new penalty fix has already failed its first test

cars

F1 GP Πορτογαλίας: Pole στο νήμα για τον Hamilton!

cars

Νέα προσέγγιση Ferrari στον Vettel

cars

Σκέψεις της Formula 1 να γυρίσει στους ατμοσφαιρικούς, μη-υβριδικούς κινητήρες

cars

F1 star Ricciardo hits WA roads in global tourism campaign

cars