CARSNEWS
AUTONEWS

Άκυρη η συγχώνευση Volvo-Geely. Εμβαθύνεται η συνεργασία τους.

Περίπου αυτή την εποχή το 2020 είχε ανακοινωθεί η έναρξη των διερευνητικών διεργασιών που θα οδηγούσαν στην συγχώνευση της Volvo και της Geely. Δύο εταιριών που ούτως ή άλλως βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη (της Geely Holding Group) και ήδη συνεργάζονται σε πληθώρα τεχνικών και όχι μόνο θεμάτων. Αυτά τα πλάνα όμως δεν θα προχωρήσουν καθώς οι Volvo και Geely έκριναν ότι θα έχουν μεγαλύτερα οφέλη αν απλά εμβαθύνουν και επεκτείνουν την συνεργασία τους διατηρώντας την ανεξαρτησία τους.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο μάρκες έχουν ήδη συγχωνεύσει τα τμήματα εξέλιξης μηχανών εσωτερικής καύσης σε μία αυτόνομη οντότητα και δούλεψαν μαζί για τη δημιουργία τόσο της Lynk&Co όσο και της Polestar. Η νέα συμφωνία όμως, περιλαμβάνει την επέκταση της εξέλιξης νέων τεχνολογιών και την χρήση κοινών ηλεκτρικών αρχιτεκτονικών που θα επιτρέψει την προσθήκη νέων προϊόντων στην γκάμα και των τεσσάρων εταιριών. Περιλαμβάνει επίσης την εξέλιξη της επόμενης γενιάς της πλατφόρμας, σχεδιασμένη για την ενσωμάτωση προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης (μπορείς να πεις και αυτόνομης οδήγησης) που θα παρουσιαστούν την ερχόμενη δεκαετία, αλλά και τεχνολογίες συνδεσιμότητας και άλλου είδους λογισμικού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, η απόφαση που πάρθηκε από κοινού με την Geely αναπαριστά “τον καλύτερο τρόπο για την επίτευξη ενός ισχυρού συνδυασμού και την ενδυνάμωση αμφότερων των εταιριών” χωρίς τα μειονεκτήματα που περιλαμβάνονται σε μία πλήρη συγχώνευση ενώ συμπλήρωσε πως εκτός από την συνεργασία στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών, οι Volvo και Geely θα αποκομίσουν τα οφέλη (βλ. μείωση του κόστους παραγωγής που θα μετακυλήσει στην τιμή αγοράς) της από κοινού αγοράς εξαρτημάτων.

The post Άκυρη η συγχώνευση Volvo-Geely. Εμβαθύνεται η συνεργασία τους. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μους κρέμας με μπισκότο

cars

Bentley Continental GT Speed. Ικανή και για drift!!!

cars

Το πρότυπο Euro7 θα φέρει τα πάνω-κάτω στους κινητήρες!

cars

Ετοιμάζεται για το 2020 η κορυφαία, “N Line” έκδοση του Hyundai Sonata.

cars

Το 70% των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φορτίζουν την μπαταρία τους στο σπίτι ή στην εργασία

cars

Το Le Mans αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο!

cars

Ο ήρωας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο στο εμπορικό στο Σίδνεϊ και προσπάθησε να τον σταματήσει

cars

Alfa Romeo Giulietta. Και Alfa Romeo και πιο προσιτή από κάθε άλλη φορά με τιμή από 15990 Ευρώ

cars

Η Volkswagen εξετάζει σοβαρά την cabrio έκδοση του ID.3!

cars