CARSNEWS
MARKET

Πρεμιέρα για το νέο Opel Combo-e Life

Ευέλικτο και πρακτικό και με μεγάλο χώρο στο εσωτερικό, το ηλεκτρικό όχημα δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου (LAV) του Γερμανού κατασκευαστή με την ονομασία Combo-e Life προσφέρεται με μία ή δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες και διατίθεται με στάνταρ μήκος 4,4 μ. ή σε έκδοση XL με μήκος 4,75 μ., και στις δύο περιπτώσεις με πέντε ή επτά καθίσματα. Ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις επικρατούσες συνθήκες, το νέο Combo-e μπορεί να καλύψει έως 280 χιλιόμετρα με μία φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου των 50 kWh, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP). Οι ιδιοκτήτες μπορούν να φορτίζουν τη μπαταρία σε περίπου 30 λεπτά έως το 80% της χωρητικότητάς της σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Νεαρές οικογένειες με σύγχρονους ρυθμούς ζωής, που ζουν σε αστικά κέντρα ή στα προάστια, αλλά και πολυμελής οικογένειες που επιθυμούν “πράσινη μετακίνηση”, θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το Opel Combo-e Life. Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας με σήμα τον κεραυνό (Blitz) έχει επίσης ικανότητα ρυμούλκησης 750 κιλά, ενώ προαιρετικά διατίθεται με σύστημα ελέγχου ευστάθειας τρέιλερ (trailer stability control).

Με ισχύ 136 ίππων και ροπή 260 Nm από το σύστημα ηλεκτροκίνησης, το Combo-e είναι ιδανικό και για τον ανοιχτό δρόμο. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, το Combo-e μπορεί να επιταχύνει από 0 – 100 χλμ./ώρα σε 11,2 δευτερόλεπτα, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα, καθιστώντας το κατάλληλο για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Ένα προηγμένο σύστημα αναγεννητικής πέδησης με δύο ρυθμίσεις επιλέξιμες από τον χρήστη, αυξάνει περαιτέρω την αυτονομία.

Η μπαταρία τοποθετείται κάτω από το πάτωμα, μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, ώστε να μην περιορίζει τη χρηστικότητα του χώρου φόρτωσης ή της καμπίνας επιβατών. Σε αυτή τη θέση, η μπαταρία χαμηλώνει και το κέντρο βάρους, γεγονός που βελτιώνει την ευστάθεια του οχήματος στις στροφές και στους πλευρικούς ανέμους, ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο, ενώ παράλληλα αυξάνει την οδηγική απόλαυση.

Opel_04

Το Combo-e είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για ποικίλες ενεργειακές υποδομές και λύσεις φόρτισης, όπως για επιτοίχιο φορτιστή (wall-box), ταχυφορτιστή αλλά και σύνδεση σε οικιακή πρίζα με καλώδιο. Χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης DC με ισχύ φόρτισης τα 100 kW, το “γέμισμα” της μπαταρίας των 50 kWh στο 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ανάλογα με τη χώρα και την υποδομή, το Combo-e διαθέτει έναν ισχυρό, τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW ή ένα μονοφασικό 7,4 kW στο βασικό εξοπλισμό του.

Μαζί με τις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις της οικογένειας, που απέσπασαν τον τίτλο “Best Buy Car Europe 2019” από το AUTOBEST, το Combo-e Life μηδενικών ρύπων δεν κάνει κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεια, την άνεση ή τη χρηστικότητα. Η ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει από σύστημα ελέγχου καθόδου (hill descent control), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist) και αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (driver drowsiness alert), μέχρι αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition) και αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με προστασία πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking).  

Opel_03

Ιδιαίτερα χρήσιμη στο παρκάρισμα είναι η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας (Panorama Rear View) που βελτιώνει την ορατότητα πίσω και στο πλάι. Οι ιδιοκτήτες που χρειάζονται  επιπλέον ελκτική πρόσφυση στη λάσπη, την άμμο ή το χιόνι μπορούν να αναβαθμίσουν το Combo-e Life τους με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.

