CARSNEWS
NEW MODELS

Άνθρωπος εναντίον κομπιούτερ: Ποιος κάνει το καλύτερο παρκάρισμα; (Video)

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος οδηγός μέσα στις πόλεις είναι το παρκάρισμα. Ιδίως αν πρόκειται για κάποιο μεγάλο επαγγελματικό van όπου πέρα από το μέγεθος και την περιορισμένη ορατότητα υπάρχει και ο παράγοντας της πίεσης του χρόνου.

Η VW εφοδιάζει τα δικά της van με το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος το οποίο υπόσχεται να κάνει την ζωή του οδηγού λιγότερο αγχωτική μέσα στην πόλη. Και για να μας δείξει τις ικανότητες αυτού του συστήματος προκάλεσε μία μονομαχία, ανάμεσα σε έναν επαγγελματία οδηγό και παγκόσμιο ρέκορντμαν παρκαρίσματος (υπάρχει και τέτοιος αν δεν το ξέρατε…) και στο σύστημα Park Assist.

Ως όχημα χρησιμοποιήθηκε ένα Crafter των 5,9 μέτρων, το οποίο έπρεπε να παρκάρει σε έναν χώρο μήκους 7,5 μέτρων. Στο video βλέπουμε την μηχανή να εκτελεί άψογα τον ελιγμό και να παρκάρει το μεγάλο van με μελετημένες και άψογα εκτελεσμένες κινήσεις.

Όταν έρχεται η σειρά του ανθρώπου, το νοήμον θηλαστικό αποφασίζει να κάνει μία λίγο διαφορετική προσέγγιση στο παρκάρισμα, που σίγουρα καμία μηχανή δεν θα μπορούσε να σχεδιαστεί για να κάνει.

Πατήστε το Play στο αρκετά χαριτωμένο video της VW  και δείτε με ποιον τρόπο μπορεί να παρκάρει ο άνθρωπος, έστω και αν χρειαστεί να αποτύχει κάμποσες φορές. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H ηλεκτρική αυτονομία των PHEV της Audi… διδάσκει

cars

H Tesla αναζητά την κατάλληλη τοποθεσία για τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής του Cybertruck

cars

Στέλνοντας ένα αμάξι στο διάστημα, με δυναμίτη… (βίντεο)

cars

Ντριφτάροντας στη βροχή με μία Mercedes-AMG GT S (Video)

cars

Νέες, μειωμένες τιμές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ΤΑΞΙ

cars

Το Torsus Terrastorm είναι ένα Minibus που πάει παντού

cars

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmoride είναι εδώ!

cars

To VW ID.3 έχει ένα απίστευτα μεγάλο head-up display (video)

cars

Τι κάνει αυτή την Ferrari Enzo τόσο μοναδική;

cars