CARSNEWS
MARKET

Πρεμιέρα για το νέο Citroen ë -Berlingo Van

Το νέο Citroen ë-Berlingo Van ικανοποιεί τις καθημερινές απαιτήσεις των επαγγελματιών, χάρη στην αυτονομία του με μία φόρτιση που φτάνει έως και τα 275 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Το γαλλικό και αμιγώς ηλεκτροκίνητο van μοντέλο της Citroen είναι διαθέσιμο σε τέσσερις διαμορφώσεις αμαξώματος με όγκο φόρτωσης έως 4,4 κ.μ., ωφέλιμο φορτίο έως 800 κιλά και όλη την ευελιξία και λειτουργικότητα της καμπίνας Extenso. 

Το νέο ë-Berlingo Van είναι συνδεδεμένο στην εφαρμογή MyCitroën, κάτι που σημαίνει ότι η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να ελεγχθεί από απόσταση, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερους από 220.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Το μοντέλο προσφέρει επίσης επιλογές για νέες τεχνολογίες, όπως μια οθόνη head-up display, που αποτελεί πρωτιά για αυτήν την κατηγορία και μια μονάδα ελέγχου των λειτουργιών μέσω μιας οθόνης 10 ” υψηλής ευκρίνειας.

Ανάλογα με το προφίλ οδήγησης, το ë-Berlingo Van με τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kWh επιτρέπει στους επαγγελματίες να κάνουν διαδρομές έως και 275 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Οι δύο εκδόσεις ë-Berlingo Van χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά την πλατφόρμα e-CMP του Group PSA και έχουν την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας, παρέχοντας αυτονομία που επαρκεί για την καθημερινή διαδρομή της συντριπτικής πλειονότητας των χρηστών σε αυτή την κατηγορία. Για μεγιστοποίηση της αυτονομίας η κινητήρια μονάδα του ë-Berlingo Van ανακτά ενέργεια κατά τη διάρκεια της πέδησης ή της επιβράδυνσης όταν οδηγός δεν πατάει το γκάζι. Για βελτιωμένη ανάκτηση ενέργειας, ο οδηγός του ë-Berlingo Van μπορεί να χρησιμοποιήσει το κουμπί “B” στην κεντρική κονσόλα και να οδηγεί με τη χρήση ενός μόνο πεντάλ.

Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα και το δάπεδο του οχήματος. Επομένως, δεν επηρεάζει τον ωφέλιμο χώρο φόρτωσης και έχει εγγύηση καλής λειτουργίας για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ. (με εγγυημένη τη διατήρηση του 70% της χωρητικότητάς της στο τέλος της εγγύησης). Ο κάτοχος έχει στη διάθεσή του ένα πιστοποιητικό χωρητικότητας μπαταρίας, το οποίο εκδίδεται μετά από επιθεώρηση μετά το πρώτο έτος ή 20.000 χλμ., ενώ στη συνέχεια μετά από κάθε service, το οποίο πραγματοποιείται μετά από κάθε 2 χρόνια ή 40.000 χλμ.

Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και 260 Nm σημαίνει ότι το γαλλικό van μπορεί εύκολα να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ/ώρα, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα οδήγησης που χρησιμοποιείται. Οι διάφορες αυτές λειτουργίες μπορούν να επιλεγούν μέσω ενός διακόπτη στην κονσόλα. 

Στην Normal, η ισχύς και η ροπή διαμορφώνονται στα 80 kW και 180 Nm αντίστοιχα, προσφέροντας τον ιδανικό συνδυασμό μεταξύ αυτονομίας και δυναμικών επιδόσεων. Το πρόγραμμα Eco επιτρέπει τη βελτιστοποίηση στην κατανάλωση ενέργειας μειώνοντας την απόδοση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, χωρίς ωστόσο να τα απενεργοποιεί τελείως, ενώ παράλληλα μειώνεται και η απόδοση του κινητήρα σε ότι έχει να κάνει με την ισχύ και τη ροπή του (60 kW και 190 Nm ). Στο προφίλ Power τόσο η ισχύς (100 kW) όσο και η ροπή (260 Nm) φτάνουν στις μέγιστες τιμές τους επιτρέποντας την ιδανική εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του ηλεκτροκινητήρα για μεγαλύτερη άνεση και απόδοση σε συνθήκες μεταφοράς φορτίου στα όρια του ωφέλιμου.

Citroen_03

Υπάρχουν τρεις επιλογές φόρτισης – από απλή φόρτιση σε τυπική οικιακή πρίζα έως εξαιρετικά γρήγορη, η οποία επιτρέπει σε 30 λεπτά της ώρας η μπαταρία να ανακτήσει το 80% της ενέργειάς της. Η απλή πρίζα επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο για χρήση την επόμενη ημέρα. Η οικιακή φόρτιση απαιτεί καλώδιο Type 2 για χρήση στο σπίτι, σε χώρο εργασίας ή σε χώρο στάθμευσης οχημάτων. Αυτή η λειτουργία φόρτισης είναι συμβατή με μια τυπική υποδοχή 8Α ή μια ενισχυμένη υποδοχή 16Α, η οποία μειώνει κατά το ήμισυ τον χρόνο επαναφόρτισης και επιτρέπει τη φόρτιση στο 100% της μπαταρίας σε λιγότερο από 15 ώρες. Τα 100 χιλιόμετρα αυτονομίας εδώ εξασφαλίζονται σε 5 ώρες 30 λεπτά. 

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα ιδιωτικής ή δημόσια φόρτισης σε ταχυφορτιστή, με μονάδα ταχυφόρτισης 3,7 έως 22 kW με Wallbox και καλώδιο Mode 3 (προαιρετικός εξοπλισμός). Ο χρόνος φόρτισης από 0 έως 100% είναι 7 ώρες 30 λεπτά (μονοφασικό 7,4 kW Wall Box) ή 5 ώρες (τριφασικό 11kW Wall Box). Η ταχεία φόρτιση σε δημόσιο σταθμό έως 100 kW, πραγματοποιείται με καλώδιο Mode 4 (ενσωματωμένο στο φορτιστή) επιτρέποντας την αναπλήρωση ενέργειας έως το 80% της μέγιστη χωρητικότητας της μπαταρίας μόλις σε 30 λεπτά της ώρας. 

Related Articles

Ο ήλιος και η ταχύτητα ενώνουν Κροατία, Σλοβενία, και Βοσνία/Ερζεγοβίνη

cars

Η VW στην «Αυτοκίνηση 2019»

cars

Πάνω από 3 δισ. δολάρια μάζεψε φέτος η Rivian για το ηλεκτρικό αγροτικό της

cars

Ανάκληση Volkswagen Polo

cars

Αναμένονται αλλαγές στην κυκλοφορία των Ιστορικών Οχημάτων

cars

Νικητής ο Βάλτερι Μπότας στο Αζερμπαϊτζάν

cars

Έρευνα Ford: Πόσο μας έχει επηρεάσει η πανδημία;

cars

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής – Τα πρόστιμα

cars

Citroen Comfort Days

cars