CARSNEWS
NEW MODELS

Άνοιξε η Εθνική οδός στη Λάρισα – Απομακρύνθηκε το βυτιοφόρο

Μετά από περισσότερες από 12 ώρες, περίπου στις 06:00 της Πέμπτης (17/11), ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των αρχών για την ασφαλή απομάκρυνση του βυτιοφόρου που είχε ανατραπεί έξω από τη Λάρισα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Γυρτώνης και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Το βυτιοφόρο ανετράπη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (16/11) στο 367ο χλμ της Ν.Ε.Ο. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στην έξοδο προς ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές, καθώς μετέφερε επικίνδυνο υλικό. Το υγροποιημένο αέριο Αργκόν, όπως έγινε τελικά γνωστό ήταν το φορτίο του, ήταν εύφλεκτο και έτσι υπήρχε ο κίνδυνος έκρηξης.

Η Πυροσβεστική εφάρμοσε συγκεκριμένο πρωτόκολλο ενεργειών, με τη συνδρομή ειδικών ομάδων, ενώ και εκπρόσωποι της εταιρείας μετέβησαν στην περιοχή. Τελικά το φορτίο εκτονώθηκε και απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα και στη συνέχεια το βυτιοφόρο απομακρύνθηκε με γερανό.

Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση σε βυτιοφόρο όχημα πλησίον της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 17, 2022

Έτσι, αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, η οποία είχε αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας, ενώ από το ατύχημα επηρεάστηκαν και τα δρομολόγια της Hellenic Train για αρκετές ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, από τις 18:15 της Τετάρτης (16/11) «η κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας – Λιτόχωρου διεκόπη από την αστυνομία, εξαιτίας ατυχήματος με φορτηγό που μετέφερε επικίνδυνο υλικό στην εθνική οδό. Η Αμαξοστοιχία 61 σταμάτησε στον Ευαγγελισμό και η 58 στη Λάρισα. Με εντολή της αστυνομίας έχει σταματήσει η κυκλοφορία και στον αυτοκινητόδρομο».

Λίγο πριν τις 21:00 της Τετάρτης (16/11), η Hellenic Train δρομολόγησε λεωφορεία μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, μεταξύ των δύο σημείων που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις αρχές και τελικά, από τις 22:00 το βράδυ, άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To νέο Seat Leon μάς δείχνει τα φώτα του

cars

Rally Monte Carlo: Στο νοσοκομείο θα διανυκτερεύσει o Tanak

cars

CHAOS: Οι πρώτες φωτογραφίες του ελληνικού hypercar των 3.000 ίππων

cars

Μια Toyota Supra οργώνει τη ρωσική στέπα (Video)

cars

“Κινούμαι Ηλεκτρικά”: Πόσες αιτήσεις έγιναν, ποιά οχήματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον

cars

Οδηγούμε στην Ελλάδα το σούπερ σπάνιο Fiat 750 Abarth Zagato

cars

Κυριαρχία και… αυτοκτονία

cars

Στην Ευρώπη το Ford Ranger Thunder των 213 ίππων

cars

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς σε κάθε κατηγορία!

cars