CARSNEWS
MARKET

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Seat MÓ eScooter 125

Η παραγωγή της πρώτης, ηλεκτρικής μοτοσικλέτας της Seat ξεκίνησε και επίσημα την περασμένη εβδομάδα σε συνεργασία με την Silence που εδρεύει στη Βαρκελώνη, και ειδικεύεται στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Το νέο Seat MÓ eScooter 125 παρέχει μια νέα γκάμα κινητικότητας για να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας νέας γενιάς που μετακινείται πιο αποτελεσματικά σε αστικές και περιαστικές περιοχές. Δείχνει επίσης τη συνεχή δέσμευση της Seat MÓ, της νέας επιχειρηματικής μονάδας της Seat, στη φροντίδα του περιβάλλοντος, των πόλεων και των ανθρώπων που ζουν σε αυτές. 

Ήδη από τον μήνα αυτό οι πρώτες μονάδες θα είναι διαθέσιμες σε 18 ισπανικές αντιπροσωπείες. Η νέα ηλεκτρική μοτοσικλέτα Seat MÓ θα φτάσει επίσης σε πέντε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία και Σουηδία) το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και θα βρεθεί στους δρόμους της Πορτογαλίας στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

Η μοτοσικλέτα θα παράγεται στο εργοστάσιο της Silence που βρίσκεται στο Sant Boi de Llobregat (Βαρκελώνη). Η ομάδα της Silence, με την υποστήριξη των μηχανικών του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Seat στην κατασκευή μπαταριών βοήθησε την εταιρεία να ανακάμψει γρήγορα μετά την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταστάσεις της και να τηρήσει τις προθεσμίες παραγωγής. Σε χρόνο ρεκόρ, το εργοστάσιο Sant Boi προετοιμάστηκε για να καλύψει τη νέα γραμμή συναρμολόγησης της μπαταρίας. 

Με κινητήρα 7 kW (μέγιστη ισχύς: 9 kW), η μοτοσικλέτα φτάνει στην τελική ταχύτητα των 95 χλμ./ώρα και επιταχύνει από 0 έως 50 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα. Η κατασκευή εξοπλίζεται με μια μπαταρία που παρέχει αρκετή ενέργεια για μια αυτονομία έως και 137 χλμ. Διαθέτει επίσης τρεις τρόπους οδήγησης, Eco, City και Sport, οι οποίοι προσαρμόζονται σε διαφορετικές καταστάσεις. Η εύκολα επαναφορτιζόμενη και φορητή μπαταρία απλοποιεί τη λειτουργία και ο υψηλός βαθμός συνδεσιμότητας καθιστά το Seat MÓ eScooter 125 τέλεια ενσωματωμένο στην καθημερινή ζωή των χρηστών. 

World-Premiere-of-SEAT-MO_05_HQ

Το όχημα θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα: Daring Red, Aluminium Gray και Oxygen White, που δημιουργήθηκαν ειδικά για να τονίσουν τον χαρακτήρα του eScooter και να αναδείξουν την προσωπικότητά του. Η αρχική τιμή του στην Ισπανία είναι 6.250 ευρώ (5.500 ευρώ με το πρόγραμμα επιδότησης MOVES II) και οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν σχήματα χρηματοδότησής από 3 ευρώ/ημέρα (για 48 μήνες). 

Related Articles

Το νέο Ford Puma «κέρδισε» 5 αστέρια από τον Euro NCAP

cars

WRC: Νίκη για Τάνακ και Toyota στη Χιλή, κρατούν το προβάδισμα Οζιέ και Hyundai

cars

Τι είναι η προληπτική συντήρηση αυτοκινήτου και πώς την κάνουμε σωστά

cars

Το Abarth 124 rally στο Rally Montecarlo

cars

Ένα Abarth για τον… Carlo Abarth

cars

Οι κορυφαίες τεχνολογίες του νέου Ford Focus ST

cars

Η Ford πρώτη σε πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα

cars

Γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού η 17η Ανάβαση Κύμης

cars

Πάνω από 25 εγκαταλείψεις θυμάτων στην άσφαλτο ετησίως μόνο στην Αθήνα

cars