CARSNEWS
AUTONEWS

Το καλοκαίρι του 2021 το νέο “86”!

Μπορεί ολόκληρος ο κόσμος να βιώνει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών, αλλά οι κατασκευαστές συνεχίζουν να καταστρώνουν σχέδια για το μέλλον και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Όχι γιατί δείχνουν ότι αγνοούν την κατάσταση και αν μου επιτρέπεις, “συνεχίζουν τον χαβά τους”, αλλά επειδή αυτά τα πλάνα μας υπενθυμίζουν πως κάποια στιγμή στο μέλλον η ζωή θα επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Μας κρατάνε σε επαφή με μία κανονικότητα που λείπει αυτή την περίοδο από την καθημερινότητα μας. Έτσι, η Toyota παρουσίασε σε πρόσφατο συνέδριο αντιπροσώπων τα επερχόμενα μοντέλα της και ως συνήθως, κάποιος από τους παρευρισκόμενους διέρρευσε μία ενδιαφέρουσα φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρίας αφορούν την αγορά της Β. Αμερικής αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να συμπεράνει κάποιος ότι μερικά από τα μοντέλα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πλάνο της αφορούν και την ευρωπαϊκή αγορά. Όπως για παράδειγμα το “ολοκαίνουριο crossover” που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους και δεν μπορεί να είναι άλλο από το baby-SUV που προοριζόταν για την έκθεση της Γενεύης. Ή το νέο “86” που θα ενταχθεί επίσημα στην “GR” οικογένεια και είναι προγραμματισμένο για το καλοκαίρι του 2021. Όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει επίσημα η Toyota, η 2η γενιά του προσιτού sports car εξελίσσεται και πάλι σε συνεργασία με την Subaru αλλά όπως φαίνεται να συμφωνούν οι φήμες, θα κινείται χάρη σε ένα νέο, turbo βενζινοκινητήρα με απόδοση στην περιοχή των 250-260 ίππων. Λίγο αργότερα, η Toyota μας υπόσχεται ένα “ολοκαίνουριο CUV” για το οποίο δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση και στα τέλη του 2021 θα αποκαλυφθεί το νέο Tundra. Για τις αρχές του ’22 δε, οι Ιάπωνες ετοιμάζουν τα νέα 4Runner και Sequoia που θα βασίζονται στην ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική του Tundra.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει και κάποια ενδιαφέροντα νέα για την Lexus όμως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας, η premium μάρκα θα λανσάρει το ολοκαίνουριο IS κάποια στιγμή εντός του 2021 και το πολυαναμενόμενο LC F εντός του 2022. Σε αυτό θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του και ο νέος twin-turbo V8 καθώς η Lexus στρέφεται στη λύση της υπερτροφοδότησης και σε ορισμένες περιπτώσεις, την συνδυάζει με κάποιο υβριδικό σύστημα, όπως για παράδειγμα στο νέο LX που αναμένεται το 2022. Την ίδια χρονιά θα δούμε και τα facelift των ES και LS ενώ οι φήμες λένε πως το GS θα αντικατασταθεί από μία re-branded έκδοση του Toyota Mirai. Ωστόσο, οφείλουμε να τονίσουμε πως τίποτε από όλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλια και πως, όπως όλα τα σχέδια, δεν αποκλείεται να αλλάξουν – ζούμε σε περίεργες εποχές και όπως εμείς, έτσι και οι κατασκευαστές πρέπει να προσαρμοστούν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Defender αποκτά plug-in υβριδική έκδοση και όχι μόνο!

cars

BMW 320d Xdrive. Με προορισμό…την οδήγηση

cars

Νέο Skoda Rapid. Προσγειωμένο αλλά αναβαθμισμένο!

cars

Ηyundai Kona Electric. Mε πάνω από 100 χιλιάδες πωλήσεις παγκοσμίως

cars

Σύστημα βιντεοσκόπησης από τη Volvo

cars

Το νέο Volvo XC90 θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση το 2022!

cars

Το Volkswagen Group θέλει τον απόλυτο έλεγχο της Audi.

cars

Yenko Camaro: Κτήνος 1.000 ίππων απευθείας από την αντιπροσωπεία!

cars

Porsche: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναβίωσης της 914.

cars