CARSNEWS
AUTONEWS

Και όμως οι περιστροφικοί κινητήρες γυρίζουν

Το διήμερο 19 & 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το 12ο Track Event από το Hellenic RX-8 Club στην καλύτερη πίστα της Ελλάδας… αυτή των Σερρών. Οι άνθρωποι που αγαπούν το Mazda RX-8 και φίλοι των μοντέλων της Ιαπωνικής εταιρείας που φέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής, έδωσαν βροντερό (κυριολεκτικά) παρόν σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το επίσημα αναγνωρισμένο σωματείο φίλων και ιδιοκτητών RX-8 Ελλάδος. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να απολαύσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον τις δυνατότητες των αυτοκινήτων τους και να συζητήσουν από κοντά για τα αγαπημένα τους οχήματα. Οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ομάδες ανάλογα με την εμπειρία που διέθεταν οι συμμετέχοντες ώστε να υπάρχει ομαλή ροή σε όλη τη διάρκεια. Το πρωινό του Σαββάτου ξεκίνησε με briefing από τον αλυτάρχη όπου έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες σε θέματα συμπεριφοράς μέσα στην πίστα, τα μέτρα ασφαλείας και φυσικά τι σημαίνουν οι σημαίες και πώς πρέπει να αντιδράσουν οι “αγωνιζόμενοι” σε περίπτωση που κάποιος κριτής κυματίσει μια από αυτές.

Οι κριτές ήταν ακροβολισμένοι σε όλη την πίστα ελέγχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Και κάποια στιγμή ξεκίνησαν οι ρότορες να δουλεύουν, αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος που συγκινεί τους γνώστες αλλά κάνει και τους ανυποψίαστους να ακούσουν καλύτερα, ώστε να τον καταγράψουν στην ηχητική τους βιβλιοθήκη. Τα περάσματα ήταν συγκλονιστικά, η αλληλουχία των στροφών που απαιτεί σωστή ταχύτητα στη είσοδο και σταθερότητα σε όλο το φάσμα της θα σου εξασφαλίσουν έναν καλό χρόνο με μόνο στόχο τη… διασκέδαση! Δεν υπάρχει κάποιο έπαθλο, ούτε βαθμολογία, μόνο το μεγάλο, τεράστιο χαμόγελο όταν βγαίνεις από το αμάξι σου και σου λεν πως είσαι μέσα στους 20 ταχύτερους. Δεν στοχεύεις να είσαι ο γρηγορότερος αλλά να απολαύσεις το κάθε εκατοστό της διαδρομής χωρίς το άγχος του Lewis Hamilton.

Περπατούσες ανάμεσά τους και άκουγες ανθρώπους να συστήνονται και να ξεκινούν κατευθείαν τη συζήτηση για τα αυτοκίνητά τους, σαν να γνωρίζονται χρόνια. Το κοινό σημείο ήταν ο “ιδιότροπος” περιστροφικός κινητήρας που με τις ιδιαιτερότητές του, τους έφερνε ακόμα πιο κοντά. Για όσους ασχολούνται με τα social media η παρουσία γνωστών youtubers στην κοινότητα των περιστροφικών κινητήρων έδωσε το στίγμα για την απήχηση της εκδήλωσης ενώ τα stand εξειδικευμένων συνεργείων σε wankel κινητήρες από Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο και Αθήνα είτε ως υποστήριξη για τους συμμετέχοντες είτε για να παρουσιάσουν τα “δικά” τους καμάρια μόνο ενθουσιασμό έφερε στους παρευρισκόμενους.

Για το τέλος κρατήσαμε την παρουσία της επίσημης Mazda στην Ελλάδα όπου είχε παρατάξει σε ειδικό χώρο όλα τα μοντέλα της και έδινε τη δυνατότητα test drive. Μπορείτε μήπως να μαντέψετε ποιο μοντέλο είχε λίστα αναμονής… ναι το ΜΧ-5 μαγνήτισε τα βλέμματα με την κομψότητα του και όχι μόνο!

Μου προκάλεσε χαρά:

Η παρουσία μικρών παιδιών με τους γονείς τους

Μου προκάλεσε ενδιαφέρον:

Η αντίδραση μητέρας που έβλεπε τον γιό της να αγωνίζεται όταν το όχημα έκανε τετ α κε, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα… κλασική Ελληνίδα μάνα!

Για την ιστορία και μόνο, πολλοί χρόνοι ήταν κάτω του 1:30 που μας αφήνει προσδοκίες για ακόμη καλύτερα πράγματα για το επόμενο…

Kείμενο και φωτογραφίες: Ηλίας Κυριακούσης

The post Και όμως οι περιστροφικοί κινητήρες γυρίζουν first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι δοκιμές συνεχίζονται για το Audi RS3.

cars

Jeep Gladiator Willys. Νέα έκδοση με βαριά κληρονομιά.

cars

Continental. Στήριξη με νόημα και ουσία

cars

Ford EcoSport Active. Ντεμπούτο στις 6 Οκτωβρίου.

cars

Νέο Citroen C3. Διαθέσιμο και στη χώρα μας από 13500 Ευρώ

cars

Η Nissan λέει όχι στον εξηλεκτρισμό του νέου “Z”… προς το παρόν!

cars

Ford. Επενδύει στον εξηλεκτρισμό σε όλα τα επίπεδα

cars

Citroen. Έρχεται η «Reverse Black Friday»

cars

Το Hyundai i30 N ανανεώνεται και προσφέρει και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη!

cars