CARSNEWS
NEW MODELS

Έρευνα: Οι πολύ χαμηλές ταχύτητες σκοτώνουν (Video)

Το έχουμε ζήσει όλοι μας. Κάποιος κινείται μπροστά μας πολύ αργά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο και αρκετά χαμηλότερα από τα όρια ταχύτητας. Πίσω του δημιουργούνται ουρές από εκνευρισμένους οδηγούς οι οποίοι τελικά κάποια στιγμή θα προσπαθήσουν να προσπεράσουν, ρισκάροντας την ζωή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας, το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, κατέγραψε 26 σοβαρούς τραυματισμούς και δύο θανάτους στους οποίους εμπλέκονταν αυτοκίνητα που κινούνταν πολύ αργά. Μαζί υπήρξαν και 132 τραυματίες που είχαν ελαφρότερους τραυματισμούς από ατυχήματα τα οποία οφείλονταν σε αργούς οδηγούς.

Όσοι οδηγούν αργά προκαλούν μεγάλο πρόβλημα στους δρόμους και τους οδηγούς οδηγώντας σε εκνευρισμό και λάθος εκτιμήσεις. Στην Βρετανία, όσοι οδηγούν αδικαιολόγητα αρκετά χαμηλότερα από τα όρια ταχύτητας έχουν πρόστιμο 125 ευρώ και 3 βαθμούς στο point system. 

Στην Αμερική, αποτελεί σοβαρό παράπτωμα η κίνηση σε αργές ταχύτητες στην αριστερή λωρίδα και σε 38 Πολιτείες τιμωρείται με αυστηρά πρόστιμα, που μπορεί να φθάσουν και τα 1.000 δολάρια! Παρακολουθήστε τα video που παραθέτουμε από περιστατικά στις ΗΠΑ όπου οδηγοί τιμωρούνται επειδή καταλαμβάνουν την αριστερή λωρίδα ακόμα και μέσα στο όριο ταχύτητας, υποχρεώνοντας τους άλλους να περνούν από δεξιά (σας θυμίζει τίποτα από Ελλάδα αυτό;)

Σε αρκετές χώρες υπάρχουν πινακίδες -ιδίως στους αυτοκινητόδρομους- που υποδεικνύουν το χαμηλότερο όριο που μπορεί να κινηθεί ένα αυτοκίνητο, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. 

Η οδήγηση με χαμηλές ταχύτητες είναι σύμφωνα με τους ειδικούς μία συνταγή για καταστροφή και μία εγωιστική πρακτική που μόνο προβλήματα δημιουργεί. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις (κάποιοι που σέρνουν για παράδειγμα ένα τρέιλερ), όμως στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει λόγος να κινείται κανείς αργά, τότε αποτελεί έναν μεγάλο κίνδυνο για τους άλλους οδηγούς.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κανονικά τα γκραν πρι, ακόμα και με θετικό κρούσμα κορωνοϊού!

cars

Το μονοκινητήριο της Porsche είναι φθηνότερο από 911

cars

Αμερικανική αντίκα με τεχνολογία από την Tesla

cars

Στην κορυφή των εταιρικών πωλήσεων το Peugeot 3008

cars

Τον Σεπτέμβριο το νέο Dacia Sandero;

cars

Δοκιμάζουμε το εκθαμβωτικό Peugeot 2008 στην έκδοση των 1.199 κ.εκ.

cars

Εξαγριωμένος οδηγός BMW εμβολίζει με μίσος ένα Ford (Video)

cars

Δοκιμάζουμε το δυναμικό Audi A1 Sportback 35 150PS S-Tronic

cars

To υβριδικό Jeep Renagade πέφτει στα 1,9 λίτρα/100 χλμ.

cars