CARSNEWS
NEW MODELS

Ένα ακόμα rendering για το Nissan 400Z

Τι γνωρίζουμε προς στιγμή για το νέο 400Ζ της Nissan; Καταρχήν ότι η ίδια η φίρμα έχει κατοχυρώσει ένα καινούριο λογότυπο «Ζ», οπότε ο αντικαταστάτης του 370Ζ δεν θα αργήσει να φανεί. Αναφορές κάνουν λόγο για μία περίοδο αναμονής της τάξης των 12 μηνών, ίσως όμως αυτό να πάει λίγο πιο πίσω, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για μία σχεδίαση που θα αποτίνει φόρο τιμής στο αρχικό, 240Ζ. Ίσως όχι σε λεπτομέρειες αλλά στο γενικότερο σχήμα του.

Με αυτά κατά νου, ο Maxim Shershnev αποφάσισε να δώσει μία δική του εκδοχή του πως οραματίζεται το 400Ζ. Επαναλαμβάνουμε, αυτή δεν έχει καμία σχέση με το εργοστάσιο, είναι όμως τόσο όμορφη και δυναμική, που άξιζε μια αναφορά. Με δεδομένο ότι η σχεδίαση αυτή δεν κοστίζει τίποτα στην πράξη, αποφάσισε να μην κάνει οικονομία στα ανθρακονήματα, τα οποία γίνονται εμφανή σε μεγάλα τμήματα του αυτοκινήτου. Η οροφή του αυτοκινήτου παρουσιάζει ένα έντονο κόψιμο προς τα πίσω και καταλήγει τελικά σε μία ducktail αεροτομή (πιθανά την ίδια που θα χρησιμοποιούσε και μία φουτουριστική Porsche 911…).

Το σχέδιο του υποθετικού αυτού 400Ζ είναι εντυπωσιακό από κάθε οπτική γωνία, με πολλές λεπτομέρειες να τραβάνε τα βλέμματα, όπως ο πίσω αεροδυναμικός διαχύτης, οι τροχοί και οι κάμερες, στη θέση των καθρεπτών. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης σχεδίασε και την αντίστοιχη αγωνιστική εκδοχή του, η οποία διαθέτει roll cage, κανονικούς καθρέπτες και πλευρικά παράθυρα από polycarbonate.

Για να γυρίσουμε τώρα σε αυτά που γνωρίζουμε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το 400Ζ θα φέρει ένα twin-turbo τρίλιτρο V6 κινητήρα, απόδοσης 400 ίππων. Θα διατίθεται σε εκδόσεις με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο και, παρότι δεν πρόκειται να βοηθήσει εμπορικά τη Nissan, σίγουρα θα της δώσει μια ώθηση σε επίπεδο εικόνας, τις δύσκολες αυτές εποχές που διανύει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πως σχεδίασα την πρώτη BMW X5 (βίντεο)

cars

Νέα γραφικά κίνησης στους χάρτες Google Maps

cars

Ford GT Le Mansory: Για λίγους και καλούς

cars

Οδηγούμε το νέο Mazda CX-60 στη Γερμανία (+video)

cars

Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το κέντρο της Αθήνας

cars

Κορωνοϊός: Η αυξημένη κίνηση στα διόδια και η μη χρήση e-pass εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία

cars

Έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό Panda της Garage Italia

cars

Tesla: «Τα αυτοκίνητα δεν επιταχύνουν μόνα τους και αναίτια»

cars

MEGA TEST 8 B-SUV: Πώς τα πηγαίνει το νέο VW T-Cross απέναντι στον ανταγωνισμό!

cars