CARSNEWS
AUTONEWS

Έρχεται Toyota Supra GRMN με 400 ίππους;

Η Supra, μπορεί να μην το φωνάζει με το όνομα της αλλά ήταν το πρώτο μοντέλο που εξελίχθηκε από την Toyota Gazoo Racing. Έτσι, όταν έρθει η πιο σκληροπυρηνική έκδοση της, που θα έρθει και μάλιστα σύντομα αν αληθεύει το δημοσίευμα ιαπωνικού μέσου, τότε αυτή θα φέρει το χαρακτηριστικό GRMN. Αυτή είναι η λογική πίσω από την ονοματολογία, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο αλλά αν θεωρήσουμε ότι η πηγή του ιαπωνικού Best Car Web είναι αξιόπιστη, τι μορφή θα πάρει η Supra GRMN;

Η συνταγή είναι απλή και δοκιμασμένη – όχι στην Supra αλλά σε άλλα μοντέλα. Αυξημένη ισχύς, μειωμένο βάρος, διαφορετική εμφάνιση και νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Πιο αναλυτικά, οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας, λένε ότι ο 3-λιτρος, υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος εν σειρά θα δυναμώσει ώστε να αποδίδει περί τα 400 άλογα – μία υπόθεση που δεν ακούγεται παράλογη με δεδομένο πως γνωρίζουμε τις δυνατότητες του κινητήριου συνόλου της BMW. Η αύξηση στην ιπποδύναμη θα συνδυαστεί με ανάλογη μείωση του βάρους, μέσω της εκτενούς χρήσης ελαφριών, συνθετικών υλικών όπως το carbon για παράδειγμα ενώ θα ακολουθήσουν η ανάρτηση και τα φρένα ώστε η Supra να γίνει πιο… εστιασμένη και να μπορεί να ανταπεξέλθει στα επιπλέον άλογα. Τέλος, η λογική λέει ότι οι όποιες επεμβάσεις στα μηχανικά θα συνοδευτούν από κάτι ανάλογο στον τομέα της εμφάνισης, όπως δείχνει και το υποθετικό rendering που φιγουράρει ως κεντρική φωτογραφία.

Τέλος, να αναφέρουμε πως οι Ιάπωνες τοποθετούν την παρουσίαση της Supra GRMN το 2021, αν και δεν αποκλείεται να αποκαλυφθεί ακόμα και εντός του έτους που διανύουμε για να τονωθεί το ενδιαφέρον του κόσμου στο sports car της Toyota.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Hertz πουλάει ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς η ζήτηση για τα οχήματα εσωτερικής καύσης παραμένει ισχυρή

cars

Mercedes SL: Το 2020 η νέα γενιά

cars

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά, 22χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

cars

ID Buzz GTX με 340 άλογα παρουσιάζει σύντομα η Volkswagen

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα για 2η φορά στην καριέρα του

cars

Η Ελλάδα ξανά, μετά από επτά χρόνια, με το Ράλλυ Ακρόπολις στους σχεδιασμούς του WRC και της FIA

cars

Τον Ιανουάριο το ντεμπούτο του καυτού Toyota Yaris.

cars

Volvo V60 Cross Country. Το κροσσόβερ στη σωστή του διάσταση

cars

Η Ford αναβιώνει το όνομα Lightning για το ηλεκτρικό F-150.

cars