CARSNEWS
AUTONEWS

Έρχονται δραματικές αλλαγές στην γκάμα της Mercedes-Benz.

Η εποχή που διανύουμε είναι μία από εκείνες που έρχονται σπάνια. Μία εποχή δραστικών αλλαγών στην τεχνολογία και τη νομοθεσία. Μία εποχή που αναγκάζει τους κατασκευαστές να επανεξετάσουν τις προτεραιότητες τους και να δράσουν ανάλογα και αυτό περιπλέκει σημαντικά τα πράγματα όχι μόνο για εμάς, τους καταναλωτές αλλά και για τις ίδιες τις εταιρίες. Όλες οι μάρκες έχουν μεσοπρόθεσμα προγράμματα αλλά δεν υπάρχουν σταθερές και αυτό οδηγεί σε αλλαγές και προσαρμογές. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η Mercedes-Benz που εξετάζει κάποιες δραστικές ενέργειες.

Εξετάζουμε την γκάμα μας, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε ανακοινώσει τόσα πολλά ηλεκτρικά μοντέλα. Γνωρίζοντας την πολυπλοκότητα έπειτα από την ανάπτυξη των τελευταίων ετών, επανεξετάζουμε την τρέχουσα γκάμα μας. Η ιδέα είναι να την εξορθολογίσουμε μειώνοντας τις εκδόσεις αλλά και τις πλατφόρμες, τα κινητήρια σύνολα και τα εξαρτήματα.

Δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας, Markus Schafer. Να θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή, η Mercedes-Benz έχει 45 μοντέλα στην αγορά και μεγάλα περιθώρια για μειώσεις. Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι τα μοντέλα, αλλά οι πλατφόρμες. Η G-Class, η SL-Class, η AMG GT και η S-Class χρησιμοποιούν αποκλειστικές αρχιτεκτονικές και στόχος είναι να δημιουργηθούν περισσότερες συνέργειες ώστε να μειωθεί η πολυπλοκότητα στην παραγωγή. Το ίδιο, σε μικρότερο βαθμό, ισχύει και για τους κινητήρες αλλά εδώ πρέπει να συνυπολογιστούν και οι ολοένα και πιο αυστηροί κανονισμοί εκπομπών ρύπων. Με λίγα λόγια, θα δούμε σημαντικές αλλαγές στην γκάμα της Mercedes-Benz στο προσεχές μέλλον.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Βράβευση με πολύ νόημα

cars

Bentley Mulsanne. Πέρασε στην ιστορία

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή της Koenigsegg Jesko.

cars

Το Hyundai i30 N ανανεώνεται και προσφέρει και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη!

cars

Φορτίζω παντού: Ενίσχυση για ανάπτυξη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

cars

Η Lotus ετοιμάζει comeback με νέο μοντέλο και υβριδικό V6.

cars

Η Audi θυμάται το TT και λανσάρει μία νέα έκδοση.

cars

Η Hyundai παρουσιάζει το Elantra N TCR… και όχι μόνο!

cars

Bridgestone Potenza Sport. Υψηλών επιδόσεων

cars