CARSNEWS
MARKET

Το Renault Captur είναι το “Αυτοκίνητο του 2021” για την Ελλάδα

Mε συνολικά 405 βαθμούς το Renault Captur είναι το “Αυτοκίνητο του 2021” μετά την καθιερωμένη ετήσια ψηφοφορία των δημοσιογράφων μελών του θεσμού “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα”, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. 

Συγκεκριμένα, οι 27 δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα”, ο οποίος, εδώ και μια δεκαπενταετία, είναι ο μόνος ανεξάρτητος, χωρίς δεσμεύσεις και διασυνδέσεις με συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, καθώς οι εκλέκτορές του αρθρογραφούν σε πληθώρα σημαντικών εντύπων και ψηφιακών μέσων, παρουσίασαν αναλυτικά την ανοιχτή ψηφοφορία τους. Τα 10 αυτοκίνητα που διεκδίκησαν τον επίζηλο τίτλο και τα οποία έφθασαν στην τελική φάση, από τα  22 συνολικά καινούργια μοντέλα που πρωτοκυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας, βαθμολογήθηκαν με αλφαβητική σειρά, ως εξής: Ford Puma 315 βαθμοί, Hyundai i20 274 βαθμοί, Nissan Juke 235 βαθμοί, Opel Corsa 221 βαθμοί, Peugeot 2008 281 βαθμοί, Renault Captur 405 βαθμοί, Seat Leon 259 βαθμοί, Skoda Kamiq 252 βαθμοί, Toyota Yaris 242 βαθμοί και VW ID.3 216 βαθμοί.

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που προάγει την ιδέα της σύγχρονης αυτοκίνησης στους Έλληνες καταναλωτές και τους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Στο μήνυμά του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε:

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμφιλιώσουμε τις μεταφορές με το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τάσεις της τεχνολογίας και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. 

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι το υπουργείο έχει μια φιλόδοξη “πράσινη” ατζέντα: απολιγνιτοποίηση, υποθαλάσσιες διασυνδέσεις των νησιών, πρωτοβουλίες για την κυκλική οικονομία για τα απόβλητα κ.α. Μέσα σε αυτές, ο ίδιος ξεχωρίζει και την πρωτοβουλία για την ηλεκτροκίνηση η οποία, όπως είπε, δεν αφορά μόνο τα κίνητρα για τους πολίτες, προκειμένου να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σκούτερ ή ποδήλατο -διαπιστώνοντας πως τα ποδήλατα έχουν κλέψει την παράσταση στο σχετικό πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”-, αλλά είναι και ένας πυλώνας, έτσι, ώστε στην Ελλάδα, με ειδικά επενδυτικά κίνητρα, να υπάρξουν μονάδες για κατασκευή φορτιστών μπαταριών και -γιατί όχι- οχημάτων. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη κατ’ αρχήν θετική εξέλιξη επί του προκειμένου από γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς_03

Ο ΥΠΕΝ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι μέσα στα 10 υποψήφια αυτοκίνητα της τελικής φάσης, φέτος, περιλήφθηκε ένα αμιγώς ηλεκτρικό και ένα πλήρως υβριδικό, στην γκάμα, δε, όλων σχεδόν των μοντέλων υπάρχουν πια και ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις (PHEV κλπ). 

O κ. Χατζηδάκης, δήλωσε χαρούμενος που, για άλλη μια φορά, συμμετείχε, έστω και εξ αποστάσεως, στην ετήσια εκδήλωση ανάδειξης του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα” (είχε παρακολουθήσει παλαιότερες αντίστοιχες εκδηλώσεις του θεσμού) και  εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεράσουμε σύντομα και τον κορωνοϊό και τις οικονομικές συνέπειες της εμφάνισής του, αλλά και τις γενικότερες συνέπειες της πολυετούς κρίσης στην Ελλάδα. “Με αυτό τον τρόπο,- κατέληξε-, θα ενισχυθεί  περαιτέρω και η εγχώρια αγορά του αυτοκινήτου”.

Η όλη εκδήλωση ήταν digital και προβλήθηκε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn, της ΕΡΤFlix, του Vimeo, από το site του θεσμού (www.atx.gr) καθώς και από μια σειρά από sites. 

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ). Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη των εταιριών Εθνική Ασφαλιστική & NBG Leasing, ενώ την επιμελείται η εταιρία CGC Communication.

Related Articles

Τι μπορείς να κάνεις αν ραγίσει το παρμπρίζ στο δρόμο

cars

Ο εξηλεκτρισμός ενισχύει τις πωλήσεις της Seat

cars

Αύξηση πωλήσεων της Renault

cars

Μια μοναδική Bentley για την Πρωτοχρονιά

cars

H Audi ανανεώνει το SQ2 των 300 ίππων

cars

Η Honda στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων Τουρισμού

cars

Συνεργασία LG και Magna στην ηλεκτροκίνηση

cars

Έφυγε από τη ζωή ο πατριάρχης της Volkswagen που τη μετέτρεψε σε κολοσσό

cars

Η Γαλλία επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

cars