CARSNEWS
NEW MODELS

Άμεση επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του DirtFish, ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες διεργασίες ούτως ώστε ο «εθνικός» μας αγώνας το 2021 να αποτελεί κομμάτι του ERC, με απώτερο στόχο το 2022 το Ακρόπολις να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Πρόκειται για ένα άκρως φιλόδοξο όσο και ρεαλιστικό πλάνο, το οποίο τυγχάνει της αμέριστης κυβερνητικής στήριξης, όπως είχε ξεκαθαρίσει και οι υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τον περασμένο Ιούνιο, ανακοινώνοντας τη δημιουργία Επιτροπής Διεκδίκησης μεγάλων αθλητικών γεγονότων μηχανοκίνητου αθλητισμού, υπό τον Τάκη Πουρναράκη.

Η πρώτη κίνηση ήταν η συμφωνία με τον promoter του WRC προκειμένου η χώρα μας να φιλοξενούσε στις αρχές Σεπτεμβρίου το γκρουπ τεστ του WRC, με τη συμμετοχή όλων τ5ων ομάδων. Όμως οι συνεχείς αλλαγές στο καλεντάρι και οι διαδοχικές ακυρώσεις αγώνων, είχαν ως συνέπεια να μην διεξαχθεί το γκρουπ τεστ.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Αθλητισμού υποστηρίζουν σθεναρά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και επιθυμούν να συνεργαστούν με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος αλλά και με τη FIA ώστε να διεξαχθούν στην Ελλάδα αγώνες motorsport. Αδιαμφισβήτητα θέλουμε έναν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Ελλάδα» δήλωσε στο DirtFish ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως ξεκαθαρίζεται, ήδη έχει βρεθεί ένα σημαντικό μέρος του απαιτούμενου προϋπολογισμού ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία της χώρας μας με τον promoter του WRC και το Ράλι Ακρόπολις να επιστρέψει στην Ελλάδα ως αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά έπειτα από το 2013.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Dacia ετοιμάζει νέο 7θέσιο SUV

cars

Porsche 911 Turbo S: Με 313 km/h στην autobahn! (βίντεο)

cars

Το εξηλεκτρισμένο Nissan Kicks e-Power θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη

cars

Πράσινο φως για ένα SUV με τα σήματα της Smart

cars

Η ιστορία του φωτεινού σηματοδότη

cars

Ναι, το νέο Mitsubishi Colt μοιάζει με… Clio!

cars

Το Weltmeister Maven Concept είναι ένα αντί-Tesla

cars

Φάκελος καύσιμα: Τι να προτιμώ, απλή ή super αμόλυβδη;

cars

Νέο teaser για το Volkswagen ID.4

cars