CARSNEWS
NEW MODELS

Ένα Citroen C3 στο κρεβάτι του… Προκρούστη μόνο για την Κίνα

Είναι γνωστό ότι οι Κινέζοι αγοράζουν μόνο μεγάλα αυτοκίνητα, κάτι που αναγκάζει τους κατασκευαστές να φτΙάχνουν εκδόσεις αρκετά περίεργες, όπως αυτό το μακρύ Citroen C3

Τα γούστα και οι επιλογές των Κινέζων στα αυτοκίνητά τους υπόκεινται κυρίως στην λογική του μεγέθους και των χώρων, οπότε αναγκαστικά όλες οι εταιρίες έχουν ρίξει στην αγορά οχήματα τα οποία δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν πουθενά αλλού.

Το Citroen C3L είναι μία sedan εκδοχή του crossover C3-XR που κατασκευάζεται από την συνεργασία της PSA με την Dongfeng από το 2014.

Οι διαφορές από εμπρός είναι περιορισμένες μεταξύ των δύο μοντέλων, και όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται εκεί που έχει τοποθετηθεί ο έξτρα χώρος για τις αποσκευές. Όπως βλέπουμε οι σχεδιαστές έχουν προσπαθήσει να δώσουν όσο γίνεται περισσότερο χώρο στους πίσω επιβάτες, με την οροφή να είναι σχεδόν επίπεδη και να καταλήγει σε έναν μεγάλο χώρο αποσκευών.

Το μήκος του φθάνει στα 4,505 μέτρα, το πλάτος στα 1,748 μέτρα και το ύψος στα 1,513 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι στα 2,655 μέτρα. Θα πωλείται αποκλειστικά με τον τρικύλινδρο των 1,2 λιτρων με απόδοση στους 115 ίππους, ενώ η τιμή του είναι περίπου στα 15.000 ευρώ, κάτι που μάλλον είναι κίνητρο για τους Κινέζους για μία τόσο μεγάλη “κούρσα’

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Huawei μπαίνει δυναμικά και στον χώρο των αυτοκινήτων

cars

Στην Ελλάδα το υβριδικό Fiat 500. Aπό 12.800 ευρώ

cars

Συνεργασία Ford με Volkswagen για EV και αυτόνομη οδήγηση

cars

Nurburgring Monopoly Edition: Το καλύτερο δώρο των Χριστουγέννων!

cars

Preview και πρόγραμμα GP Άμπου Ντάμπι: Κι η αυλαία πέφτει

cars

Car quiz: Πόσα γνωρίζετε για την τεχνολογία των αυτοκινήτων;

cars

Ό,τι πιο cool είδατε τελευταία: Go-cart από φτερό Σκαραβαίου!

cars

Software VS Hardware: Ποιός θα θριαμβεύσει στη νέα εποχή της αυτοκίνησης;

cars

Όλα έτοιμα για την έλευση του νέου Hyundai i30

cars