CARSNEWS
NEW MODELS

Ένα σπέσιαλ Audi RSQ8 με 740 PS για τα 120 χρόνια της ABT

Η ABT, η γνωστή γερμανική εταιρεία βελτιώσεων που ειδικεύεται στα μοντέλα του ομίλου Volkswagen συμπληρώνει φέτος τα 120 χρόνια της. Και αποφάσισε να τα γιορτάσει παρουσιάζοντας ένα σπέσιαλ Αudi Q8, το οποίο ονομάζει RSQ8-R και θα κατασκευαστεί συνολικά 125 φορές.

Οπτικά το επετειακό αυτό RSQ8 θα ξεχωρίζει από το αεροδυναμικό του κιτ που αποτελείται μεταξύ άλλων από προεκτάσεις φτερών, προσθήκες στους προφυλακτήρες και ένα πίσω σπόιλερ που είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Την εικόνα ολοκληρώνουν οι θηριώδεις τετραπλές εξαγωγές της εξάτμισης και οι ζάντες των 23(!) ιντσών με τα λάστιχα της διάστασης 295/35.

Στο εσωτερικό το τιμόνι είναι ειδική κατασκευή της ABΤ, όπως και ο επιλογέας αλλά και το κάλυμμα του μπουτόν εκκίνησης, ενώ δεν λείπουν τα λογότυπα αλλά και ο αύξων αριθμός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου στα μαρσπιέ.

Φυσικά οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας βελτιώσεων ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τον κινητήρα, τον V8 των 4,0 lt ο οποίος στην στάνταρ έκδοσή του αποδίδει 600 PS και 800 Nm. Εδώ με την προσθήκη της μονάδας ελέγχου της ABT που λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα καινούργιο intercooler η απόδοση ανέβηκε στα 740 PS και τα 920 Nm. Που με τη σειρά τους ανεβάζουν την τελική ταχύτητα στα εντυπωσιακά 315 km/h.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο Toyota Hilux αποκαλύπτεται

cars

Με 600 χλμ. αυτονομίας και 530 ίππους το ηλεκτροκίνητο BMW i4

cars

Αυτόνομη οδήγηση από τη Lexus

cars

To Aviar R67 είναι μια αλά ρωσικά ηλεκτρική Mustang!

cars

Επαγωγική φόρτιση για την Jaguar I-Pace

cars

Έρευνα IPSOS: Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ-Πρώτοι στο βρίσιμο και την παραβίαση της ΛΕΑ οι Έλληνες οδηγοί

cars

Μια Rolls-Royce σχεδιασμένη για να καταναλώνει… μέλι

cars

Το Genesis GV80 εντυπωσιάζει εντός και εκτός δρόμου

cars

To Ineos Grenadier στο βρετανικό «Concours d’Elegance»

cars