CARSNEWS
NEW MODELS

Ένα Suzuki Jimny που «κολυμπάει» (Video)

Το Suzuki Jimny αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία ένα από τα ικανότερα offroader που μπορεί να αποκτήσει κανείς τη σήμερον ημέρα χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να δαπανήσει μια περιουσία σε εξεζητημένες κατασκευές ή σε αμφιβόλου ποιότητα και αξιοπιστίας μετατροπές.

Tι θα λέγατε όμως για ένα Suzuki Jimny το οποίο έχει τη δυνατότητα να σας ταξιδεύει όχι μόνον στη γη αλλά και στη θάλασσα. Η ιδέα της κατασκευής ενός αμφίβιου αυτοκινήτου δεν είναι καινούργια -οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται τα περίφημα Amficar- ωστόσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχε χρησιμοποιηθεί ένα Jimny για τη δημιουργία ενός τέτοιου οχήματος.

Η μετατροπή έγινε από την βρετανική εταιρεία Dutton, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή αμφίβιων οχημάτων. Πέρα από τις εμφανείς αλλαγές στον σχεδιασμό του αμαξώματος και την αύξηση του συνολικού μήκους, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν μεταλλικά τμήματα, καθώς το πλαίσιο του αμφίβιου της Dutton έχει κατασκευαστεί από συνθετικά υλικά.

Εξαίρεση αποτελούν τα μέρη της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και πέδησης καθώς και οι ανοξείδωτες μπάρες που τοποθετούνται στο πίσω τμήμα του αμφίβιου.

Για την κίνησή του στο νερό χρησιμοποιείται ένας κινητήρας jet, ανάλογος εκείνων που χρησιμοποιούνται σε ένα jet ski.

Για τον χειρισμό του αμφίβιου Suzuki Jimny έχουν ενσωματωθεί πρόσθετα χειριστήρια, παρά το γεγονός ότι το τιμόνι όπως άλλωστε και το πεντάλ του γκαζιού παραμένουν λειτουργικά ακόμα και μετά την είσοδο του οχήματος στο νερό.

Σημειώστε, ότι στην Αγγλία δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον άδεια για τον χειρισμό ενός σκάφους, συνεπώς ο οδηγός του εν λόγω Suzuki Jimny μπορεί χωρίς φόβο και πάθος να βρεθεί στο νερό, ελπίζοντας φυσικά ότι η βρετανική μετασκευή θα βγει αλώβητη ακόμα κι αν περάσει από χίλια κύματα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H TVR προσπαθεί να συγκεντρώσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια

cars

Στην παραγωγή το Nikola Badger ως το 2022

cars

Glickenhaus 007 Le Mans: Με την άδεια να σκοτώνει

cars

Η ιστορία πίσω από το τιμόνι της Peugeot

cars

Στους 300 ίππους το νέο Renault Megane R.S.

cars

Αποχωρεί για προσωπικούς λόγους ο διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover

cars

Αυτή επτάμετρη Rolls-Royce αντέχει σε σφαίρες και εκρήξεις

cars

Ένα BMW i8 κατάσχεται μέσω… facebook

cars

Το Auto Pilot στέλνει «αδιάβαστο» ένα ακόμα Tesla (Video)

cars