CARSNEWS
AUTONEWS

Νέα Toyota Corolla – Με πολλές και σημαντικές αλλαγές

Λίγα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να έχουν θέσει τα θεμέλια για μια επιτυχημένη πορεία καλύτερα από το Toyota Corolla, ένα μοντέλο που έχει πουλήσει περισσότερα οχήματα σε όλο τον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο, έχοντας πάνω από 50 εκατομμύρια οδηγούς πίσω από το τιμόνι του. Με ανανεωμένο στιλ, την εισαγωγή της πέμπτης γενιάς Hybrid Electric τεχνολογίας, μία πλήρως αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία χρήστη και μία εκτεταμένη γκάμα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης Toyota T-Mate, η TOYOTA παρουσιάζει το πιο ολοκληρωμένο Corolla από ποτέ με σκοπό την ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στην κατηγορία.

Υπάρχει “ένα Corolla για όλους” με τις εκδόσεις Corolla Hatchback, Touring Sports και Sedan, αλλά και το πρόσφατα λανσαρισμένο SUV Corolla Cross. Με τις διαφορετικές επιλογές αμαξώματος στο Corolla, εξασφαλίζεται ότι ο κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες του, ενώ όλες οι επιλογές επωφελούνται από τα ίδια υψηλά επίπεδα σχεδιασμού και τεχνολογίας.  Το Corolla είναι το μοναδικό στην κατηγορία που προσφέρει Full Hybrid Electric τεχνολογία με κορυφαίες αποδόσεις και κίνηση αμιγώς ηλεκτρικά έως και 80% του χρόνου – προτεραιότητες που εξελίσσονται ραγδαία από πλευράς σημασίας και αξίας για τους πελάτες.

Το νέο Corolla ενσωματώνει την πέμπτη γενιά του κορυφαίου σε όλο τον κόσμο Full Hybrid Electric συστήματος της Toyota. Όπως και στο τρέχον μοντέλο, διατίθενται Hybrid Electric συστήματα 1.8 και 2.0 λίτρων. Και τα δύο επωφελούνται από σημαντικές αλλαγές στον θερμικό κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα τους, που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία με πρόσθετη ισχύ και βελτιωμένη απόδοση, διατηρώντας ίδιες ή χαμηλότερες εκπομπές CO2 και κατανάλωση καυσίμου (ανάλογα με το σύστημα κίνησης). Η μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) και ο ηλεκτροκινητήρας, σε συνδυασμό με τη μονάδα κιβωτίου/διαφορικού, έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι ισχυρότερη, αλλά και μικρότερη και ελαφρύτερη (μείωση βάρους έως 18 kg, ανάλογα με το σύστημα κίνησης).

Η συνολική ισχύς από το σύστημα των 1.8 λίτρων αυξάνεται κατά 18 ίππους στα 140 DIN hp, μειώνοντας κατά 1,7 δευτ. τον χρόνο της επιτάχυνσης 0-100 km/h που επιτυγχάνεται σε 9,2 δευτερόλεπτα. Παρά την αυξημένη απόδοση, οι εκπομπές CO2 παραμείνουν οι χαμηλότερες στην κατηγορία με μόλις 104 g/km, εξασφαλίζοντας μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ενώ η κατανάλωση παραμένει επίσης η κορυφαία στην κατηγορία με 4,6 λίτρα/100km. Για το σύστημα των 2.0 λίτρων, η συνολική ισχύς έχει αυξηθεί στα 196 DIN hp ( 12hp) με τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 km/h να φτάνει πλέον στα 7,5 δευτερόλεπτα. Οι τιμές εκπομπών CO2 σε συνδυασμένο κύκλο έχουν μειωθεί στα 102 g/km, όπως και η κατανάλωση, στα 4,5 λίτρα/100km.

Το Νέο Corolla επωφελείται από τις πιο πρόσφατες ψηφιακές λειτουργίες και δυνατότητες των συστημάτων πολυμέσων της Toyota, που έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη διαισθητική εμπειρία χρήστη, καθώς και τη μελλοντική συμβατότητα ώστε να μπορούν να εισάγονται απρόσκοπτα νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις με over-the-air ενημερώσεις. Η μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων 10,5” παρουσιάζει γραφικά με υψηλή ευκρίνεια και διαθέτει αντιθαμβωτική επιφάνεια, εξασφαλίζοντας άριστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Η οθόνη του οδηγού έχει επίσης μετασχηματιστεί σε έναν πλήρως νέο πίνακα οργάνων 12,3”, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία, που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του οδηγού σε τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις: Casual, Smart, Sport και Tough.

