CARSNEWS
F1 & RACES

Παραδέχτηκε ο Hamilton ότι είχε περιστασιακά αμφιβολίες για νέα νίκη

Ο Lewis Hamilton παραδέχτηκε ότι είχε περιστασιακά αμφιβολίες για το αν θα θριάμβευε ξανά στη Formula 1 πριν τερματίσει το αρνητικό σερί 945 ημερών στο Βρετανικό Grand Prix.

Ο Hamilton εκμεταλλεύτηκε την ανανεωμένη ανταγωνιστικότητα της Mercedes και έναν συναρπαστικό αγώνα μικτών συνθηκών για να καταγράψει την πρώτη του νίκη μετά το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας το 2021.

Ο Βρετανός ξεπέρασε μια δυναμική κίνηση από τον Lando Norris της McLaren και μια προσέγγιση από τη Red Bull του Max Verstappen για να πετύχει ένα ρεκόρ ένατης νίκης στο Silverstone.

Ο Hamilton έχει εκφράσει ότι η παρατεταμένη αναμονή για να πετύχει την 104η νίκη του και η επικείμενη αποχώρησή του από τη Mercedes ήταν μεταξύ των παραγόντων που συνέβαλαν στη συγκίνησή του μετά τον αγώνα.

Ερωτηθείς τι έκανε αυτό το επίτευγμα τόσο συναισθηματικό ανάμεσα στα δάκρυά του σε όλη τη διάρκεια του γύρου cooldown, ο Hamilton απάντησε: «Νομίζω κυρίως γιατί έχει περάσει πολύς καιρός.

«Έχουν περάσει 900 και κάποιος μόλις μου είπε 946 ημέρες ή κάτι τέτοιο από την τελευταία νίκη.

«Και, ξέρετε, είναι πραγματικά δύσκολο, δύσκολη περίοδος προφανώς το 2021 και μετά να επιστρέψουμε με ένα αυτοκίνητο με το οποίο δεν μπορούσαμε να παλέψουμε τα τελευταία δύο χρόνια.

«Νομίζω ότι ήταν απίστευτα διανοητικά προκλητικό. Νομίζω για όλους στην ομάδα. Αλλά νομίζω ότι γνωρίζοντας πόσο σκληρά συνέχισαν να δουλεύουν όλοι, ξέροντας το αυτό, κατάφερα να κρατήσω την ψυχραιμία μου.

«Και μετά με όλα όσα συνέβησαν και φέτος, με τόσα πολλά συναισθήματα φέτος, προφανώς ανακοινώνοντας ότι φεύγω και ταυτόχρονα ξεκινώντας με ένα αυτοκίνητο που δεν νιώθαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, και τελικά να είμαστε σε μία θέση όπου κερδίζουμε.

«Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο Βρετανικό Grand Prix μπροστά στο κοινό μου, ειλικρινά, είναι η πιο απίστευτη τιμή να στέκομαι στην κορυφή του βάθρου και να ακούω τον εθνικό ύμνο με το όνομα του βασιλιά, ξέρετε, είναι η πρώτη φορά που το έχω καταφέρει. Οπότε ναι, και μετά είναι και η οικογένειά μου εδώ.

Ο επτά φορές πρωταθλητής της F1 έχει δηλώσει ότι υπήρξαν στιγμές κατά τη διάρκεια της άγονης περιόδου του όταν σκεφτόταν αν θα επικρατούσε ξανά στο άθλημα.

Ερωτηθείς για το αν άρχισε να χάνει την πίστη του σε ορισμένα στάδια κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής για το ότι θα επέστρεφε στο πρώτο σκαλί, ο Hamilton απάντησε: «Απολύτως.

«Νομίζω, εννοώ ότι είναι, το συναίσθημα είναι ότι είναι διαφορετικό από προηγούμενες κούρσες και ιδιαίτερα αγώνες όπου έχεις αγώνα μετά από αγώνα ή χρονιές όπου έχετε πολλές νίκες.

«Νομίζω ότι με το είδος της αντιξοότητας θα έλεγα ότι περάσαμε ως ομάδα και ότι προσωπικά ένιωσα ότι έχω ζήσει αυτές τις προκλήσεις, τη συνεχή πρόκληση όπως όλοι μας πρέπει να σηκωθούμε από το κρεβάτι κάθε μέρα και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, και ξέρετε, υπάρχουν τόσες φορές που αισθάνεσαι ότι το καλύτερό σου δεν είναι αρκετά καλό, και η απογοήτευση μερικές φορές που μπορείς να νιώσεις, ξέρετε, και ζούμε σε μια εποχή όπου η ψυχική υγεία είναι τέτοια ένα σοβαρό θέμα, και δεν πρόκειται να πω ψέματα ότι δεν έχω το έχω ζήσει.

«Σίγουρα υπήρξαν στιγμές που, ξέρετε, σκέφτηκα ότι αυτό ήταν, πως δεν επρόκειτο να ξανασυμβεί ποτέ, έτσι ώστε να έχω αυτό το συναίσθημα περνώντας τη γραμμή τερματισμού… Νομίζω ότι ειλικρινά δεν έχω κλάψει ποτέ μετά από μια νίκη, απλά βγήκε από μέσα μου και είναι ένα πραγματικά, πραγματικά υπέροχο συναίσθημα, είμαι πολύ, πολύ ευγνώμων για αυτό».

Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!

Author: Leon Alepidis

Διαχειριστής του F1fan.gr

Related Articles

Έκλεστοουν: 800 εκατ. δολάρια θα πληρώσει το πρώην αφεντικό της Formula 1 για φορλογική απάτη

cars

Η ώρα της επιστροφής για την F1 (video)

cars

Formula 1, Γύρος 11: Επόμενη στάση, Ουγγαρία

cars

Πώς η λύση F1 downwash κατέληξε να κερδίσει τον πόλεμο των F1’s sidepod

cars

F1 GP Μεξικού: Προεπισκόπηση

cars

Έντονη φημολογία για Wolff και Aston Martin

cars

H Mercedes-Benz αποχαιρετά τον Sir Stirling Moss (video)

cars

Τι ώρες θα δούμε Formula 1 και πού (vid)

cars

F1 GP Ιταλίας: Pole του Leclerc στα ίσα!

cars