CARSNEWS
NEW MODELS

Νέο Citroen Berlingo. Με νέα ταυτότητα

Η επιβατική έκδοση του νέου Citroën Berlingo, είναι εδώ για όσους τα θέλουν όλα σε ένα έξυπνο αυτοκίνητο με όλες τις σύγχρονες εφαρμογές, αλλά και τις έξυπνες λύσεις σε ότι αφορά τους χώρους για τους επιβάτες, τα αντικείμενα και τις αποσκευές! To Berlingo αποτελεί ένα αυτοκίνητο ορόσημο, το οποίο ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία Ludospace πριν από 23 χρόνια καινοτομώντας με την αυθεντική του σχεδίαση και τα στοιχεία πρακτικότητας και λειτουργικότητας που προσέφερε, στοιχεία τα οποία το έχουν καθιερώσει ως τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της κατηγορίας.  Το Berlingo πρωτοεμφανίστηκε το 1996 και έκτοτε η παραγωγή του έχει ξεπεράσει τα 1,5 εκατομμύρια μονάδες. Τώρα, στην 3η γενιά της επιβατικής εκδοχής του, το οικογενειακό  μοντέλο της Citroën προσφέρει νέα διάσταση στον τομέα των αυτοκινήτων που συνδυάζουν χαρακτηριστικά από πολλές κατηγορίες, καθώς προσφέρεται σε δύο μήκη αμαξώματος (Medium & Extra Large, με 5 ή 7 θέσεις), ενώ οι δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού είναι απεριόριστες.

Πάντα με τα χαρακτηριστικά της ανώτερης ποιοτικής προσέγγισης, αλλά και την κορυφαία άνεση για τους επιβάτες, το νέο Citroën Berlingo έρχεται να προστεθεί στην πλήρως φρέσκια γκάμα της Μάρκας. Η 3η γενιά του επιβεβαιώνει την εταιρική δέσμευση “Inspired By You” απαντώντας στις απαιτήσεις των πελατών που αναζητούν ένα αυτοκίνητο ελευθέρου χρόνου. Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει με την εκφραστική και μοντέρνα σχεδίαση του, η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με την σχεδιαστική ταυτότητα της Μάρκας. Το εμπρός μέρος περιλαμβάνει την χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή με τα διπλά φωτιστικά σώματα, ενώ το ψηλά τοποθετημένο καπό και οι ρευστές μυώδεις γραμμές τονίζουν την στιβαρότητα και τον δυναμισμό του αμαξώματος. Ο μοντέρνος χαρακτήρας του αυτοκινήτου, εκφράζεται μέσα από 8 χρώματα αμαξώματος και 2 Color Packs με διακοσμητικές χρωματικές ενθέσεις σε χρώμα Λευκό η Πορτοκαλί στα πλαϊνά προστατευτικά Airbump και στους προβολείς ομίχλης.

Ο Crossover χαρακτήρας του τονίζεται από τις μπάρες οροφής και το πακέτο XTR με τις προστατευτικές ποδιές στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα και τα αποκλειστικά στοιχεία εσωτερικής και εξωτερικής διαμόρφωσης (επενδύσεις, color pack, ζάντες κτλ). Το αυτοκίνητο που έλαβε την ανώτερη διάκριση “Best Buy Car of Europe” από την έγκριτη ευρωπαϊκή επιτροπή των ειδικών του Autobest, το νέο Citroën Berlingo Multispace είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να καλύψουν μια μεγάλη γκάμα αναγκών με ένα και μόνο αυτοκίνητο. Με τη νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και διασφαλίζει χαμηλότερο συνολικό βάρος, αλλά και τους νέους οικονομικούς κινητήρες, το νέο Citroën Berlingo στην επιβατική του εκδοχή, προσφέρει πολύ δυναμική οδική συμπεριφορά και βελτιωμένη άνεση. Το νέο Citroën Berlingo είναι πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort και οι επιβάτες με το πρώτο άνοιγμα των θυρών αντιλαμβάνονται οπτικά τα υψηλά επίπεδα άνεσης που προσφέρουν το εξαιρετικά φωτεινό και ευρύχωρο εσωτερικό με τους πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους (28 συνολικά αποθηκευτικοί χώροι, χωρητικότητας έως 186 λίτρα).

Η πρόσβαση στο εσωτερικό για τους πίσω επιβάτες γίνεται εύκολα χάρη στις μεγάλες πλαϊνές συρόμενες πόρτες (οι οποίες πλέον διατίθενται και με πίσω ηλεκτρικά παράθυρα), ενώ ο χώρος αποσκευών είναι επίσης εύκολα προσβάσιμος χάρη στην μεγάλη πίσω μονή πόρτα η οποία μπορεί να εξοπλιστεί με ανοιγόμενο τζάμι.Το νέο Citroën Berlingo είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο το οποίο εξοπλίζεται με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και συνδεσιμότητας προσφέροντας επίπεδα ασφάλειας και άνεσης που για πρώτη φορά συναντώνται από αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας. Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με τελευταίας γενιάς κινητήρες βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi, προδιαγραφών Euro 6.2, ιπποδυνάμεις από 75hp ως 130hp και δυνατότητα επιλογής μεταξύ μηχανικού κιβωτίου 5 η 6 σχέσεων καθώς και αυτόματου κιβωτίου 8-σχέσεων (ΕΑΤ8), προσφέροντας άριστη ισορροπία οικονομίας και επιδόσεων:

Κινητήρες Βενζίνης   Εκπομπές ρύπων Μικτή Κατανάλωση
1.2 PureTech 110 BVM6 Μηχανικό 6 σχέσεων 125 – 133 5,5 – 5,8
1.2 PureTech 130 EAT8

(Έναρξη παραγωγής: Ιούλιος 2019)

Αυτόματο 8 σχέσεων n.a. n.a.
Κινητήρες Πετρελαίου   Εκπομπές ρύπων Μικτή Κατανάλωση
1.5 BlueHDi 75 BVM5 Μηχανικό 5 σχέσεων 108 – 110 4,1 – 4,2
1.5 BlueHDi 100 BVM5 Μηχανικό 5 σχέσεων 112 – 116 4,3 – 4,4
1.5 BlueHDi 130 BVM6 Μηχανικό 6 σχέσεων 114 – 118 4,3 – 4,5
1.5 BlueHDi 130 EAT8 Αυτόματο 8 σχέσεων 113 – 118 4,3 – 4,5

Οι τιμές του νέου Citroën Berlingo Multispace ξεκινούν από τα 17450 Ευρώ και διατίθεται με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Related Articles

Τελικά ποια είναι ταχύτερη; BMW Z4 M40i ή Toyota Supra;

cars

Συνελήφθη ξανά ο Carlos Ghosn!

cars

Μία μοναδική, “εορταστική” Rolls-Royce Phantom θα δημοπρατηθεί.

cars

Leave a Comment