CARSNEWS
AUTONEWS

Έκλεισε μισό αιώνα η θρυλική Mercedes-Benz R107 SL.

Ενώ περιμένουμε από την Mercedes-Benz να αποκαλύψει τη νέα γενιά της SL-Class, θυμόμαστε ότι πριν από 50 χρόνια, τον Απρίλιο του 1971 πραγματοποίησε το ντεμπούτο της η εμβληματική R107. Το μοντέλο που αντικατέστησε την “Pagoda” έμεινε στην παραγωγή για 18 ολόκληρα χρόνια ως αποτέλεσμα τόσο ενός διαχρονικού design όσο και των τακτικών facelifts που ανανέωναν το μοντέλο και του επέτρεπαν να παραμένει ελκυστικό. Για την ακρίβεια, με εξαίρεση την… ξεχωριστή G-Class, κανένα άλλο μοντέλο της Mercedes-Benz δεν έχει παραμείνει στην παραγωγή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτό λέει πολλά.

Η R107 SL-Class ήταν η πρώτη της “οικογένειας” που εξοπλίστηκε με V8 κινητήρα ενώ για την εποχή της ήταν ιδιαίτερα προηγμένη και στον τομέα της ασφάλειας με το ντεπόζιτο τοποθετημένο πάνω από τον πίσω άξονα, χάλυβα υψηλής αντοχής στις κολώνες, ανεξάρτητες δομές πλαισίου-πατώματος από ατσάλι διαφορετικού πάχους  ώστε να παρέχονται ορισμένες ζώνες παραμόρφωσης κατά την πρόσκρουση και ένα εσωτερικό με μαλακές επιφάνειες και παραμορφώσιμα στοιχεία που συνεισφέρουν στην παθητική ασφάλεια. Το 1980 δε, η SL προσφερόταν με ABS και το 1982 έγιναν διαθέσιμα ο αερόσακος οδηγού και οι ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες.

Κατά τη διάρκεια της μακράς πορείας της στην αγορά, η R107 SL εμπλουτίστηκε με νέα στοιχεία αρκετές φορές με πιο σημαντικά το facelift του 1980, οπότε και παρουσιάστηκε με ανανεωμένο εσωτερικό ώστε να ταιριάζει με την W126 S-Class που λανσαρίστηκε στην αγορά έναν χρόνο νωρίτερα και το φρεσκάρισμα του 1985 που μεταξύ άλλων, μας έδωσε την 560 SL με τον… θεαματικό V8 των 5.6 λίτρων, η οποία δυστυχώς περιορίστηκε στις αγορές της Β. Αμερικής, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας. Η παραγωγή της R107 έλαβε τέλος τον Αύγουστο του 1989, περισσότερα από 18 χρόνια και 237.000 αυτοκίνητα μετά το ντεμπούτο της. Περιττό να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη SL έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα κλασικό όχημα που συνδυάζει την πολυτέλεια με την ταχύτητα και τα καλοδιατηρημένα παραδείγματα αλλάζουν χέρια με μεγάλα νούμερα…

The post Έκλεισε μισό αιώνα η θρυλική Mercedes-Benz R107 SL. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πιο μαύρη από ποτέ. Αυτή είναι η απόκοσμη BMW VBX6!

cars

Nissan. Mε υψηλές επιδόσεις στην SEMA 2019

cars

Νέες BMW M3 & M4 με εμφάνιση που διχάζει!

cars

Formula 1: Η Ferrari ενεργοποίησε τη βόμβα Χάμιλτον

cars

Πωλήσεις καινούργιων οχημάτων το 2023

cars

Το teasing της νέας BMW M4 GT3 ξεκινά νωρίς… πολύ νωρίς!

cars

ΔΕΗ blue: Ξεπέρασε τα 2.000 σημεία φόρτισης πανελλαδικά

cars

Ford. Με πολύ δυνατή παρουσία στο Goodwood SpeedWeek

cars

Ford Mustang Mach-E GT. Ακόμη πιο γρήγορη και απολαυστική

cars