CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Πρόεδρος της Toyota προειδοποιεί για την στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Η βιομηχανία αυτοκινήτου κάνει μία στροφή που όμοια της συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια. Ο εξηλεκτρισμός καλπάζει προς τα εμπρός με τις προόδους που συμβαίνουν κάθε μερικούς μήνες να κάνουν την τεχνολογία ολοένα και φθηνότερη και τους νομοθέτες σε ολόκληρο τον κόσμο να πιέζουν για διατάξεις που θα περιθωριοποιήσουν την υπάρχουσα τεχνολογία βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων. Η Toyota όμως, μία εταιρία που τουλάχιστον όσον αφορά στην υβριδική τεχνολογία, βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και πολλά χρόνια, είναι επιφυλακτική και αυτό το συναίσθημα εκφράζει και στις πιο πρόσφατες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της, Akio Toyoda.

Το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας πρόκειται να καταρρεύσει.

Δήλωσε ο εγγονός του ιδρυτή της μεγαλύτερης ιαπωνικής εταιρίας. Το… ξέσπασμα του Toyoda έρχεται μερικές εβδομάδες μόλις μετά από τον υπαινιγμό της ιαπωνικής κυβέρνησης για την απαγόρευση νέων βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το 2035 και συμπληρώνεται από την αναφορά ορισμένων στοιχείων που προκύπτουν από προβλέψεις/υπολογισμούς. Σύμφωνα με τον Toyoda, η υπάρχουσα υποδομή στην Ιαπωνία δεν μπορεί να υποστηρίξει έναν στόλο οχημάτων που αποτελείται σε ποσοστό 100% από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το καλοκαίρι που οι ανάγκες για ηλεκτρισμό είναι υψηλότερες, το δίκτυο θα κατέρρεε ενώ για να μην συμβεί αυτό, χρειάζονται 135 με 358 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσο περισσότερα ηλεκτρικά κατασκευάζουμε, τόσο χειρότερα για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Όταν οι πολιτικοί λένε “ας ξεφορτωθούμε τα βενζινοκίνητα”, καταλαβαίνουν;

Σε κάθε περίπτωση και παρά την προφανή αντίθεση του Toyoda στην απότομη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, η Toyota προετοιμάζεται. Αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην αγορά αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα με την ιαπωνική φίρμα να επενδύει περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια ενώ παράλληλα, εξελίσσει τόσο την τεχνολογία της υδρογονοκίνησης όσο και αυτήν των solid-state μπαταριών που αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα. Από εκεί και πέρα, άσχετα με το γεγονός ότι τα επιχειρήματα του Akio Toyoda δεν είναι ακριβώς ακλόνητα, το μεγάλο αφεντικό της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο εγείρει κάποια πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα. Κυρίως, το αν η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση γίνεται βεβιασμένα και κάπως εκβιαστικά. Αλλά αυτό είναι μία μεγάλη κουβέντα και δεν είμαι σίγουρος αν έχει νόημα τη στιγμή που οι κυβερνήσεις σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν πάρει τις αποφάσεις τους.

The post Ο Πρόεδρος της Toyota προειδοποιεί για την στροφή στην ηλεκτροκίνηση. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Lamborghini έχει ήδη κατασκευάσει 10.000 Urus!

cars

Fiat 500. Η αρχή του εξηλεκτρισμού της Fiat

cars

Νέο  Hyundai Kona Hybrid 1.6 141ps 6-DCT. Και με καλό επιτόκιο  

cars

Fiat 500! Ένα ωραίο δώρο για την ημέρα των γενεθλίων του

cars

Με 286 ίππους και 440 χιλιόμετρα αυτονομία η ηλεκτρική BMW iX3.

cars

Η Tata προσεγγίζει BMW και Geely για συνεργασία με την Jaguar-Land Rover.

cars

Ετοιμάζεται για το 2020 η κορυφαία, “N Line” έκδοση του Hyundai Sonata.

cars

Στην Μ.Κ. εποχή. Θα οδηγάμε λιγότερο ή περισσότερο;

cars

Nissan Navara. Στην υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος

cars