Το Corolla προσφέρει στον βασικό του εξοπλισμό το Τoyota Smart Connect 10,5’’ και τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ σε όλες τις εκδόσεις Hatchback και Τouring Sports, και στο Sedan από την έκδοση Active Plus. Το νέο Corolla ενσωματώνει, επίσης, στον βασικό του εξοπλισμό συνδεδεμένες υπηρεσίες για τέσσερα χρόνια, παρέχοντας πρόσβαση σε “always on” πλοήγηση μέσω cloud και πληροφορίες κυκλοφορίας και ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο.

Το νέο Corolla είναι εξοπλισμένο με το Toyota T-Mate, που συνδυάζει τη νέα, τρίτη γενιά του πακέτου Toyota Safety Sense. Το κορυφαίο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης, διαθέτει νέες λειτουργίες για την υποστήριξη του οδηγού σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα σεναρίων οδήγησης. Με νέα κάμερα και αισθητήρα ραντάρ κυμάτων χιλιοστού ενισχύει το εύρος και την ικανότητα ανίχνευσης, κάνοντας την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία όλων των επιβατών του οχήματος και των άλλων χρηστών των δρόμων.

Για πρώτη φορά, το T-Mate ενσωματώνει τις Over-the-air ενημερώσεις του συστήματος, εξασφαλίζοντας την επικαιροποίηση των λειτουργιών και την προσθήκη νέων όταν αυτές είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος. Το νέο Corolla προσφέρει το πληρέστερο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού στην κατηγορία, στον βασικό του εξοπλισμό. Κάθε τύπος αμαξώματος Corolla έχει τη δική του εμφάνιση και απήχηση. Η νέα γκάμα αποκτά μία πιο εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εμφάνιση με αλλαγές στο μοτίβο πλέγματος της εμπρός μάσκας, στα πλαίσια των προβολέων ομίχλης και στα σχέδια των ζαντών αλουμινίου. Οι ανώτερες εκδόσεις των μοντέλων hatchback και Touring Sports αποκτούν νέους προβολείς bi-LED.

Για το εσωτερικό, το στιλ είναι πιο μοντέρνο και premium με νέα γραφικά, ταπετσαρίες και ανάγλυφα μοτίβα που προσθέτουν τρισδιάστατο βάθος και οπτική γοητεία στις ταπετσαρίες, τις επιφάνειες και τα φινιρίσματα. Οι συνδυασμοί επενδύσεων και ταπετσαριών καθισμάτων ακολουθούν τα νέα θέματα Dark και Light Harmony (ανάλογα με τον τύπο του αμαξώματος), με ταιριαστά χρώματα και φινιρίσματα που προσδίδουν στην καμπίνα μία σύγχρονη, κομψή αίσθηση.

COROLLA GR SPORT

Από την έλευσή της το 2020, η έκδοση GR SPORT έχει καταφέρει με εξαιρετική επιτυχία να προσφέρει ένα πιο σπορ προφίλ για το Corolla και να επεκτείνει τη γοητεία του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας στην προσέλκυση νέων πελατών στη μάρκα Toyota. Εμπνευσμένο από την TOYOTA GAZOO RACING, το GR SPORT έχει μία πιο δυναμική εμφάνιση που τονίζει το αιχμηρό, δυναμικό στιλ του Corolla με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό του. Το νέο Corolla GR SPORT υιοθετεί νέας σχεδίασης machined-faced ζάντες αλουμινίου 18” και πίσω προφυλακτήρα με νέα εμφάνιση και προστατευτική ποδιά. Τα καθίσματα στις εκδόσεις hatchback και Touring Sports έχουν ένα φρέσκο φινίρισμα με ανάγλυφο το λογότυπο GR στα προσκέφαλα. Το λογότυπο GR προστίθεται επίσης στο μπουτόν της μίζας.

Το νέο Toyota Corolla θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από την Οι παραγγελίες ξεκινούν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, με τις τιμές του να ξεκινούν από τα 21170 Ευρώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan Qashqai 1.7 DCi 150PS 4×4. Πλήρες

cars

Toyota: Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι ένα hypercar 1.000 ίππων για τον δρόμο.

cars

Kia EV9 Concept. Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia.

cars

Η Manthey Racing βάζει το χεράκι της στην Porsche Cayman GT4.

cars

Kia XCeed & “Imagine by Kia”. Βραβεύτηκαν αμφότερα

cars

Nέο Volkswagen T-Roc R. Aγριεμένο

cars

Renault Clio 1.0 TCe 100 PS. Περισσότερη ουσία από αυτή που δείχνει

cars

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design με ρετρό διάθεση.

cars

Πού βρίσκεται η ακριβότερη στάθμευση στον κόσμο – 50 ευρώ ακόμη και για 10 λεπτά

cars