CARSNEWS
MARKET

Το πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης για τους λάτρεις του κάμπινγκ

Η Nissan Energy και η OPUS Campers, συνεργάζονται πάνω σε ένα έξυπνο πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης, που χρησιμοποιεί μπαταρίες «δεύτερου κύκλου ζωής» από ηλεκτρικά οχήματα Nissan και προσφέρει στους λάτρεις της περιπέτειας και της υπαίθρου, ενεργειακή αυτονομία έως και μιας εβδομάδας.

Το πρωτότυπο Nissan x OPUS ενσωματώνει το προσφάτως αποκαλυφθέν Nissan Energy ROAM, ένα φορητό, αδιάβροχο πακέτο ισχύος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών των EVs της Nissan, για άνετη, αθόρυβη και απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων ισχύ, εν κινήσει.

Με χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh και ισχύ εξόδου 1kW, οι κυψέλες ιόντων λιθίου της ROAM «ανακτώνται» από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan, εξασφαλίζοντας έναν βιώσιμο δεύτερο κύκλο ζωής για τις μπαταρίες.

Τοποθετημένη σε ειδικό χώρο στο μπροστινό μέρος του OPUS, η μονάδα Energy ROAM, παρέχει τροφοδοσία τόσο στο κύκλωμα των 230V όσο και σε αυτό των 12v (μέσω επαναφόρτισης της μπαταρίας «αναψυχής»). Αυτή η μονάδα συμβάλει σε μια επάρκεια ισχύος για κατασκήνωση περίπου επτά ημερών, συνεπικουρούμενη από ένα ηλιακό πάνελ.

Το Nissan x OPUS, επιτρέπει στους κατασκηνωτές να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να απολαμβάνουν ανέσεις  όπως ενός σπιτιού, ενώ έχουν την ελευθερία να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, το Energy ROAM μπορεί να αφαιρεθεί από το τρέιλερ και να φορτιστεί μακριά από το κάμπινγκ,  μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας  230v, ή μέσω σύνδεσης με ένα ηλιακό πάνελ.

To Nissan x OPUS concept, θα κάνει δημόσια εμφάνιση στο περίπτερο  της OPUS στην Έκθεση Caravan, Camping και Motorhome στο NEC του Birmingham, του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Το κινητό σπίτι αναλυτικά

Το πρωτοποριακό AIR OPUS, που λανσαρίστηκε το 2017, χρησιμοποιεί τεχνολογία AIR pole με ενσωματωμένο συμπιεστή, για να φουσκώνει το «τροχόσπιτο» σε περίπου 90 δευτερόλεπτα. Ο ελαφρύς και συμπαγής σχεδιασμός του OPUS, το καθιστά  ιδανικό για κατασκήνωση σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Μέσα στο αυτοκινούμενο σπίτι υπάρχει εξοπλισμός μαγειρέματος, καθιστικό/τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο για έως και έξι άτομα. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει μια πρίζα 230V για τροφοδοσία οικιακών συσκευών, υποδοχές USB για τη φόρτιση smartphones ή άλλων περιφερειακών συσκευών, LED φωτισμό,  ένα 4G κινητό σημείο πρόσβασης WiFi για έως και 10 συσκευές, καθώς  και  έναν ψηφιακό προβολέα με πτυσσόμενη οθόνη, για να απολαμβάνετε ταινίες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Επίσης, η «κουζίνα» διαθέτει ένα φορητό φούρνο μικροκυμάτων 230V, δύο εστίες υγραερίου και  ψυγείο.

Το Nissan x OPUS «φορά» ελαστικά εκτός δρόμου και ζάντες αλουμινίου, ενώ έχει θέσεις για μεταφορά δύο ποδηλάτων και υποδοχή για μεταφορά ενός καγιάκ.

Related Articles

Τα Opel Ascona και Manta γίνονται 50 Ετών: Πέντε δεκαετίες εμπορικών και αγωνιστικών επιτυχιών

cars

Έρχεται τo νέο Nissan Juke

cars

Έρχεται το έξυπνο σύστημα πάρκινγκ στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

cars

Opel: Ο τριοδικός καταλύτης εδώ και 30 χρόνια στον στάνταρ εξοπλισμό

cars

Να τι πρέπει να κάνετε αν οδηγείτε μονίμως στην πόλη

cars

Το πειραματικό πρωτότυπο που κάποιος κροίσος θα αποκτήσει

cars

Η Nissan αποκαλύπτει το Skyline με το σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT 2.0

cars

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Seat

cars

Dieselgate: Η Volkswagen θέλει να δώσει αποζημιώσεις παρά την αποτυχία συμβιβασμού

cars