CARSNEWS
AUTONEWS

Έρχεται το νέο Nissan Qashqai. Χωρίς diesel αλλά με υβριδική τεχνολογία!

Επτά χρόνια είναι πολλά για ένα μοντέλο ιδίως όταν ο ανταγωνισμός είναι πιο σκληρός από ποτέ. Το Nissan Qashqai βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το σημείο αλλά όχι για πολύ καιρό ακόμα καθώς η ιαπωνική μάρκα ετοιμάζει πυρετωδώς τον αντικαταστάτη της τρέχουσας γενιάς και ανεβάζει τον πήχη αλλά και τις προσδοκίες μας με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες.

Η 3η γενιά του επιτυχημένου SUV θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα και έχει σχεδιαστεί, εξελίσσεται και θα κατασκευάζεται στην Αγγλία. Το πρώτο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι πως δεν θα προσφέρεται με κάποιον πετρελαιοκινητήρα αλλά αν εστιάσουμε μόνο σε αυτό, θα χάσουμε όλα τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα που ανακοίνωσε η Nissan. Όπως το γεγονός ότι το νέο Qashqai θα είναι μεγαλύτερο από το απερχόμενο μοντέλο και πιο συγκεκριμένα, 35 χιλιοστά μακρύτερο εκ των οποίων τα 20 οφείλονται στην αύξηση του μεταξονίου, 32 χιλιοστά πιο πλατύ και 25 χιλιοστά ψηλότερο χάρη και στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος.  Σύμφωνα με τον Marco Fioravanti της ιαπωνικής μάρκας, το νέο Qashqai έχει σχεδιαστεί ώστε να διαθέτει “την καλύτερη στάση” στην κατηγορία με “πιο δυναμική και μυώδη εικόνα” αλλά αυτό δεν γίνεται άμεσα εμφανές από τις φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου οχήματος που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα πιο ειδικά, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι χρησιμοποιεί μεγαλύτερο ποσοστό χάλυβα υψηλής αντοχής και χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από τους μηχανικούς, αυξάνει την ακαμψία του μοντέλου κατά 41% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, γεγονός που επιτρέπει στο Qashqai να στοχεύει στην υψηλότερη δυνατή διάκριση στις δοκιμασίες ασφάλειας. Η δουλειά των μηχανικών φαίνεται και στο ότι το βάρος του πλαισίου έχει μειωθεί κατά 60 κιλά ενώ η χρήση συνθετικών υλικών για την πίσω πόρτα και αλουμινίου για τις πόρτες και το καπό, συνεισφέρει 21 κιλά επιπλέον στην… δίαιτα. Στην ανάρτηση δεν έχουμε εκπλήξεις με τα κλασικά γόνατα McPherson εμπρός και έναν ημιάκαμπτο άξονα για τις δικίνητες εκδόσεις (στις τετρακίνητες υπάρχει μία διάταξη πολλαπλών συνδέσμων) με τις ζάντες ελαφρού κράματος να μπορούν να φτάσουν σε διάμετρο τις 19 ή τις 20 ίντσες ανάλογα με την έκδοση.

Τέλος, επιστρέφουμε στο θέμα των κινητήρων καθώς και εδώ έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις πέραν τις κατάργησης των diesels. Στην βάση της γκάμας θα βρίσκεται ένας 1300άρης, ήπια υβριδικός βενζινοκινητήρας με το σύστημα 12V να παρουσιάζεται ως η χρυσή τομή ανάμεσα στο αυξημένο κόστος ενός συστήματος 48V και την έλλειψη αυτής της τεχνολογίας. Το εν λόγω σύνολο θα προσφέρεται με 140 ίππους, κίνηση μπροστά και ένα μηχανικό κιβώτιο ή με 160 ίππους και ένα κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) που αντικαθιστά το αυτόματο διπλού συμπλέκτη της προηγούμενης γενιάς. Διαθέσιμο θα είναι και το “e-Power” υβριδικό σύνολο που αναμένεται να παράγει περί τους 190 ίππους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό δεν θα είναι plug-in υβριδικό αλλά θα χρησιμοποιεί τον βενζινοκινητήρα για να φορτίσει την μπαταρία η οποία με την σειρά της τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα. Σύμφωνα με τη Nissan, το σύστημα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιαπωνία αν και για την Ευρώπη έχει προσαρμοστεί στις διαφορετικές απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού. Περισσότερα μάλλον θα αργήσουμε να έχουμε καθώς το ντεμπούτο του νέου Qashqai τοποθετείται κοντά στην άνοιξη του 2021, εκτός κι αν υπάρξει κάποια αλλαγή στον προγραμματισμό της εταιρίας στο ενδιάμεσο.

The post Έρχεται το νέο Nissan Qashqai. Χωρίς diesel αλλά με υβριδική τεχνολογία! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η ταχύτητα της Ferrari SF90 Stradale είναι απίστευτη!

cars

Spike: Ο νέος ψηφιακός χαρακτήρας των Mini

cars

Τσίπρας: Εάν οι διαφορές δεν λύνονται στη βάση του διεθνούς δικαίου, η σταθερότητα υπονομεύεται μέρα με τη μέρα

cars

Jeep. Στο φυσικό τους περιβάλλον

cars

Τέσσερα vans λύνουν τις διαφορές τους με μία αναμέτρηση!

cars

Ηλεκτρικό Fiat 500. Επιβραβεύει την οικονομική οδήγηση με κρυπτονόμισμα

cars

Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Πώς θα φτάσετε στην Πλατεία Νερού

cars

Νέο Skoda Rapid. Προσγειωμένο αλλά αναβαθμισμένο!

cars

Ναι, η Alpine ετοιμάζει νέα μοντέλα και ναι, θα είναι ελαφριά και σπορ!

cars