CARSNEWS
AUTONEWS

Έρχεται η νέα Chevrolet Corvette Z06 με έναν “ζωηρό” V8 600+ ίππων!

Όσο ο κόσμος και οι κριτικοί δείχνουν να απολαμβάνουν την ολοκαίνουρια Chevrolet Corvette, την πρώτη με τον κινητήρα στο κέντρο, η αμερικανική εταιρία σχεδιάζει το μέλλον της συγκεκριμένης γενιάς. Δεν αποτελεί νέο ότι θα ακολουθήσουν κάποιες ισχυρότερες εκδόσεις και απ’ ότι φαίνεται, η πρώτη στην σειρά δεν είναι άλλη από την Z06, η οποία αν αληθεύουν δημοσιεύματα από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, θα λανσαριστεί στις αρχές του 2021 με τιμή που θα ξεκινά από τα $85.000 περίπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα Z06 θα επιστρέψει στην φιλοσοφία ενός “αγωνιστικού για τον δρόμο” όπως είχε πάρει μορφή για τελευταία φορά στην C6 Corvette Z06. Ενώ όμως εκείνη εξοπλιζόταν με έναν θηριώδη, 7-λιτρο V8 με περισσότερα από 500 άλογα, η C8 Z06 θα συνδέεται περισσότερο με την τρέχουσα C8.R. Πολύ περισσότερο… Βλέπεις, η αγωνιστική Corvette κινείται χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό, flat-plane V8 με χωρητικότητα 5,5 λίτρων. Τον ίδιο ή για την ακρίβεια, μία πιο πολιτισμένη εκδοχή του θα χρησιμοποιεί και η Z06 αλλά ενώ στην C8.R αυτός παράγει “μόλις” 500 ίππους και 650 Nm ροπής λόγω κανονισμών, στην Z06 θα είναι ελεύθερος να παράγει περισσότερα από 600 άλογα στροφάροντας έως και τις 9.000 σ.α.λ.!

Κατά τα άλλα, η επερχόμενη Z06 θα εξοπλίζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, ένα αναβαθμισμένο bodykit με φαρδύτερα φτερά που θα φιλοξενούν φαρδύτερα ελαστικά, στοιχεία ενεργής αεροδυναμικής, μεγαλύτερα φρένα και νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Θα είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο γι’ αυτούς που επιζητούν μία πιο σκληροπυρηνική Corvette. Υπάρχει μία περίπτωση οι οπαδοί του κλασικού, αμερικάνικου V8 να δυσαρεστηθούν από τον flat-plane V8 αλλά αν δούμε την αντίδραση του κόσμου στην Shelby GT350 που έχει τον ίδιο τύπο κινητήρα, τότε η πιθανότητες να δυσαρεστηθεί ο οποιοσδήποτε είναι μάλλον μικρές…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Abarth γιορτάζει με την μοναδική 1000 SP.

cars

Η έκδοση παραγωγής του Czinger 21C είναι ταχύτερη από το πρωτότυπο!

cars

Επιχείρηση από τον ισραηλινό στρατό στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας

cars

Hyundai Santa Cruz. Ένα pickup που σπάει το καλούπι.

cars

Audi R8 V10 RWD. Δυνατό και πισωκίνητο

cars

Οι πρώτες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά είναι γεγονός – Δεκάδες εστίες μέσα σε λίγες μέρες

Bury

Hyundai Bayon. Η νέα πρόταση της Hyundai στα κροσσόβερ διαθέσιμη από 15790 Ευρώ

cars

Νέο Hyundai Tucson. Ανέβηκε επίπεδα σε όλους τους τομείς

cars

Η Lanzante γιορτάζει 25 χρόνια από τη νίκη της F1 στο Le Mans.

cars