CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Range Rover Sport SV Edition One: Με 635 ίππους και ροπή 800 Nm

Η Land Rover παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του Range Rover Sport, την SV, που «φορά» τον κινητήρα V8, 4.400 κυβικών της BMW, που με δύο turbo αποδίδει ισχύ 635 ίππων και 750 Nm ροπής. Μάλιστα η ροπή στο προφίλ Dynamic Launch ανεβαίνει στα 800 Nm, εκτοξεύοντας τις επιδόσεις του βάρους περίπου 2,5 τόνων SUV (0-96 χλμ/ώρα σε 3,6 δεύτερα και τελική ταχύτητα 290 χλμ./ ώρα).

Το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο εξωτερικό περιλαμβάνει νέα σχεδίαση στο εμπρός μέρος και στα κάτω πλευρικά τμήματα αμαξώματος, καπό από ανθρακονήματα και τετραπλές απολήξεις εξάτμισης, ζάντες που φθάνουν έως 23 ίντσες ενώ το εσωτερικό SV δίνει έμφαση στις επιδόσεις. Οι τελευταίες είναι κατασκευασμένες από ανθρακόνημα που χρησιμοποιείται γενικά ευρέως και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση συνολικού βάρους 76κιλών, ελαχιστοποιώντας τη μη αναρτώμενη μάζα, και βελτιώνοντας το χειρισμό, την επιτάχυνση και την ποιότητα κύλισης.

Όσον αφορά το αμάξωμα, το νέο σύστημα Body and Soul Seat εισάγει την τελευταία τεχνολογία αισθητηριακής αντίληψης ήχου μέσα στο αυτοκίνητο, επιτρέποντας στους πελάτες του Range Rover να νιώθουν τον ήχο και να βιώνουν οφέλη άμεσα συνδεδεμένα με την ευεξία. Τα καθίσματα αυτά συντονίζουν και δονούνται ανάλογα με τη μουσική που αναπαράγεται από το ηχοσύστημα Meridian των 2.430 Watt και των 29 ηχείων.

Επιπλέον, το εντυπωσιακό μοντέλο διαθέτει το πρώτο στον κόσμο σύστημα υδραυλικά διασυνδεδεμένης αερανάρτησης 6D Dynamics, η οποία εξαλείφει τις κλίσεις τόσο κατά τον διαμήκη όσο και κατά τον εγκάρσιο άξονα διατηρώντας σταθερό το αμάξωμα ως προς το οριζόντιο επίπεδο, όχι μόνο στις στροφές, αλλά και κατά την έντονη επιτάχυνση και επιβράδυνση. Σημειώνουμε ότι, με το μπουτόν SV οι ρυθμίσεις της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και του κιβωτίου γίνονται πιο σπορ, την ώρα που το αμάξωμα χαμηλώνει κατά 15 χιλιοστά.

Το κορυφαίο μοντέλο επιδόσεων SV εισάγει αναβαθμίσεις σε όλη την οικογένεια Range Rover Sport, όπως μία νέα plug-in electric hybrid έκδοση 550 ίππων και το πιο πρόσφατο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας Pivi Pro.

Για τον πρώτο χρόνο παραγωγής το νέο Range Rover Sport SV είναι διαθέσιμο μόνο για επιλεγμένους πελάτες που μπορούν να το παραγγείλουν κατόπιν πρόσκλησης, στην έκδοση περιορισμένης παραγωγής SV Edition One που στη Μεγάλη Βρετανία θα κοστίζουν περίπου 200.000 ευρώ.

TAGS

Related Articles

Volvo P1800 Cyan. Έτσι κάνουν τα restomods οι Σουηδοί!

cars

Seat  MÓ. Ενισχύει τη στρατηγική αστικής κινητικότητας

cars

Το εσωτερικό της νέας S-Class εντυπωσιάζει με την high-tech απλότητα του!

cars

Formula 1: Το 22ο Grand Prix ζωντανά στον Ant1+ από το Las Vegas

cars

Παγιδευμένοι – Spoiler: Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός πολύ αγαπημένου προσώπου, θα δώσει άλλη τροπή στα γεγονότα

cars

Ford. Προσφέρει δωρεάν έλεγχο και φόρτιση μπαταρίας

cars

Nissan Concept 20-23 showcar: Επετειακό σχέδιο από το στούντιο σχεδιασμού του Λονδίνου

cars

Nέο Hyundai Tucson. Όλες οι λεπτομέρειες και σε βίντεο

cars

Οι ηλεκτρικές Rolls-Royce είναι εδώ. Κοστίζουν πολλά και… δεν είναι Rolls-Royce!

cars