CARSNEWS
MARKET

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Volkswagen ID.6

Η Volkswagen παρουσίασε ένα ξεχωριστό μοντέλο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, στην Κίνα. Πρόκειται για το ID.6, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: την Crozz, το οποίο κατασκευάζεται στην ανατολική Κίνα, κοντά στη Σαγκάη και την X, η οποία παράγεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Και στις δύο περιπτώσεις, το νέο ID.6 μπορεί να φιλοξενήσει έως επτά άτομα. 

“Με το νέο ID.6, θέτουμε τα θεμέλια για τουλάχιστον το 50% των αυτοκινήτων μας που πωλούνται στην Κίνα να είναι ηλεκτρικά, έως το 2030”, δήλωσε ο Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen. “Μέχρι το 2023, η Volkswagen θα έχει λανσάρει συνολικά οκτώ ID. μοντέλα στην Κίνα, κάνοντας διαθέσιμη την πλατφόρμα MEB σε όλη την επικράτεια. Οι οικονομίες κλίμακας που έχουμε επιτύχει μας επιτρέπουν να προσφέρουμε την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε προσιτή τιμή – και συνεπώς να εντείνουμε την ηλεκτρική μας επίθεση”.

Όπως και τα μικρότερα ID.3 και ID.4, το τρίτο μέλος της αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας βασίζεται επίσης στην αρθρωτή πλατφόρμα ΜΕΒ. Το μήκους 4,68 μέτρων ID.6 ( 30 εκατοστά σε σύγκριση με το ID.4), έχει άνετους χώρους για έως επτά επιβάτες ενώ είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες των Κινέζων πελατών, όσον αφορά στη λειτουργικότητα και τον σχεδιασμό.

Το Volkswagen ID.6 διατίθεται σε τέσσερις διαμορφώσεις, με ισχύ έως 306 ίππους, ενώ τα συστήματα IQ.Drive ανήκουν στον βασικό του εξοπλισμό. Οι δύο διαθέσιμες μπαταρίες, οι οποίες είναι εγκατεστημένες κάτω από την καμπίνα των επιβατών, έχουν ωφέλιμη χωρητικότητα 58 kWh και 77 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να κυμαίνεται στα 436 και 588 χλμ. αντίστοιχα. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 6,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

VW_03

Το νέο ID.6 δεν διαθέτει φυσικά κουμπιά και διακόπτες. Το concept λειτουργίας χρησιμοποιεί οθόνη αφής 12 ιντσών – και τον “Hello ID” φωνητικό έλεγχο. Το καινοτόμο ID.Light εσωτερικά – μια στενή λωρίδα φωτός κάτω από το παρμπρίζ – παρέχει στον οδηγό διαισθητική υποστήριξη. Μια head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας είναι διαθέσιμη προαιρετικά, η οποία συγχωνεύει ορισμένες ειδοποιήσεις – για παράδειγμα, τα βέλη στροφής από το σύστημα πλοήγησης προβάλλονται σε απόσταση μπροστά από το όχημα, πάνω στη σωστή λωρίδα στο δρόμο. Η μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή είναι στάνταρ ενώ προαιρετικά διατίθεται και ως ανοιγόμενη. Το μοντέλο θα μπορεί να επικαιροποιείται με over-the-air ενημερώσεις, παραμένοντας σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο σε όλο τον κύκλο ζωής του.

VW_04

Το νέο ID.6 θα παράγεται στα δύο εργοστάσια του Anting και του Foshang, στην ανατολική και κεντρική Κίνα αντίστοιχα, σε δύο ξεχωριστές κοινοπραξίες της Volkswagen με τοπικούς συνεταίρους. Ως μέρος της στρατηγικής ACCELERATE της εταιρείας, το ID.6 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ώστε μέχρι το 2030 τουλάχιστον το 50% των αυτοκινήτων που θα πουλά η μάρκα στην Κίνα να είναι ηλεκτρικά, ίδιο ποσοστό με αυτό της Βόρειας Αμερικής, ενώ το αντίστοιχο για την Ευρώπη προγραμματίζεται στο 70%.

Related Articles

Η χειρότερη στιγμή για να φουλάρεις το αμάξι βενζίνη

cars

Το νέο Volkswagen Tiguan στην Ελλάδα

cars

Η Subaru στην «Αυτοκίνηση 2019»

cars

Ανανέωση για το Skoda Kodiaq

cars

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

cars

Ανακαλούνται Nissan Qashqai με πρόβλημα στο ψυγείο

cars

Ακόμα ένα βραβείο για τo Nissan Leaf

cars

Δύο στα τρία παιδιά ταξιδεύουν με αυτοκίνητο σε επικίνδυνες θέσεις

cars

Προληπτική λειτουργία προβολέων από την Ford

cars