CARSNEWS
AUTONEWS

Μαρινάκης: Ο ανασχηματισμός διαχρονικά είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού

Με ερώτηση για τον ανασχηματισμό ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να απαντά: «Μπορεί να ξέρετε κάτι που δεν ξέρω αλλά εγώ δεν γνωρίζω κάτι. Αύριο έχει υπουργικό συμβούλιο. Προχωρά η κυβέρνηση το έργο της με την σύνθεση που ισχύει. Είναι η μόνη απάντηση που θα δώσω ότι ο ανασχηματισμός διαχρονικά είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο ούτε θα μπορούσα. Προχωράμε ως έχουμε».

Για το αν θεωρεί ότι κόστισε στην κυβέρνηση ο γάμος των ομόφυλων ο Π. Μαρινάκης απάντηση: «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την στενοχώρια και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πήρε περισσότερες διαστάσεις από το πραγματικό της μέγεθος. Αφορά λίγους συμπολίτες μας και η υπερβολική κινδυνολογία από αντιπολίτευση ίσως να φόβισε. Ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο και προχωρούσαν και άλλες σημαντικές αλλαγές. Πολλές φορές κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν και κάποιο πολιτικό κόστος αλλά δεν αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από όσα έχουν ακουστεί».

Για το αν αισθάνεται η κυβέρνηση ότι θέλει να επαναπροσεγγίσει τμήμα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της ΝΔ είπε: «Είναι δεδομένο ότι όταν ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων σου απέχει πρέπει να σε προβληματίσει αυτό. Υπήρχε κόσμος που απείχε συνειδητά και μπορεί να ήταν και η πλειοψηφία. Ούτως ή άλλως ο αυξημένος προβληματισμός υπήρχε και πριν τις ευρωεκλογές. Είμαστε μεν πιο ισχυροί σε πολλούς δείκτες αλλά είναι ζήτημα επίμονης προσπάθειας να πειστεί κόσμος που είναι προβληματισμένος ότι η προσπάθεια που γίνεται θα έχει πιο πολλά αποτελέσματα. Οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ είναι εκείνοι που κράτησαν όρθια την παράταξη ακόμα και όταν είχε χαμηλότερα ποσοστά.

Για την αποκωδικοποίηση του εκλογικού μηνύματος και το αίτημα στελεχών της ΝΔ για σύγκλιση της ΚΟ ανέφερε ότι: «Είναι δεδομένη και αυτονόητη η συνεδρίαση της ΚΟ στο τέλος μιας «ακαδημαϊκής χρονιάς» ενόψει και της ΔΕΘ και της έναρξης μιας νέας περιόδου, ασχέτως από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν προβλέπονται διακοπές λίγες ημέρες τον Αύγουστο σε ένα καλοκαίρι δύσκολο.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια αποτίμηση και ήταν μια ακροβασία άνευ λογικής η σύγκριση ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών. Μέρος του κόσμου ήθελε να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση. Αν οι εύκολες λύσεις είχαν την οποιαδήποτε βάση δεν θα είχαμε τόσο ραγδαία πτώση ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ακόμα μήνυμα της κάλπης ήταν ότι η λογική λεφτόδεντρα 2.0 δηλαδή η επαναφορά της λογικής του προηγούμενου προέδρου με πιο τοξικά χαρακτηριστικά πέτυχε. Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ το οποίο απέτυχε στους στόχους που είχε θέσει. Εμείς το αποτέλεσμα αυτό θα το δούμε ως μια ακόμα ευκαιρία να τρέξουμε πιο γρήγορα το πρόγραμμα που είχαμε να υλοποιήσουμε. Είναι σημαντικό το μήνυμα εκείνων που δεν ήρθαν να μας ψηφίσουν».

Για το πώς γίνεται ενώ δεν υπάρχει το 41% να είναι σίγουροι ότι έχουν μπροστά τους 3 χρόνια, σχολίασε: «Δεν με εκπλήσσει αυτή η κριτική από την αντιπολίτευση ειδικά στην πρόωρη αποπληρωμή δανείων. Έχουν κακό προηγούμενο. Είναι αυτονόητο σε μια προηγμένη χώρα. Η Ελλάδα είναι συνεπής, ξεχρεώνει και δεν υποθηκεύει τις επόμενες γενιές».

Related Articles

Πολ Κρούγκμαν: Σε ένα πράγμα έπεσα έξω με την Ελλάδα της κρίσης

cars

Φάμελλος: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να έλθει στην Βουλή και να απολογηθεί»

cars

Βάσω Λασκαράκη – Λευτέρης Σουλτάτος: Επέτειος γάμου για το ζευγάρι

cars

Ford Mustang Dark Horse R: Αποκλειστικά για χρήση σε πίστα σε αγώνες ενιαίου τύπου

cars

Νέο Ford Kuga. Πλήρως διαφοροποιημένο και με πολλές επιλογές σε όλα τα επίπεδα

cars

ID.R Δυναμικό παρόν στο Goodwood

cars

Σοβαρά επεισόδια και σκηνές χάους στο Λιντς της Αγγλίας

deleted-w9i2FI7l

Στο χωριό του Εθνάρχη με το νέο Ford Puma. Απόδραση στην Πρώτη Σερρών

cars

Αλλάζει το σήμα της Opel

cars