CARSNEWS
MARKET

Μια δεκαετία διακρίσεων για το ηλεκτρικό Nissan Leaf

Κλείνοντας 10 χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε  το πρώτης γενιάς Leaf, η Nissan γιορτάζει αυτή την επέτειο έχοντας πουλήσει πάνω από 500.000 αυτοκίνητα του δημοφιλούς μοντέλου.

“Σηματοδοτώντας αυτό το ορόσημο, πρώτα θέλουμε να εκφράσουμε την εκτίμησή μας σε όλους τους πελάτες μας που έχουν έρθει μαζί μας σε αυτό το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida. “Η μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα, σε όλο τον κόσμο,   έφερε εμάς και τους πελάτες μας πιο κοντά σε μια πιο βιώσιμη και ανθεκτική κοινωνία.”

Με γραμμές παραγωγής σε εργοστάσια στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και το Ην. Βασίλειο, το μηδενικών εκπομπών Nissan Leaf πωλείται σε 59 αγορές σε όλο τον κόσμο. Καθώς η χωρητικότητα, οι επιδόσεις και η αποδοτικότητα της μπαταρίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, το Leaf έχει εξελιχθεί από ένα μέσο μετακίνησης στην πόλη σε ένα ευέλικτο αυτοκίνητο που ικανοποιεί ένα ευρύ φάσμα αναγκών και τρόπων ζωής των υποψήφιων αγοραστών.

Πέρα από την κινητικότητα, το Nissan Leaf συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο, υποστηρίζοντας με ηλεκτρική ενέργεια σπίτια και επιχειρήσεις,  παρέχοντας ακόμα και  ηλεκτρική ενέργεια σε έκτακτες ανάγκες, κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών. Παράλληλα με τα άλλα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Nissan, το Leaf συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για μια βιώσιμη, μηδενικών εκπομπών κοινωνία.

Nissan_03

Από την πρωτοποριακή πρώτη γενιά του 2010 έως το Leaf e που κυκλοφόρησε το 2019, οι 500.000 αγοραστές που επέλεξαν το ιαπωνικό EV βοήθησαν τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο από άποψη βιωσιμότητας όσο και στην καθημερινή τους ζωή.


Η Nissan εκτιμά ότι οι απανταχού ιδιοκτήτες του Leaf έχουν διανύσει αθροιστικά με τα αυτοκίνητά τους περίπου 16 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, εμποδίζοντας την είσοδο περισσότερων από 2,5 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.

Σήμερα, το καταναλωτικό κοινό προσδοκεί ότι  τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κάνουν την καθημερινή τους ζωή πιο ευχάριστη. Η Nissan αναπτύσσει μια μεγάλη γκάμα προηγμένων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και τεχνολογιών που ικανοποιούν ένα ευρύ φάσμα αναγκών και βοηθούν τους αγοραστές να αισθάνονται πιο σίγουροι, συνδεδεμένοι και ενθουσιασμένοι.

Nissan_04

Τον περασμένο Ιούλιο, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya. Το Ariya ενσωματώνει τα δυνατά σημεία της Nissan στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, διαθέτοντας τις τελευταίες τεχνολογίες του Nissan Intelligent Mobility, με πρωτοποριακό σχεδιασμό. Αποτελεί δε ένα σημαντικό μοντέλο στο σχέδιο μετασχηματισμού Nissan NEXT της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως έως το 2023, συμπεριλαμβανομένων EVs και οχημάτων με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα e-Power.

“Η Nissan δεν θα μπορούσε να έχει φτάσει σε αυτό το ορόσημο χωρίς τη μεγάλη συμβολή, αυτά τα 10 χρόνια, τόσο των αφοσιωμένων εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο, όσο και των εμπόρων και προμηθευτών της”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida. “Μαζί, εργαζόμαστε για να διευρύνουμε τις επιλογές για την υιοθέτηση ηλεκτρικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη της ηλεκτρικής οδήγησης.”

Related Articles

H αγωνιστική κληρονομιά της Alfa Romeo

cars

Η Alfa Romeo Tonale είναι το πιο όμορφο πρωτότυπο μοντέλο

cars

Όλα έτοιμα για το 9o Ράλι Σπριντ Μπράλου

cars

H Nissan δοκιμάζει το ηλεκτρικό Ariya σε πραγματικές συνθήκες

cars

GP Ρωσίας: Ξανά στην Pole Position ο Λεκλέρκ

cars

Η Hyundai Motorsport i30 N TCR Customers Team παρουσίασε τα «όπλα» της

cars

Πόση ασφάλεια παρέχουν στα παιδιά σχολικά λεωφορεία 35-40 ετών

cars

Αυτοί είναι οι νέοι επικεφαλής σχεδίασης Rolls-Royce και BMW

cars

Η απάντηση των θερμικών κινητήρων στον ηλεκτρισμό από τη Mazda

cars