Η Opel προσφέρει το Combo-e Life σε δύο μήκη με πέντε ή επτά καθίσματα, γεγονός που το καθιστά ελκυστικό αυτοκίνητο και για εταιρείες ταξί. Η μικρότερη, πενταθέσια έκδοση προσφέρει χώρο αποσκευών τουλάχιστον 597 λίτρων (850 λίτρα στη μεγαλύτερη έκδοση). Από εκεί και πέρα, το Combo-e Life μεταμορφώνεται σε όχημα μεταφορών όταν αναδιπλώνονται τα πίσω καθίσματα. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών της μικρής έκδοσης υπερτριπλασιάζεται στα 2.126 λίτρα, ενώ η αντίστοιχη τιμή στη μακριά έκδοση είναι 2.693 λίτρα. Επιπλέον επιλογή στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να είναι το κάθισμα συνοδηγού με δυνατότητα αναδίπλωσης ως το επίπεδο των πίσω καθισμάτων. Σε αυτή τη διάταξη επεκτείνεται το μήκος της επιφάνειας φόρτωσης, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται ακόμα και σανίδες του σερφ.

Με τις αποσκευές αποθηκευμένες με ασφάλεια, η προαιρετική, πανοραμική οροφή βελτιώνει την αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται μία ευχάριστη και φωτεινή ατμόσφαιρα. Όταν το Combo-e Life παραγγέλνεται με πανοραμική οροφή, διατίθεται με αποθηκευτικό χώρο οροφής που εκτείνεται στο κέντρο του οχήματος με φωτισμό LED στάνταρ. Σε αυτή τη διάταξη, το νέο μοντέλο προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 36 λίτρων που εκτείνεται πάνω από το ράφι στο χώρο αποσκευών.

Opel_02

Οι ιδιοκτήτες και των δύο εκδόσεων μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του στάνταρ πάγκου με διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα ή των τριών ατομικών καθισμάτων, που αναδιπλώνονται εύκολα από το χώρο αποσκευών. Και στις δύο περιπτώσεις, το κάθε κάθισμα έχει τη δική του βάση παιδικού καθίσματος Isofix στάνταρ, επιτρέποντας την τοποθέτηση τριών παιδικών καθισμάτων, το ένα δίπλα στο άλλο.

Αφού όλοι καθίσουν αναπαυτικά, στη συνέχεια μπορούν να απολαύσουν τα συστήματα infotainment του Combo-e Life. Τα συστήματα Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro διατίθενται με μία μεγάλη οθόνη αφής 8.0” και με κορυφαία συνδεσιμότητα. Και τα δύο διαθέτουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Για την αναβάθμιση της πρακτικότητας του Combo-e Life, τα “OpelConnect”, “myOpel” και  η εφαρμογή “Free2Move Services”, (προϊόν του Ομίλου PSA) προσφέρουν ειδικές λύσεις για ηλεκτρικά οχήματα. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες γίνεται μέσω εφαρμογών.

Η λειτουργία “Charge My Car” της εφαρμογής “Free2Move” παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 220.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και συμπεριλαμβάνει και τη διαχείριση πληρωμής. Η εφαρμογή “Free2Move” κάνει μία προεπιλογή μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών δημόσιας φόρτισης, με βάση την απόσταση του οχήματος από το σημείο φόρτισης, την ταχύτητα φόρτισης του σταθμού και την τρέχουσα τιμή φόρτισης

Το portfolio του “OpelConnect” περιλαμβάνει κλήσεις eCall (έκτακτης ανάγκης) και bCall  (κλήση οδικής βοήθειας) μέχρι πολυάριθμες υπηρεσίες, όπως πληροφορίες για το όχημα και την κατάστασή του. Το LIVE Navigation παρέχει online πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Το νέο Opel Combo-e Life αναμένεται στα καταστήματα των διανομέων φέτος το φθινόπωρο.

Related Articles

Οι οδηγοί που είναι πιο πιθανό να τρακάρουν

cars

Οδηγούμε το ανανεωμένο Suzuki Vitara 1.0

cars

WRC, Ράλι Τουρκίας: Ο παλιός είναι αλλιώς, όπως απέδειξε και ο Οζιέ

cars

Σύσταση της Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ

cars

Οικιακή φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ταϊλάνδη

cars

Δυναμική πρακτικότητα για τη νέα BMW Σειρά 3 Touring

cars

Ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη για τα Fiat Panda και 500

cars

To plug-in υβριδικό Jeep Compass στην Ελλάδα

cars

«Γολιάθ» το λέει η Hennessey και είναι ένα πακέτο αναβάθμισης που φτάνει το αγροτικό στα… 700 άλογα

cars