CARSNEWS
NEW MODELS

Ένας καυτός γύρος στο Spa με το Koenigsegg One:1 (Video)

Η Koenigsegg παρουσίασε το One:1 στην Έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης πριν από έξι χρόνια και δημιούργησε αίσθηση με την υλοποίησή του. Ήταν το πρώτο hypercar της εταιρείας το οποίο είχε αναλογία 1:1 κιλού/ίππο, εξ ου και η ονομασία του. Ζύγιζε 1.360 kg και η μέγιστη ισχύς τού χωρητικότητας 5.065 cc V8 υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα ήταν 1.360 PS/8.250 rpm με τη χρήση καυσίμου βιοαιθανόλης  Ε85. Μάλιστα, επειδή ο αριθμός των 1.360 PS ισοδυναμεί με ένα μεγαβάτ, ο κ. Christian von Koenigsegg, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της σουηδικής εταιρείας, το ονόμασε «megacar».

Το One:1 βασίστηκε στο Agera R (που παρουσιάστηκε το 2012) και κατασκευάστηκε μόλις σε επτά μονάδες, συμπεριλαμβανομένου και του πρωτότυπου με το οποίο γίνονταν οι δοκιμές εξέλιξης. Τον Ιούνιο του 2015 οι άνθρωποι της εταιρείας βρέθηκαν στη βελγική πίστα του Spa-Francorchamps και κατέρριψαν το ρεκόρ γύρου σημειώνοντας χρόνο 2’:32’’.14 στα 7.004 μέτρα του σιρκουϊ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αυτός ήταν κατά πέντε δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον αντίστοιχο της McLaren P1, στην ίδια πίστα.

Οδηγός του One:1 ήταν ο κ. Robert Serwanski, οδηγός εξέλιξης και μηχανικός της Koenigsegg. Για την περίσταση, το αυτοκίνητο οδηγήθηκε με απενεργοποιημένα όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης και της ευστάθειάς του και ενεργοποιημένο μόνο το ABS. Όπως είπε ο κ. Serwanski δεν έγινε καμία αλλαγή στις ρυθμίσεις της ανάρτησης και το όχημα δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για την επίτευξη ταχύτερου γύρου τα όργανα κατέγραψαν μέγιστη ταχύτητα 307,79 km/h, μέγιστη τιμή πλευρικής επιτάχυνσης 1,74 g και μέγιστη τιμή επιβράδυνσης 1,65 g. Να σημειωθεί ότι ένα Koenigsegg  One:1 είχε αγοράσει και ο κ. Teodoro Nguema Obiang Mangue, γιος του Προέδρου της Ισημερινής Γουϊνέας. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε από τις γαλλικές αρχές έπειτα από την κατηγορία εναντίον του για διαφθορά και το απέκτησε ο οίκος δημοπρασιών «Bonhams» ο οποίος το πούλησε έναντι 4.600.000 δολαρίων (περίπου 4.230.000 ευρώ).

Ας δούμε την προσπάθεια για τον ταχύτερο γύρο στο Spa-Francorchamps από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη μέσα στο αυτοκίνητο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Auto Pilot στέλνει «αδιάβαστο» ένα ακόμα Tesla (Video)

cars

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών

cars

Νέος twin-turbo V6 3.0 κινητήρας από την Aston Martin (Video)

cars

Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης επενδύει στην πράσινη ενέργεια

cars

Αυτό είναι το νέο Seat Ateca

cars

«Δεν ήθελα να γίνω γνωστός ως “ο γιός του πατέρα μου”»

cars

Έρευνα στην FCA για τις εκπομπές ρύπων στους diesel της

cars

H Porsche αποκάλυψε το Vision 357 Speedster

cars

«Καμπανάκι» από τη FIA σε Ferrari και Mercedes

cars