CARSNEWS
NEW MODELS

Θετικά μηνύματα από Κίνα: Ανακάμπτει σταδιακά η παραγωγή!

Οι λόγοι για τη βελτίωση της όλης κατάστασης μπορεί να είναι πολλοί. Ο καλύτερος έλεγχος της πανδημίας του Κορωνοϊού, τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, η στήριξη των εταιριών προς την ασφάλεια του προσωπικού τους κ.α. Το βασικό, ωστόσο, είναι ότι το ένα μετά το άλλο, τα εργοστάσια και οι γραμμές παραγωγής που βρίσκονται στην Κίνα, αρχίζουν να βάζουν πάλι μπροστά τις μηχανές. Μία κίνηση που αναμφίβολα δίνει κουράγιο και ελπίδες στον υπόλοιπο κόσμο. Τόσο σε θέματα προστασίας, όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Απίστευτο: Η Ford έφτιαξε αναπνευστήρες κατά του κορωνοϊού με ανεμιστήρες από… αεριζόμενα καθίσματα

Ένας πρόχειρος υπολογισμός λέει ότι η Ευρώπη και η Αμερική βρίσκονται περίπου ένα μήνα (ίσως και λίγο παραπάνω) πίσω από την αντίστοιχη φάση της Κίνας, πράγμα λογικό, αφού από εκεί ξεκίνησαν όλα. Δεν υπάρχει αλγόριθμος που να προβλέπει το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στις χώρες της Ευρώπης ή στις ΗΠΑ, πιστεύεται όμως ότι μάλλον κάτι αντίστοιχο θα επακολουθήσει και εδώ. Όσο για την ανάκαμψη της παραγωγής της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, είναι σίγουρο ότι θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση για τη συνέχεια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η οικονομική απόδοση της χώρας, ως ποσοστό του κανονικού συντελεστή, από το 40-50% που κυμαινόταν στις 14 Φεβρουαρίου, έχει πλέον ανέβει στο 85 %. Κινέζοι εργάτες επιστρέφουν στις εργασίες τους, ακόμα και στην περιοχή του Wuhan, η οποία αναμένεται σύντομα να άρει το lockdown που είχε εφαρμόσει. Ήδη η μία γραμμή παραγωγής εκεί της PSA ξεκίνησε με την παραγωγή μοντέλων Peugeot και Citroen. Ο Γαλλικός όμιλος μάλιστα, στο Wuhan διαθέτει και κέντρο R&D.

Αντίστοιχα και η Daimler, έχει ήδη ανοίξει το εργοστάσιο, καθώς και την συντριπτική πλειοψηφία των εκθέσεών της στη χώρα. Η FCA (Fiat/ Chrysler) Ξεκίνησε επίσης την παραγωγική διαδικασία, με την άδεια της κυβέρνησης, ανοίγοντας αντίστοιχα άνω του 95% των εκθέσεών της. Η Ford ήταν από τις πρώτες που ξανάνοιξε τις γραμμές παραγωγής της, ανακάμπτοντας σχεδόν στο 100%, με μικρούς μόνο περιορισμούς κίνησης για ένα μικρό ποσοστό του εργατικού της δυναμικού.

Η Honda επανακάμπτει σιγά σιγά στα δύο εργοστάσια που διατηρεί την Κίνα. Είναι μάλιστα σημαντικό ότι δεν αντιμετωπίζουν και προβλήματα στην εφοδιαστική τους αλυσίδα, είτε εντός, είτε εκτός χώρας. Με τη σειρά της και η Nissan ξεκινάει τις εργασίες, σύμφωνα με τις παραμέτρους που έχει θέσει η κυβέρνηση. Ανάκαμψη υπάρχει και στο εργοστάσιο της Tesla, καθώς και στα εργοστάσια της Toyota, που πλέον δουλεύουν σε διπλή βάρδια.

Η Volkswagen έχει επαναλειτουργήσει σχεδόν όλες τις γραμμές παραγωγής της, φαίνεται όμως ότι αντιμετωπίζει μερικά προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα και με τις μετακινήσεις των εργαζομένων της. όσο για τη Volvo, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο παύσης, επανεκκίνησε και τα τέσσερα εργοστάσια που διατηρεί στη χώρα. Όλα αυτά δείχνουν ότι το restart έχει ξεκινήσει. Βρισκόμαστε ίσως στην αρχή του, τα πράγματα όμως θα αρχίσουν να βελτιώνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Χρήσιμες συμβουλές για τη στάθμευση και τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Δείτε πώς γίνονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας (Video)

Πάρτυ στα social media για την #απαγόρευσηκυκλοφορίας

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με 1.400άρη κινητήρα το νέο Leon Cupra

cars

Ποιο θα είναι το μέλλον του V12 της Ferrari;

cars

Αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις για τις επόμενες BMW Σειράς 5 και Χ1

cars

Τεχνολογίες αεροπλάνων που “κρύβει” το αυτοκίνητό σας (Μέρος 1ο)

cars

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Alfa Romeo έρχεται το 2022

cars

H Jaguar Land Rover εξέλιξε κάθισμα που προσομοιώνει το περπάτημα

cars

Νέα Mercedes-Benz S-Class: Η επιτομή της τεχνολογίας και της πολυτέλειας!

cars

Ferrari SF90. Για άλλη μία φορά, διεκδικεί!

cars

Ισχυρότερη και υβριδική η νέα Mercedes-AMG GLE 63 Coupe

cars