CARSNEWS
MARKET

Όλα τα μοντέλα Ford στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά έως το 2030

Η Ford κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον ευρωπαϊκό μετασχηματισμό της με τη δέσμευση να προχωρήσει σε πλήρη εξηλεκτρισμό των επιβατικών μοντέλων της, αλλά και να αναπτύξει σημαντικά και να εξηλεκτρίσει τον πολύ επιτυχημένο τομέα των επαγγελματικών οχημάτων της. 

Η Ford δεσμεύτηκε χθες ότι μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% των επιβατικών μοντέλων της στη γηραιά ήπειρο θα μπορούν να κινούνται με μηδενικές εκπομπές ρύπων, με τη μορφή ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών εκδόσεων, ενώ θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Στο ίδιο πνεύμα, ολόκληρη η γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της Ford θα είναι ικανή να κινείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων, με τη μορφή ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών εκδόσεων, μέχρι το 2024, ενώ τα δύο τρίτα των πωλήσεων των επαγγελματικών οχημάτων της Ford αναμένεται να είναι ηλεκτρικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις μέχρι το 2030.

Οι ειδήσεις έρχονται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2020, με τη Ford να αναφέρει επιστροφή στην κερδοφορία στην Ευρώπη. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την επένδυση τουλάχιστον 22 δισ. δολαρίων παγκοσμίως στον τομέα του εξηλεκτρισμού μέχρι το 2025, η οποία είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με προηγούμενα επενδυτικά προγράμματά της για τα EV. 

“Αναδιοργανώσαμε με επιτυχία την Ford Ευρώπης και επιστρέψαμε στη κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Τώρα, επενδύουμε σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, με συναρπαστικά νέα οχήματα και μία κορυφαία, συνδεδεμένη εμπειρία πελατών”, δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. “Προσδοκούμε να συνεχίσουμε το ισχυρό momentum μας φέτος στην Ευρώπη και να παραμείνουμε στον σωστό δρόμο για την επίτευξη του στόχου περιθωρίου ΕΒΙΤ 6%, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης της Ford για τις παγκόσμιες αυτοκινητιστικές της δραστηριότητες”.

Επιτάχυνση του τομέα επαγγελματικών οχημάτων 

Το 2020, η Ford κατέγραψε για έκτη συνεχόμενη χρονιά τις καλύτερες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη. Η ανάπτυξη του ισχυρού τομέα επαγγελματικών οχημάτων της Ford αποτελεί κλειδί για την Ευρωπαϊκή κερδοφορία της, με την υποστήριξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, σε συνεργασία με ένα εκτενές δίκτυο συνεργαζόμενων μετατροπέων επαγγελματιών οχημάτων, με τη στρατηγική συμμαχία της Ford με την VW, καθώς και με την κοινοπραξία Ford Otosan για αποδοτικές δραστηριότητες έρευνας & εξέλιξης (R&D) και προμήθειας εξαρτημάτων.

Κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα επαγγελματικών οχημάτων θα είναι ένα οικοσύστημα γύρω από συνδεδεμένες υπηρεσίες το οποίο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τους πελάτες και θα σχεδιαστεί με σκοπό να αναβαθμίσει την εμπειρία τους και να βοηθήσει στην ευρωστία των επιχειρήσεών τους. Μεταξύ αυτών είναι, για παράδειγμα, συνδεδεμένες υπηρεσίες χρόνου ομαλής λειτουργίας (uptime) και παραγωγικότητας, όπως το Ford Pass Pro για στόλους έως πέντε οχημάτων, καθώς και το λανσάρισμα του Ford Fleet Management, που δημιουργήθηκε πέρσι από την Ford και την ALD Automotive με σκοπό τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και εταιρικούς πελάτες (fleet customers) που αναζητούσαν ειδικές υπηρεσίες για να διατηρούν τους στόλους τους στον δρόμο. 

Η Ford και η Google ανακοίνωσαν πρόσφατα την ίδρυση μιας νέας ομάδας συνεργασίας με την ονομασία Team Upshift, που θα ξεκλειδώσει ευκαιρίες για την ανάπτυξη υπηρεσιών οι οποίες βασίζονται σε δεδομένα. Αυτή η συνεργασία, σε συνδυασμό με τις εσωτερικές δυνατότητες της Ford, θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα εμπειρία ιδιοκτησίας και παροχής υπηρεσιών για αγοραστές τόσο των επιβατικών όσο και των επαγγελματικών οχημάτων της εταιρείας.

Ford_03 (3)

Η Ford επενδύει 1 δισ. δολάρια στην Κολωνία 

Κυρίαρχο ρόλο στην πορεία της Ford προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον θα διαδραματίσει μία νέα επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων κατασκευής οχημάτων της εταιρείας στην Κολωνία (Γερμανία), που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής στην Ευρώπη και την έδρα της Ford Ευρώπης. Στο πλαίσιο του μετασχηματισμού θα δημιουργηθεί το Ford Cologne Electrification Center όπου θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας. Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση του είδους για τη Ford στην Ευρώπη. 

Η Ford επιβεβαίωσε επίσης ότι το πρώτο της, ευρωπαϊκό, αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό μοντέλο μαζικής παραγωγής θα αρχίσει να κατασκευάζεται εκεί από το 2023, ενώ υπό σκέψη είναι η παραγωγή ενός δεύτερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. 

“Η σημερινή μας ανακοίνωση για τον μετασχηματισμό του εργοστασίου μας στην Κολωνία, που αποτελεί την έδρα των δραστηριοτήτων μας στη Γερμανία για 90 χρόνια, είναι από τις σημαντικότερες που έχει κάνει η Ford εδώ και μία γενιά. Αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην Ευρώπη και σε ένα σύγχρονο μέλλον, με τα ηλεκτρικά οχήματα να βρίσκονται στην καρδιά της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη”, δήλωσε ο Stuart Rowley.

“Η απόφαση να μετατρέψουμε τις εγκαταστάσεις ανάπτυξης και παραγωγής της Κολωνίας σε e-mobility κέντρο για τη Ford Ευρώπης στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στο ανθρώπινο δυναμικό”, δήλωσε ο Martin Hennig, chairman, General Works Council της Ford-Werke GmbH. “Το γεγονός αυτό προσφέρει μία μακροπρόθεσμη προοπτική για τους εργαζομένους μας και τη ίδια στιγμή τους ενθαρρύνει να βοηθήσουν στη διαμόρφωση αυτού του ηλεκτρικού μέλλοντος”.


 


Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια εξηλεκτρισμού της Ford και το μετασχηματισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής της στην Κολωνία θα ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες.

Related Articles

Ανάκληση Mitsubishi Lancer 2003 έως 2008

cars

Δίκαιη ή άδικη η ποινή στον Φέτελ;

cars

WRC: Φουλ της Toyota στο βάθρο του Ράλι Γερμανίας 2019

cars

Συνεργασία BMW και Jaguar Land Rover για ανάπτυξη της μετακίνησης του μέλλοντος

cars

Ανάκληση Toyota Yaris και Hilux στην Ελλάδα

cars

Με Fiesta, Focus και τα εντυπωσιακά Mustang και Ranger Raptor η Ford στην Αυτοκίνηση 2019

cars

Ο «Πολυνίκης» 3κύλινδρος κινητήρας 1.0L EcoBoost

cars

Δέκα χώρες σε 24 ώρες με Audi e-tron

cars

Προηγμένα συστήματα ασφαλείας μέσω τεχνητής νοημοσύνης

cars