CARSNEWS
NEW MODELS

Έρχονται προειδοποιήσεις στις αντλίες όπως στα πακέτα των τσιγάρων;

Ήταν αναμενόμενο ότι αργά ή γρήγορα θα φτάναμε και σ’ αυτό το σημείο, με τους διάφορους “προστάτες” και ακτιβιστές του πλανήτη να έχουν οδηγήσει σε μορφές υστερίας και παραλογισμού κάθε δραστηριότητά μας.

Έτσι στην Βρετανία εμφανίστηκε μία ομάδα η οποία πιέζει ώστε να εφαρμοστούν και στις αντλίες καυσίμων οι γνωστές ετικέτες που υποτίθεται σοκάρουν τους καπνιστές και τους αποτρέπουν από την κακή αυτή συνήθεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times η ομάδα αυτή ζητά να υπάρχουν εικόνες με μαύρα πνευμόνια ή πλημμυρισμένες πόλεις έτσι ώστε να προειδοποιείται το κοινό για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η χρήση υγρών καυσίμων, ως προς την μόλυνση του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Οι ενδείξεις αυτές έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Βανκούβερ του Καναδά και σύντομα θα εφαρμοστούν και στην Σουηδία.

Το άρθρο που ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία και στην Βρετανία δημοσιεύτηκε σε ένα μεγάλο επιστημονικό περιοδικό και υποστηρίζει ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα έχει τα αντίστοιχα αποτελέσματα με αυτά στους καπνιστές.

Το κάπνισμα, υποστηρίζει το άρθρο, δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως μία κανονική συνήθεια ζωής, αλλά ως ένας εθισμός, κακός για αυτόν που το κάνει αλά και για τους γύρω του. Τα καύσιμα είναι υπεύθυνα για περίπου 3,5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως και για την κλιματική αλλαγή η οποία απειλεί όλους μας στο μέλλον.

Πάντως το θέμα μάλλον θα τεθεί και στην συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα το Νοέμβριο, οπότε μην απορήσετε αν κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά, εκεί που βάζετε βενζίνη δείτε τις πινακίδες του τρόμου. Και αν κόψατε (και καλά κάνατε) το τσιγάρο, για την βενζίνη σίγουρα θα υπάρξουν μεγαλύτερες δυσκολίες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Αισθάνομαι 20 ετών, θέλω να αποκτήσω παιδί»

cars

Δείτε την Porsche 911 να σκαρφαλώνει στο ψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου (video)

cars

Το Koenigsegg Jesko Absolut σπάει το φράγμα των 500 χλμ./ώρα!

cars

Νέο Hyundai Tucson: Με 290 ίππους και αφοπλιστική εμφάνιση

cars

Ποιο είναι το μοντέλο που κρύβεται πίσω από αυτό το teaser;

cars

Aston Martin DB5 Junior: Ένα παιχνίδι για λίγους και εκλεκτούς

cars

Θα μπορούσε η επική LM002 να επιστρέψει στους δρόμους;

cars

H Tesla αναζητά την κατάλληλη τοποθεσία για τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής του Cybertruck

cars

Κεντρομήχανο το επόμενο Nissan GT-R

cars