CARSNEWS
MARKET

Ξεκινά η παραγωγή του Cupra Formentor e-Hybrid

Η Cupra ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor e-Hybrid, το οποίο θα φτάσει στην αγορά τον Μάρτιο. Με τις δύο νέες υβριδικές εκδόσεις με απόδοση 204 και 245 ίππων, το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε με μοναδικό τρόπο για τη Cupra συνεχίζει να αποδεικνύει ότι απόδοση και εξηλεκτρισμός μπορούν να συνδυαστούν τέλεια. Όπως είναι προφανές, το νέο Formentor e-Hybrid, το οποίο τις πρώτες εβδομάδες θα φτάσει σε ημερήσιο όγκο παραγωγής 100 μονάδων, θα συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών στόχων. 

Με τις δύο εκδόσεις των 204 και 245 ίππων του νέου Formentor e-Hybrid, οι οποίες ακολουθούν το λανσάρισμα των Cupra Leon e-Hybrid και Cupra Leon e-HYBRID Sportstourer, η μάρκα θα διαθέτει συνολικά έξι εκδόσεις PHEV στην αγορά. Όταν η πλήρης γκάμα μοντέλων και κινητήρων θα είναι διαθέσιμη, η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει συνολικό κύκλο εργασιών ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Το μελλοντικό Cupra Born, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, θα προστεθεί επίσης στη γκάμα αργότερα μέσα στο τρέχον έτος. 

Ο Πρόεδρος της Cupra και Seat, Wayne Griffiths, δήλωσε:

“Το Cupra Formentor e-Hybrid αντιπροσωπεύει την ουσία της μάρκας και θα είναι το κλειδί για τον διπλασιασμό του όγκου πωλήσεων σε σύγκριση με το 2020. Στόχος μας είναι το Formentor να αντιπροσωπεύει το 50% των πωλήσεων Cupra το 2021, το ήμισυ των οποίων θα είναι plug-in υβριδικές εκδόσεις”. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών υβριδικών εκδόσεων στην Ευρώπη ανήλθαν στο 11,9% των συνολικών πωλήσεων το 2020, από 5,7% το 2019. Η αγορά αυτή θα συνεχίσει να αυξάνεται”. 

Το νέο Formentor e-Hybrid ενσωματώνει έναν βενζινοκινητήρα 1.4 της οικογένειας TSI με απόδοση 150 ίππων, ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 115 ίππους και μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 13 kWh για συνδυασμένη απόδοση 245 ίππων, μέγιστη ροπή 400 Nm και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία. Το Cupra Formentor e-Hybrid των 245 ίππων επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,0 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει κατανάλωση καυσίμου 1,4 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων μόλις 31 g/χλμ., σύμφωνα με το WLTP. Επιπλέον, η έκδοση των 204 ίππων προσφέρει μέγιστη ροπή 350 Nm και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα. 

Το Cupra Formentor e-Hybrid παράγεται στο σπίτι της μάρκας στο Martorell, στη νέα γραμμή που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών εκδόσεων, ενσωματωμένη στη γραμμή παραγωγής 2, η οποία παράγει επίσης το Cupra Leon, το Cupra Leon e-Hybrid καθώς και το Cupra Formentor. 

Cupra_03

Το Formentor είναι βασικός μοχλός της στρατηγικής παγκοσμιοποίησης της Cupra. Με την κυκλοφορία αυτού του μοντέλου, η μάρκα στοχεύει να εδραιώσει τη θέση της στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές και να εισέλθει στις περισσότερο εξηλεκτρισμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Νορβηγία. Η Cupra σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει το αποτύπωμά της σε νέες διεθνείς αγορές. 

Με τις επτά εκδόσεις κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων δύο plug-in υβριδικών εκδόσεων, το Cupra Formentor σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία CUV, η οποία αναμένεται να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό το crossover, το οποίο επιλέχθηκε ως φιναλίστ για το τίτλο European Car of the Year (COTY), συνδυάζει το μοναδικό DNA της μάρκας με τεχνολογία αιχμής και κινητήρες υψηλής απόδοσης.

Related Articles

Δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ενώνουν τις δυνάμεις τους

cars

Νέος κινητήρας για το Dacia Duster

cars

Νέο Seat Leon που στοχεύει να αναβιώσει την compact κατηγορία

cars

Το μυστικό για πιο χαλαρωτική οδήγηση που κάθε οδηγός πρέπει να ξέρει

cars

Ο πλήρης τεχνικός φάκελος της νέας Ford Mustang Mach-E

cars

Το Fiat Panda Trussardi εκφράζει μια ξεχωριστή άποψη για την πολυτέλεια

cars

Η Alfa Romeo συναντά τον Ennio Morricone στη Λάρισα

cars

Ματιές στα άδυτα του Balocco

cars

Κορυφαίο sedan στην ψηφοφορία του «Sport Auto»

cars